Πέντε πράγματα που μάλλον δεν γνώριζες για τον Βασίλη Καρρά

Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία- αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο (13/6), συγκεντρώσαμε μερικές λιγότερο γνωστές πληροφορίες για να γνωρίσεις καλύτερα τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή.

Ο Βασίλης ο Καρράς

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του αείμνηστου Βασίλη Καρρά, που έχει συντροφεύσει τους καημούς πολλών Ελλήνων με τα λαϊκά τραγούδια του που μιλάνε στη ψυχή. Υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά και αυθεντικά πρόσωπα της ελληνικής μουσικής ιστορίας. Με την αφοσίωση του στο λαϊκό τραγούδι, την ευθύτητα και την ιδιαίτερη χροιά του, κατάφερε μέσα από τα τραγούδια του να ενώσει όχι μόνο γενιές αλλά και διαφορετικούς λαούς. Ένας ερμηνευτής που άφησε ανεξίτηλη τη δική του αλήθεια, δε συμβιβάστηκε ποτέ και παρά τα κατορθώματά του – που έφτασαν να απασχολούν μέχρι και το βιβλίο των ρεκόρ Guinness- παρέμεινε το ίδιο απλός και ταπεινός. Λίγο πριν την πραγματοποίηση του ονείρου του να ακούστουν τα τραγούδια του στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, πέφτει φως σε πέντε πράγματα για τη ζωή του.

  1. Ο Βασίλης Καρράς σπούδασε Μηχανικός αυτοκινήτων και ήταν μάλιστα από τους καλύτερους.
  2. Έχει πέσει θύμα απαγωγής για να μην πάει να τραγουδήσει σε ανταγωνιστικό νυχτερινό μαγαζί.
  3. 'Εδωσε εξετάσεις στη δραματική σχολή του Χριστόφορου Μάλαμα μπροστά στην Έλλη Λαμπέτη και στο Μάνο Κατράκη, και παρότι κέρδισε υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γαλλία, αποφάσισε να μην αφήσει τη μητέρα του και τον άρρωστο πατέρα του εγκαταλείποντας το όνειρο αυτό.
  4.  Το 1974 ανοίγει το αφτεράδικο "Μαριλού" στη Θεσσαλονίκη, μέχρι που πάει φαντάρος στην επιστράτευση για την Κύπρο και έτσι κλείνει το μαγαζί. Στο μαγαζί αυτό γνωρίζει τη γυναίκα του.
  5. Μπήκε στο βιβλίο Guinness με την επιτυχημένη συναυλία του στο στάδιο Arena της Βουλγαρίας συγκεντρώνοντας 17 χιλιάδες κόσμου, ενώ 5 χιλιάδες που δεν πρόλαβαν εισιτήρια παρακολουθούσαν τη συναυλία έξω με videowall.

Επιθυμία του ήταν πάντα να τραγουδήσει στο Καλλιμάρμαρο και αυτή του η επιθυμία θα πραγματοποιηθεί, με τη μελωδική παρουσία που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη στις 13 Ιουνίου, όπου 16 σπουδαίοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, αποδίδοντας φόρο τιμής στη μνήμη του. Τιμώντας τον ίδιο αλλά και το φιλανθρωπικό έργο που ο τραγουδιστής υποστήριζε όσο ήταν εν ζωή, φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες, αλλά και άτομα που συνεχίζουν να τον θαυμάζουν ως σήμερα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους αλλά και τις φωνές τους για μια βραδιά που αναμένεται να είναι ιστορική και πολύ συγκινητική.

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς με αλφαβητική σειρά οι: Κωνσταντίνος Αργυρός, Δέσποινα Βανδή, Καίτη Γαρμπή, Χρήστος Δάντης, Στέλιος Διονυσίου, Πέγκυ Ζήνα, Γιώργος Κακοσαίος, Νίκος Μακρόπουλος, Πάολα, Έλενα Παπαρίζου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Πλούταρχος, Πυξ Λαξ, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος, Δημήτρης Χρυσοχοΐδης.

Τα καθαρά έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στα ιδρύματα:
Στοργή (Σύλλογος Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών)
Τέμπη (Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών)
Άγιος Παντελεήμονας (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηλικιωμένων)

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Περισσότερες πληροφορίες

Παναθηναϊκό Στάδιο - Καλλιμάρμαρο

Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Βασίλης Κεκάτος σκηνοθετεί Light και ΛΕΞ στο video clip του "Capo Dei Capi"

Η συνεργασία των δύο ράπερ από τη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να σπάει ρεκόρ με τις προβολές να ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο.

17/09/2025

Φ Hill Sessions: Ο Dhafer Youssef και οι ιστορίες της Μεσογείου

Ο Τυνήσιος ουτίστας έρχεται στον λόφο Φιλοπάππου για μια βραδιά μουσικής μυσταγωγίας.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα της νέας σαιζόν στη Θεσσαλονίκη: θαυμάσιες συναυλίες Φιλαρμονικής του Μόντε-Κάρλο με Άργκεριχ/Ντυτουά για τα 25 χρόνια του Μεγάρου Μουσικής και ΚΟΘ υπό τον Τ. Ζάντερλινγκ!

Ανταπόκριση από τις δύο σημαντικές συναυλίες που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου στο χώρο της κλασικής μουσικής..

Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και παράδοσης από την Ελλάδα και τον Πόντο στο Ελληνικό

Μια νοσταλγική βραδιά γεμάτη παράδοση και μουσική με τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, με ελεύθερη είσοδο.

Φινάλε για το τουρ του Γιάννη Χαρούλη στον Λυκαβηττό

Μια συναυλία-γιορτή με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και κέφι θα στήσει ο αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Όλα όσα θα δούμε στο Σταυρό του Νότου τη νέα σεζόν

Σκιαδαρέσες, Κότσιρας, Πασχαλίδης, Ίκαρη, Ευρυδίκη και πολλοί ακόμη αγαπημένοι καλλιτέχνες επιστρέφουν αυτή τη σεζόν, προσφέροντας μοναδικές μουσικές βραδιές.

5 fun facts για τους Smash Into Pieces

To Armaheaven Prophecy: Europe Tour 2025 κάνει στάση στην Αθήνα αυτόν τον Σεπτέμβρη.