Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη εμφάνιση των Hooters στην Ελλάδα

Το αμερικανικό συγκρότημα για ένα μοναδικό λαιβ που θα μείνει αξέχαστο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

The Hooters

Ύστερα από περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες γεμάτες θρυλικές κυκλοφορίες, αξέχαστες εμφανίσεις και διαχρονικούς ύμνους, οι The Hooters έρχονται επιτέλους στην Ελλάδα. Την Πέμπτη 26 Ιουνίου, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα υποδεχτεί το εμβληματικό αμερικανικό συγκρότημα για πρώτη φορά, σε μια βραδιά που υπόσχεται να μείνει αξέχαστη. 

Σχηματισμένοι στη Φιλαδέλφεια το 1980, οι The Hooters γνώρισαν γρήγορα παγκόσμια επιτυχία με τον πρωτοποριακό τους συνδυασμό rock, ska, reggae και pop, και έγιναν μία από τις πιο αγαπημένες και επιδραστικές μπάντες των 80s. Οι Eric Bazilian και Rob Hyman, σταθερά στον πυρήνα του σχήματος, δημιούργησαν έναν χαρακτηριστικό ήχο, χτισμένο γύρω από το όργανο hooter -την μελόντικα δηλαδή- το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν τους και τους χάρισε το όνομά τους.

The Hooters

Με τεράστιες επιτυχίες όπως τα "And We Danced,” "Day By Day,” "All You Zombies” και "Johnny B,” το συγκρότημα δημιούργησε ένα μεγάλο ρεύμα ενθουσιασμού στο μουσικό κοινό παγκοσμίως, συμμετέχοντας παράλληλα σε ιστορικές στιγμές όπως το Live Aid το 1985 και τη συναυλία The Wall του Roger Waters στο Βερολίνο και κερδίζοντας επάξια μια θέση στην πολιτιστική κληρονομιά της εποχής του. Με επτά σπουδαία studio albums και πολυάριθμες live κυκλοφορίες και best-of συλλογές, οι Hooters διατήρησαν όλα αυτά τα χρόνια αμείωτο το πάθος και τη δημιουργικότητά τους, αφήνοντας έτσι το δικό τους αποτύπωμα στο rock μουσικό στερέωμα.

Το 2023 επέστρεψαν δισκογραφικά με το "Rocking & Swing", ένα party-friendly, εκρηκτικό άλμπουμ που τιμά τις reggae και ska ρίζες των πρώτων ημερών τους. Της κυκλοφορίας του, ακολούθησε μια μεγάλη περιοδεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ, που επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τη μοναδική χημεία του συγκροτήματος με το κοινό. Τώρα, στο πλαίσιο της More Rocking, More Swing Tour, οι The Hooters έρχονται επιτέλους στην Αθήνα. μια βραδιά γεμάτη διαχρονικούς ύμνους που αγαπήθηκαν όσο λίγοι, νοσταλγία και αστείρευτη συναυλιακή ενέργεια, από μία σπουδαία μπάντα με έντονο αποτύπωμα στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Δείτε τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Στην Τεχνόπολη τελικά η συναυλία των Kaleo

Η Αθήνα φιλοξενεί το συγκρότημα για μια rock 'n' roll εμπειρία, σε ένα νέο μέρος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/06/2025

Καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου: Οι open-air συναυλίες της σεζόν

Γράφουμε για όσα θα δούμε το καλοκαίρι στην open-air σειρά συναυλιών του Μεγάρου, με αφορμή την πρεμιέρα της με ένα αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο (11/6).

Χριστίνα Σαμαρά, πώς σου ακούγεται η ζωή κοντά στα 30;

Η playlist της εβδομάδας του "α" είναι ένα ηχητικό ημερολόγιο της δεκαετίας των 20s, γεμάτο υπαρξιακά ερωτήματα και αβεβαιότητες, όπως το πρώτο άλμπουμ της νέας τραδουδοποιού.

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κάλλας και στο αυθεντικό πάθος του Tango

Διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες αποτίουν φόρο τιμής στη Μαρία Κάλλας, μέσα από την ένταση και την ευαισθησία του Αργεντίνικου Tango.

Vassilina: "Έγραψα ένα κομμάτι για να το αφιερώνουν οι φίλες μου στα situationship τους"

Με αφορμή το νέο το "Red Flag", σε συνεργασία με την Dolly Vara, η Vassilina μιλά για τις τοξικές σχέσεις, την queer ενδυνάμωση και τη δύναμη της κοινότητας.

Το Μέγαρο βγαίνει... έξω από το Μέγαρο για άλλο ένα καλοκαίρι

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει και φέτος την εξωστρεφή του διαδρομή με μουσικές εκδηλώσεις σε Αρκάδι, Ηρώδειο, Αρχαία Μεσσήνη, Βόρεια Εύβοια.

Ένα τζαζ ταξίδι στην Αίγινα

Ένας νέος μουσικός θεσμός στην Αίγινα ανοίγει τις πόρτες του για δύο μέρες.