Πέντε πράγματα που μάλλον δεν γνώριζες για τον Βασίλη Καρρά

Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία- αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο (13/6), συγκεντρώσαμε μερικές λιγότερο γνωστές πληροφορίες για να γνωρίσεις καλύτερα τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή.

Ο Βασίλης ο Καρράς

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του αείμνηστου Βασίλη Καρρά, που έχει συντροφεύσει τους καημούς πολλών Ελλήνων με τα λαϊκά τραγούδια του που μιλάνε στη ψυχή. Υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά και αυθεντικά πρόσωπα της ελληνικής μουσικής ιστορίας. Με την αφοσίωση του στο λαϊκό τραγούδι, την ευθύτητα και την ιδιαίτερη χροιά του, κατάφερε μέσα από τα τραγούδια του να ενώσει όχι μόνο γενιές αλλά και διαφορετικούς λαούς. Ένας ερμηνευτής που άφησε ανεξίτηλη τη δική του αλήθεια, δε συμβιβάστηκε ποτέ και παρά τα κατορθώματά του – που έφτασαν να απασχολούν μέχρι και το βιβλίο των ρεκόρ Guinness- παρέμεινε το ίδιο απλός και ταπεινός. Λίγο πριν την πραγματοποίηση του ονείρου του να ακούστουν τα τραγούδια του στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, πέφτει φως σε πέντε πράγματα για τη ζωή του.

  1. Ο Βασίλης Καρράς σπούδασε Μηχανικός αυτοκινήτων και ήταν μάλιστα από τους καλύτερους.
  2. Έχει πέσει θύμα απαγωγής για να μην πάει να τραγουδήσει σε ανταγωνιστικό νυχτερινό μαγαζί.
  3. 'Εδωσε εξετάσεις στη δραματική σχολή του Χριστόφορου Μάλαμα μπροστά στην Έλλη Λαμπέτη και στο Μάνο Κατράκη, και παρότι κέρδισε υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γαλλία, αποφάσισε να μην αφήσει τη μητέρα του και τον άρρωστο πατέρα του εγκαταλείποντας το όνειρο αυτό.
  4.  Το 1974 ανοίγει το αφτεράδικο "Μαριλού" στη Θεσσαλονίκη, μέχρι που πάει φαντάρος στην επιστράτευση για την Κύπρο και έτσι κλείνει το μαγαζί. Στο μαγαζί αυτό γνωρίζει τη γυναίκα του.
  5. Μπήκε στο βιβλίο Guinness με την επιτυχημένη συναυλία του στο στάδιο Arena της Βουλγαρίας συγκεντρώνοντας 17 χιλιάδες κόσμου, ενώ 5 χιλιάδες που δεν πρόλαβαν εισιτήρια παρακολουθούσαν τη συναυλία έξω με videowall.

Επιθυμία του ήταν πάντα να τραγουδήσει στο Καλλιμάρμαρο και αυτή του η επιθυμία θα πραγματοποιηθεί, με τη μελωδική παρουσία που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη στις 13 Ιουνίου, όπου 16 σπουδαίοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, αποδίδοντας φόρο τιμής στη μνήμη του. Τιμώντας τον ίδιο αλλά και το φιλανθρωπικό έργο που ο τραγουδιστής υποστήριζε όσο ήταν εν ζωή, φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες, αλλά και άτομα που συνεχίζουν να τον θαυμάζουν ως σήμερα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους αλλά και τις φωνές τους για μια βραδιά που αναμένεται να είναι ιστορική και πολύ συγκινητική.

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς με αλφαβητική σειρά οι: Κωνσταντίνος Αργυρός, Δέσποινα Βανδή, Καίτη Γαρμπή, Χρήστος Δάντης, Στέλιος Διονυσίου, Πέγκυ Ζήνα, Γιώργος Κακοσαίος, Νίκος Μακρόπουλος, Πάολα, Έλενα Παπαρίζου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Πλούταρχος, Πυξ Λαξ, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος, Δημήτρης Χρυσοχοΐδης.

Τα καθαρά έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στα ιδρύματα:
Στοργή (Σύλλογος Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών)
Τέμπη (Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών)
Άγιος Παντελεήμονας (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηλικιωμένων)

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Περισσότερες πληροφορίες

Παναθηναϊκό Στάδιο - Καλλιμάρμαρο

Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Αλληλογραφία": Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ταξιδεύουν στη Κίνα

Σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου για τη συναυλία- αφιέρωμα στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, με την Μαρία Παπαγεωργίου, τη Τάνια Τσανακλίδου και τους Έλληνες και Κινέζους συντελεστές να δίνουν το παρών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΜΙΣΚΕΔΑΚΗ
04/06/2025

Οι Spiritualized και η Cat Power στην Αθήνα

Δύο συναυλίες, δυο διαφορετικοί καλλιτέχνες, κι όμως μια κοινή αίσθηση: η μουσική ως ανασκαφή του παρελθόντος, που όσο κι αν αλλάζει, πάντα επιστρέφει.

Οι πιανίστες Gloria Cheng και Ralph van Raat ερμηνεύουν τον "δικό τους" Pierre Boulez

Με αφορμή το αφιέρωμα "100 χρόνια Πιέρ Μπουλέζ", που παρουσιάζεται σήμερα, Τετάρτη 4/6, ανακαλύπτουμε τον Boulez όχι μόνο ως αυστηρό αρχιτέκτονα της μορφής, αλλά και ως ευαίσθητο πρωτοπόρο.

H playlist του Στάθη Άννινου είναι μια "διαδρομή" από τη Μεσόγειο ως τη Βραζιλία

Ο πολυσχιδής πιανίστας προτείνει στους αναγνώστες του "α" μια λίστα τραγουδιών εμπνευσμένη από τη συναυλία θα παρουσιάσει με το Stathis Anninos 4tet και την Κατερίνα Πολέμη στον Κήπο του Μεγάρου (14/6).

Οι δημιουργοί των μεγαλύτερων radio hits που καταφθάνουν στην Αθήνα

Michael Kiwanuka, Kaleo και London Grammar (επαν)έρχονται αυτό το καλοκαίρι με όλα τα συναυλιακά "must", που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Ελλάδας.

Μητσοτάκης, Υπόγεια Ρεύματα, Magic De Spell: Μια μεγάλη συνάντηση στην Τεχνόπολη

Μετά τα απανωτά sold out στο Κύτταρο, το τρίδυμο επιστρέφει με καλοκαιρινή διάθεση.

Γιατί η μισή συντακτική ομάδα του αθηνοράματος θα πάει στο φετινό Primavera;

Με ένα lineup αποτελούμενο από πάνω από 200 live και dj acts, το φετινό μουσικό φεστιβάλ της Βαρκελώνης φέρνει στη σκηνή το πιο ενδιαφέρον curation που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, στην αιχμή της σύγχρονης μουσικής από κάθε κατεύθυνση.