Ο θρύλος της jazz Stanley Clarke έρχεται στο Παλλάς

Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης, ιδρυτικό μέλος των ιστορικών Return to Forever, έρχεται για μια μοναδική βραδιά.

Stanley Clarke

Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Grammy και θρύλος της jazz, Stanley Clarke, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς, για μία και μόνο εμφάνιση, την Τετάρτη 19 ΝοεμβρίουΈναρξη : 21:00

Πρωτοπόρος και ανανεωτής του ήχου της σύγχρονης τζαζ, ιδρυτικό μέλος των ιστορικών Return to Forever, ο Stanley Clarke υπήρξε ο πρώτος καλλιτέχνης που καθιέρωσε το μπάσο —τόσο ακουστικό όσο και ηλεκτρικό— ως σολιστικό όργανο με παγκόσμια απήχηση. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής ιστορίας, όπως οι Miles Davis, Herbie Hancock, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Paul McCartney, Jeff Beck, The Police και δεκάδες ακόμη.

Το 2022, ο Clarke τιμήθηκε από το National Endowment for the Arts με τη Jazz Masters Fellowship, την υψηλότερη τιμητική διάκριση που απονέμουν οι ΗΠΑ σε καλλιτέχνες της τζαζ. Μαζί του τιμήθηκαν οι Donald Harrison Jr., Billy Hart και Cassandra Wilson.

Η προπώληση ξεκίνησε στο more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Αριάδνη στη Νάξο" κάνει στάση στην Καλλιθέα

Στο πλαίσιο της δράσης "Στην αγκαλιά της Αττικής – Πολιτισμός στις γειτονιές μας" θα παρουσιαστεί η όπερα του Nicola Porpora με ελεύθερη είσοδο.

Ο Πάνος Βλάχος στήνει φάση στο θέατρο Βράχων

Ο καλλιτέχνης θα δώσει μια συναυλία με... χωρίς πρόγραμμα στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Στην Σκιά των Βράχων".

Οι Radiohead περιοδεύουν μετά από 7 χρονιά

Το συγκρότημα του Thom Yorke θα εμφανιστεί σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις: τη Μαδρίτη, τη Μπολόνια, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο.

Το Φ hill Sessions επιστρέφει δυναμικά στον Λόφο Φιλοπάππου

Αυτός ο Σεπτέμβριος στο Θέατρο "Δόρα Στράτου" έχει συναυλίες για όλα τα γούστα: από τον Dhafer Youssef και τη Μάρθα Φριντζήλα με τα Καλογεράκια μέχρι τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Λένα Πλάτωνος.

Η musicAeterna Byzantina στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Η musicAeterna Byzantina συμμετέχει σε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Σείστηκε το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία για τον Στέλιο Καζαντζίδη

Το παρών στη μεγαλειώδη συναυλία για τον σπουδαίο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη έδωσαν 30.000 θεατές, ενώ συμμετείχε πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών.