Παύλος Παυλίδης, Κ.Βήτα & Super Stereo σε μια πραγματική γιορτή του ελληνικού τραγουδιού

Όσα έγιναν σε μια κατάμεστη Πλατεία Νερού, όπου πραγματοποιήθηκε η τρίτη ημέρα του Release Athens 2025.

Παυλίδης @RAF2025

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε η τρίτη μέρα του Release Athens 2025, το Σάββατο 21 Ιουνίου, προσφέροντας στο κοινό μια αξέχαστη γιορτή του ελληνικού τραγουδιού. Από τους Super Stereo που άνοιξαν τη βραδιά, μέχρι τον Κ. Βήτα και τον Παύλο Παυλίδη που μάγεψαν με τις μοναδικές τους ερμηνείες, το φεστιβάλ απέδειξε για ακόμα μια φορά τη ζωντάνια και την ποικιλία της εγχώριας μουσικής σκηνής. Με χιλιάδες θεατές να γεμίζουν την Πλατεία Νερού, η βραδιά ήταν γεμάτη ένταση, συναίσθημα και αστείρευτη ενέργεια. 

Οι Super Stereo ανέλαβαν το "ζέσταμα" και η παρέα του Θανάση Τζίνγκοβιτς κατάφερε να καθηλώσει τον κόσμο που είχε αρχίσει να έρχεται στην Πλατεία Νερού από νωρίς. 

Η συνέχεια ανήκε φυσικά στον Κ.Βήτα και την μπάντα του, οι οποίοι πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στην πλούσια δισκογραφία μιας από τις πιο αυθεντικές φωνές της ελληνικής μουσικής. Το σετ έκανε ένα πέρασμα από ολόκληρη την πορεία του, από το "Τo Κύμα” και το "Όλα πριν γίνουν”, μέχρι το "Νέα Μόδα” των Στέρεο Νόβα και το απολαυστικό "Όλο αυτό που ποτέ”, ο K. Βήτα αποτέλεσε -όχι αναπάντεχα- τον ιδανικό παρτενέρ του Παύλου Παυλίδη που ακολούθησε αμέσως μετά.

Σούπερ Στέρεο

Κ. Βήτα

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός που εδώ και δεκαετίες παραμένει μια από τις πιο μοναδικές προσωπικότητες της εγχώριας σκηνής, γιόρτασε μπροστά σε χιλιάδες φανατικούς οπαδούς του, με το μεγαλύτερο show (μέχρι το επόμενο) της πορείας του. Το σετ ήταν ένα πανέμορφο ταξίδι στα περίπου τριάντα χρόνια που έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνόφωνο ροκ και έτσι ακούσαμε όλες τις μεγάλες επιτυχίες από τη δισκογραφία των Ξύλινων Σπαθιών ("Ατλαντίς”, "Φωτιά στο Λιμάνι”, "Ο Βασιλιάς της Σκόνης”, "Λιωμένο Παγωτό”, "Ρίτα” κτλ.), αλλά και τις κορυφαίες στιγμές της σόλο καριέρας του: από τα πρόσφατα "Μπρανκαλεόνε” και "Σόσιαλ” μέχρι τα "Μαίρη”, "Πυρκαγιά Σε Ένα Σπιρτόκουτο”, "Λευκή Καταιγίδα”, "Μόχα” και το πανηγυρικό και απόλυτα ταιριαστό φινάλε με το "Δεν Έχει Τέλος” από το αξεπέραστο "Μια Ματιά σαν Βροχή” της θρυλικής του μπάντας.

Παυλίδης @RAF2025

Μετά από δύο ώρες ασταμάτητης ενέργειας, ο Παυλίδης μπροστά σε τρεις διαφορετικές γενιές που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν με τη συνέπεια και την ειλικρίνεια των τραγουδιών του, γνώρισε δικαιωματικά την αποθέωση και εμείς δεν μπορούμε παρά να τον ευχαριστήσουμε θερμά για αυτή την αξέχαστη βραδιά. Δες ολόκληρο το photostory από τη 3η ημέρα του Release Athens 2025.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

RELEASE ATHENS 2025 - ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ + Κ.ΒΗΤΑ

  • Rock-pop-folk

Ο Παυλίδης παρουσιάζει στιγμές από την 30χρονη πορεία του, ενώ ο Κ.ΒΗΤΑ επιστρέφει με νέο άλμπουμ και κορυφαίες στιγμές μιας καριέρας που από τις αρχές των 90s καθόρισε την εγχώρια ηλεκτρονική σκηνή. Μαζί τους οι ανερχόμενοι Super Stereo. Ο Παύλος Παυλίδης αποτελεί μια από τις πιο χαρισματικές και επιδραστικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Ξεκίνησε την πορεία του ως frontman των Ξύλινων Σπαθιών, στα μέσα της δεκαετίας του '90, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική εναλλακτική σκηνή. Μετά τη διάλυση του γκρουπ, το 2003, ο Παυλίδης ξεκίνησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη σόλο καριέρα, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη μουσική του ταυτότητα και το σπουδαίο στιχουργικό του ταλέντο. Ο Κωνσταντίνος Βήτα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με τους Στέρεο Νόβα, στις αρχές των 90s, σηματοδότησε μια νέα εποχή για τα μουσικά δρώμενα της χώρας. Με το μοναδικό στιχουργικό του ταλέντο που αποτύπωνε με ακρίβεια και ευαισθησία την αθηναϊκή αστική εμπειρία σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική-χορευτική μουσική, σε μια περίοδο που το συγκεκριμένο είδος γνώριζε τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική του άνθηση, παρέδωσε μερικούς από τους κορυφαίους δίσκους των 90s που επηρέασαν όλες τις επόμενες γενιές μουσικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Μπράβο Κολονέλο": Η θρυλική πολεμική επιθεώρηση ζωντανεύει ξανά στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Μια από τις πρώτες πολεμικές επιθεωρήσεις που παρουσιάστηκαν στα θέατρα της Αθήνας μετά την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, επιστρέφει σε μια νέα ενορχήστρωση του Μιχάλη Παπαπέτρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/10/2025

Οι Kerala Dust στο Universe μαζί με Billie Kark

Το λονδρέζικο μουσικό σχήμα της σύγχρονης εναλλακτικής μουσικής έρχεται για ένα μοναδικό live μαζί με την ανερχόμενη καλλιτέχνιδα.

Άνοιξε η προπώληση για το Release Athens x SNF Nostos 2026

Ο David Byrne και οι Gorillaz μάς επισκέπτονται τον ερχόμενο Ιούνιο για δύο από τις μεγαλύτερες συναυλίες του 2026.

Ο Theodore παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο άλμπουμ του "FIRE"

Ο Theodore κυκλοφορεί περιορισμένες εκδόσεις βινυλίου, ενώ παράλληλα ξεκινά το συναυλιακό του ταξίδι, φέρνοντας τις δυναμικές του συνθέσεις ζωντανά στο κοινό.

Άννα Βίσση: Η Ελληνίδα σούπερ σταρ ζωντανά σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις

Η Άννα Βίσση, με πάνω από 50 πλατινένιους και χρυσούς δίσκους και πέντε δεκαετίες καριέρας, επιστρέφει στις ευρωπαϊκές σκηνές με συναυλίες σε Γερμανία, Παρίσι, Άμστερνταμ και Βρυξέλλες.

Διανομή αστέρων για τη sold out "Τζοκόντα" της Λυρικής

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία παρουσίασή της στην Εθνική Λυρική Σκηνή, η "Τζοκόντα" του Πονκιέλι εγκαινιάζει τη φετινή καλλιτεχνική της περίοδο.

Playlist | Αλέξανδρε Γκόνη, πώς η μουσική γίνεται λόγος και ο λόγος μουσική;

Ο συνθέτης και μουσικός υπογράφει τη σύλληψη, την πρωτότυπη μουσική, την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση της πρωτότυπης συναυλίες που έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ (18-19/10) συνθέτει μια λίστα για τους αναγνώστες του "α".