String Theory: 10 χρόνια αντισυμβατικής μουσικής και ανθρώπινης σύνδεσης

Η Χορωδία γιορτάζει μία δεκαετία τολμηρής μουσικής διαδρομής και κοινωνικής δράσης με δύο επετειακές συναυλίες.

Χορωδία String Theory

Δέκα χρόνια γεμάτα μουσική, δημιουργικότητα και κοινωνική προσφορά γιορτάζει η Χορωδία String Theory, με δύο επετειακές συναυλίες στις 24 και 25 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μια παράσταση-ωδή στην ετερότητα, την ενσυναίσθηση και τη δύναμη της μουσικής να συνδέει και να μεταμορφώνει ζωές.

Ιδρυτής της Χορωδίας String Theory είναι ο Γιώργος Πατεράκης – δεξιοτέχνης πιανίστας, συνθέτης και εμβληματική μορφή του μουσικού αντάρτικου, που με τόλμη και αφοσίωση δημιούργησε μια κοινότητα που ξεπερνά τα όρια της παραδοσιακής χορωδίας. Τα μέλη της προέρχονται από κάθε κοινωνικό, ηλικιακό και επαγγελματικό φάσμα: εργάτες, πανεπιστημιακοί, ηθοποιοί, άνεργοι, γιατροί, σπουδαστές, συνταξιούχοι, καλλιτέχνες και επιστήμονες, ενώνονται σε ένα μουσικό σώμα που συνθέτει ένα μοναδικό ηχοτοπίο – τεχνικά άρτιο, ερμηνευτικά πολυχρωμικό και πολιτικά ενεργό.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας String Theory, ποικίλο και απρόβλεπτο, αποτελεί αντανάκλαση της ίδιας της φιλοσοφίας της: ελευθερία, πειραματισμός και βάθος. Αυτή η ξεχωριστή μουσική διαδρομή θα παρουσιαστεί μέσα από τα "best of" της δεκαετίας, σε μια γιορτή που τιμά όχι μόνο τη μουσική δημιουργία αλλά και την ίδια την κουλτούρα της κοινότητας: της μάθησης, της αλληλοστήριξης και της αλληλεγγύης.

Συμμετέχουν επί σκηνής: Χορωδία String Theory, Έλλη Κετεντζιάν & Αντιγόνη Γκόγκη (σοπράνο), Αθηναΐδα Μαρκαντώνη (άλτο), Νίκος Ταξιλτάρης (τενόρος), Χρήστος Χριστοδούλου (μπάσος). Μουσικοί: Παναγιώτης Γιαννακάκης & Γιώργος Πατεράκης (πιάνο), Αχιλλέας Μπερής (βιολί), Τατιάνα Λύτρα (βιόλα), Έλλη Κετεντζιάν (βιολοντσέλο), Σπύρος Ηλιάδης (κιθάρα, μαντολίνο).

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Tyga έρχεται για το απόλυτο urban show της χρονιάς

Ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της hip-hop σκηνής στο Telekom Center Athens.

23/10/2025

Τα International Opera Awards για πρώτη φορά στη Λυρική

Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα φιλοξενήσει την τελετή για τη μεγάλη διεθνή γιορτή της όπερας.

Moby: Ο Αμερικανός superstar της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens 2026

Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει τo Σάββατο 25 Οκτωβρίου.

Μουσική των καφενείων της Πόλης στο Ov Off Studio

Çağlar Fidan, Νίκος Παπαγεωργίου και Erhan Bayram μάς μεταφέρουν στην Οθωμανική Κωνσταντινούπολη με τη μουσική των σεμαΐ καφενείων και των kıraathane.

Ο Δημήτρης Μπάκουλης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου

Δύο φθινοπωρινές βραδιές γεμάτες συναίσθημα, ρυθμό και τις αγαπημένες του μελωδίες.

Τα τραγούδια και οι ταινίες χωρίς τα οποία ο Σαββόπουλος δεν θα ήταν ο ίδιος

Λίγοι Έλληνες δημιουργοί κατάφεραν να συνδέσουν τόσο αρμονικά τη μουσική, τη σκέψη και τον κινηματογράφο όσο ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι prog/power metallers Suburst επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα

Special guests στη συναυλία στο "Κύτταρο" θα είναι οι Oria και Corrupted Symmetry.