Φ Hill: Το νέο φεστιβάλ της πόλης στον Λόφο Φιλοπάππου

Η φρέσκια μουσική διοργάνωση φέρνει στο θέατρο "Δόρα Στράτου" -μεταξύ άλλων- τους: Λένα Πλάτωνος, Χειμερινούς Κολυμβητές, Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννη Αγγελάκα και Dhafer Youssef.

Λόφος Φιλοπάππου Shutterstock

Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται στην καρδιά της Αθήνας. Το όνομά του είναι Φ hill και έρχεται μαζί με 10 μοναδικές συναυλίες στο Θέατρο Δόρα Στράτου στον Λόφο Φιλοπάππου (λόφος των Μουσών). Φ, λοιπόν, από το Φιλοπάππου, Φ όπως το Φως, η Φιλία, η Φύση, η Φαντασία. Φ ως το σύμβολο της Χρυσής Τομής στην Τέχνη και στα Μαθηματικά. Λέξεις και έννοιες που μας εμπνέουν και αποτελούν κομμάτι της ψυχής των Φ hill Sessions, διατρέχοντας όλο τον σχεδιασμό του.

Μέσα στον ιστορικό, κατάφυτο λόφο του Φιλοπάππου, σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα θέατρα της πόλης, το "Δόρα Στράτου", το Φ hill Sessions δημιουργεί 10 μοναδικές βραδιές με  Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, εμπνευσμένες από την ενέργεια, τη φυσική ομορφιά της τοποθεσίας και την μυσταγωγική αίσθηση του αρχαίου τοπίου και της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα των συναυλιών

  • 18 Ιουνίου | Χειμερινοί Κολυμβητές
  • 30 Ιουνίου | Stavros Lantsias Quartet - My Ennio Morricone
  • 9 Ιουλίου | Tigran Hamasyan - The Bird Of A Thousand Voices (concert version)
  • 22 Ιουλίου | Fantastic Negrito
  • 28 Ιουλίου | Light In Babylon
  • 6 Αυγούστου | Xylouris White
  • 15 Σεπτεμβρίου | Μάρθα Φριντζήλα the Kubara Project
  • 16 Σεπτεμβρίου | Στέφανος Θωμόπουλος, Γιάννης Αγγελάκας, Nίκος Γιούσεφ
  • 17 Σεπτεμβρίου | Dhafer Youssef
  • 28 Σεπτεμβρίου | Λένα Πλάτωνος

Θέατρο Δόρα Στράτου

Το θέατρο Δόρα Στράτου βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη, στην πίσω πλευρά του Λόφου Φιλοπάππου. Κατασκευάστηκε το 1963 ειδικά για το μουσικοχορευτικό συγκρότημα "Δόρα Στράτου”, με μόνιμο σκηνικό του Σπύρου Βασιλείου. Πρόσβαση: https://www.grdance.org/access/

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε συναυλία και προπώληση εισιτηρίων στο more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Δημήτρης Σταρόβας και Γιάννης Γιοκαρίνης ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι Starovas Band και ο Γιάννης Γιοκαρίνης ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου "Θανάσης Βέγγος" για μια βραδιά αφιερωμένη στο ελληνικό και διεθνές rock.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/08/2026

Ο Πάνος Μουζουράκης τραγουδά με ελεύθερη είσοδο στην Αγία Παρασκευή

"Τι Ωραίο" καλοκαίρι θα μας πει ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης μαζί με την μπάντα του και τον χρόνια συνοδοιπόρο του, συνθέτη και τραγουδοποιό Αποστόλη Βαλαρούτσο.

Ο Δημήτρης Μπάσης υπόσχεται μια βραδιά με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια

Με το ήθος και την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζουν όλη την πορεία του, ο Δημήτρης Μπάσης προσφέρει στο κοινό αξέχαστες μουσικές στιγμές.

Οι Lüüp, ο Ίγκορ Στραβίνσκι και η αιώνια σχέση Φύσης-Ανθρώπου

Η ανήσυχη κολεκτίβα προβαίνει σε μια χορταστική, τριπλή επανέκδοση του άλμπουμ Meadow Rituals (2011). Αναζητήσαμε λοιπόν τον "εγκέφαλό" της Στέλιο Ρωμαλιάδη, ώστε να μας ξεδιπλώσει το χθες και το σήμερα αυτής της προσπάθειας, που μέλλει να εορταστεί και πάνω στη σκηνή, με συναυλίες τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Φεστιβάλ Αισχύλεια 2026: Όλες οι συναυλίες που θα δούμε φέτος στην Ελευσίνα

Μουσικές κάτω από την καμινάδα, δωρεάν συναυλιακές βραδιές και μυσταγωγικά live συνθέτουν το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2026 στην Ελευσίνα.

Gadjo Dilo, Βαγγέλης Γερμανός και... ένας καλεσμένος-έκπληξη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Με έμπνευση από τον Django Reinhardt και πάθος για τον αυτοσχεδιασμό, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που γεφυρώνει το Παρίσι του ’30 με την Αθήνα του σήμερα.

Το Μόναχο ως ευρωπαϊκή μητρόπολη της μουσικής: "Τροβατόρε" στην Κρατική Όπερα - Δύο εξαιρετικές συναυλίες της Συμφωνικής της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας

Τον πλούτο και την ποιότητα της μουσικής ζωής του Μονάχου υπενθύμισε μια σύντομη επίσκεψη μας στις αρχές Μαΐου, επιβεβαιώνοντας γιατί η πρωτεύουσα της Βαυαρίας αποτελεί έναν από τους πιο τακτικούς προορισμούς κάθε ενημερωμένου φιλόμουσου.