Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Τα μουσικά σύνολα της Camerata Junior προσκαλούν το κοινό στην πλατεία Μητροπόλεως σε ένα απογευματινό μουσικό ταξίδι από την εποχή του μπαρόκ μέχρι τον 20ό αιώνα.

Μουσείο Μαρία Κάλλας © Vangelis Patsialos

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής ενώνουν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με μια ανοιχτή συναυλία στην καρδιά της Αθήνας. Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στις 19.30, η γειτονιά του Μουσείου – ακριβώς απέναντι από την είσοδό του, στην πλατεία Μητροπόλεως – θα πλημμυρίσει με ήχους και χρώματα από μια ομάδα νέων και πολλά υποσχόμενων μουσικών, σε ένα ζωντανό και ανατρεπτικό ρεπερτόριο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα μουσικά σύνολα της Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, ορχήστρας In Residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, προσκαλούν το κοινό σε ένα απογευματινό μουσικό ταξίδι από την εποχή του μπαρόκ μέχρι τον 20ό αιώνα, με έργα Sibelius, Vanhal, Fauré, Mansell, αλλά και Μίκη Θεοδωράκη.

Βιογραφικό ορχήστρας

Η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής και ορχήστρα In Residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με σκοπό την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων νέων ταλαντούχων μουσικών, την ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και τη διαπαιδαγώγησή τους μέσα από την πολύτιμη εμπειρία της ομαδικής μουσικής δράσης. Από τον Οκτώβριο του 2018 δάσκαλος και μαέστρος ανέλαβε ο αρχιμουσικός Νίκος Χαλιάσας. Από τους μουσικούς της Ορχήστρας δημιουργήθηκαν το 2023 "Μουσικά Σύνολα", υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Αριστέας Τσιχλή, με εμφανίσεις σε συναυλίες κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Δείτε τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μαρία Κάλλας

Μητροπόλεως 44, Κέντρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η ΕΛΣ παρουσιάζει τη Flora mirabilis του σπουδαίου μουσουργού Σπυρίδωνος Σαμάρα

Μία σπάνια ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να απολαύσει το άγνωστο διαμάντι της Επτανησιακής Σχολής σε νέα αποκατεστημένη μορφή, θα προσφέρει η Εθνική Λυρική Σκηνή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Death Disco Open Air Festival 2025: Το μεγάλο "σκοτεινό" ραντεβού του φθινοπώρου

Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τα stages, τις ώρες εμφάνισης και τα εισιτήρια γι' αυτό το σαββατοκύριακο.

Η Muriel Grossmann παρασέρνει σε spiritual jazz ρυθμούς το Gazarte

Η jazz αποκτά ψυχή μέσα από την ατμοσφαιρική μαγεία της σαξοφωνίστριας και συνθέτριας που συνδυάζει το κλασικό με το ψυχεδελικό και τα διεθνή μουσικά στοιχεία.

Η 'Barakos Orchestra' επιστρέφει στο Theatre of the No για μια μοναδική συναυλία

Το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας ανοίγει τη μουσική του σεζόν, φιλοξενώντας ξανά στη σκηνή του τη 12μελή Ορχήστρα, σε μια μουσική σύμπραξη προς τιμήν του Γιώργου Μπαράκου.

Anne Clark: "Την τελευταία φορά που ήρθα, θυμάμαι διαδηλώσεις και δακρυγόνα"

Μια κουβέντα με την ποιήτρια-ερμηνεύτρια του εμβληματικού "Our Darkness" για την Ακρόπολη, το Brexit, τον Ράινερ Μαρία Ρίλκε και το χιπ χοπ, λίγο πριν τη δούμε στο Death Disco Open Air Festival 2025 (Τεχνόπολη, Σάββατο 20 & Κυριακή 21/9).

Ο Βασίλης Κεκάτος σκηνοθετεί Light και ΛΕΞ στο video clip του "Capo Dei Capi"

Η συνεργασία των δύο ράπερ από τη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να σπάει ρεκόρ με τις προβολές να ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο.

Φ Hill Sessions: Ο Dhafer Youssef και οι ιστορίες της Μεσογείου

Ο Τυνήσιος ουτίστας έρχεται στον λόφο Φιλοπάππου για μια βραδιά μουσικής μυσταγωγίας.