Οι "Childhood Heroes" του Κώστα Πατσιώτη

Ο διακεκριμένος κοντραμπασίστας και συνθέτης επιστρέφει στο «Half Note» με το κουαρτέτο του και νέο άλμπουμ.

Κώστας Πατσιώτης

Ο διακεκριμένος κοντραμπασίστας και συνθέτης Κώστας Πατσιώτης  επιστρέφοντας από τις εμφανίσεις του στην Ινδονησία και τη συμμετοχή του σε διεθνές jazz festival, παρουσιάζει με το κουαρτέτο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club, τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου,το νέο του άλμπουμ με τίτλο "Childhood Heroes”.

Μια μουσική βραδιά, που θα αναδείξει το προσωπικό του στίγμα μέσα από δύο διαδοχικά σετ, γεμάτα συναίσθημα, με τους ταλαντούχους συνεργάτες του να μαγεύουν το κοινό από τη σκηνή. Το πρώτο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση του νέου δίσκου "Childhood Heroes”, ο οποίος κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2025. Το άλμπουμ αποτελεί μια προσωπική αναδρομή στις μουσικές επιρροές και στα πρότυπα της παιδικής του ηλικίας, μέσα από μια σύγχρονη γλώσσα που συνδυάζει jazz, μεσογειακά και world στοιχεία.

Στο δεύτερο σετ, ο Κώστας Πατσιώτης  και το κουαρτέτο του παρουσιάζουν επιλεγμένα κομμάτια από το ντεμπούτο άλμπουμ "October”, που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το "October” παρουσιάστηκε ζωντανά στο Gaia Jazz Festival στην Ινδονησία, καθώς και στο tour 14 συναυλιών σε Τζακάρτα και Μπαλί, αποσπώντας θερμή υποδοχή από το διεθνές κοινό. Επίσης, το άλμπουμ παρουσιάστηκε στο Jazz Club "Assejazz” της Σεβίλλης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIVEMX, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή απήχησή του. Ο Πατσιώτης, ενεργός στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή άλλωστε, διοργάνωσε με εκλεκτούς συναδέλφους του το 1ο  Athens to Java festival φέτος στην Αθήνα, διατηρώντας έτσι τις γέφυρες με το εξωτερικό και την jazz κοινότητα.  Η βραδιά στο Half Note θα σηματοδοτήσει και τη νέα, πιο εξωστρεφή εποχή του υπέροχου κουαρτέτου.

Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Πατσιώτης (κοντραμπάσο), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Μιχάλης Τσιφτσής (κιθάρα) και Δημήτρης Κλωνής (τύμπανα).

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

> Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Motorpsycho: Progressive ενέργεια και ψυχεδέλεια στο "Aux Club"

Special guests οι Τσιμέντο και Drunk Jackals.

10/10/2025

Η προπώληση των εισιτηρίων για τους Nick Cave & The Bad Seeds ξεκίνησε

Ο Αυστραλός rock star έρχεται στην Πλατεία Νερού τέσσερα χρόνια μετά το αξέχαστο show του στο Release Athens 2022.

Οι Public Service Broadcasting ζωντανά στην Αθήνα

Το βρετανικό συγκρότημα επιστρέφει στην Αθήνα, για μια ξεχωριστή εμφάνιση στο Gazarte Ground Stage, όπου θα παρουσιάσει τη μοναδική του μίξη ιστορίας, αφήγησης και ηλεκτρονικού ήχου.

Η συναυλία "Οι υποβολείς" σε μουσική Κουπρέν, Μοντεβέρντι και ποίηση Μοντάλε στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Τη σύλληψη, την πρωτότυπη μουσική, την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο Αλέξανδρος Γκόνης.

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" ζωντανεύει ξανά

Παρά τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από την πλημμύρα του Μαΐου, το εμβληματικό δημοτικό θέατρο παραδίδεται ανανεωμένο στους κατοίκους της Αθήνας.

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ολοκληρώνει για φέτος το Φεστιβάλ του στη Λίμνη Ευβοίας

Οι εκδηλώσεις στη Λίμνη Ευβοίας φέρνουν ζωντανή μουσική και δημιουργικότητα για όλους τους επισκέπτες.

Οι Vox Low έρχονται στην Ελλάδα

Ένα από τα πιο συναρπαστικά σχήματα της ευρωπαϊκής post-punk και darkwave σκηνής ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.