"Άξιος Εστί": Μια μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο αφιερωμένη στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο δεκαετιών από το θάνατό του.

Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον "σερ" της ελληνικής μουσικής, θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο - Παναθηναϊκό Στάδιο στις 17 Σεπτεμβρίου, 20 χρόνια από το θάνατό του. Την παρουσίαση, την σκηνοθετική επιμέλεια καθώς και την επιμέλεια των κειμένων την έχει αναλάβει ο πολυτάλαντος Λάκης Λαζόπουλος, τιμώντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο όλη τη σπουδαία διαδρομή αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη. 

Κορυφαίοι ερμηνευτές θα τραγουδήσουν αξέχαστα τραγούδια που σηματοδοτούν την πορεία του Γρηγόρη Μπιθικώτση αλλά και την προσωπικότητα που υπήρξε. Μια συγκλονιστική φωνή που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της, συνδυάζοντας τη δωρικότητα με το λαϊκό ύφος που χάρισε στο ελληνικό τραγούδι μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του, σε συνεργασία με τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες. Την διεύθυνση της ορχήστρας και την ενορχήστρωση του ρεπερτορίου την έχει αναλάβει ο μαέστρος Νίκος Στρατηγός

Η συναυλία θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην "ΦΛΟΓΑ" -  Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Mr. Music, τι θα ακούσουμε από εσένα στον 969 ROCK FM;

Ο Δημήτρης Μπάρμπας ξεκινά εκπομπή στις 01/09, στη ζώνη 17:00-20:00 (Δε-Πα). Εμείς του θέσαμε όλες τις "δύσκολες" ερωτήσεις για το σύγχρονο ραδιόφωνο, τη μουσική βιομηχανία, αλλά και τα σόσιαλ μίντια και εκείνος μας τις απάντησε. Ευτυχώς, με απόλυτη ψυχραιμία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΡΑΛΛΗ
28/08/2026

Μουσικός Σεπτέμβριος στην Τεχνόπολη, με αυτά τα άχαστα lives

Αυτά είναι τα lives που παρατείνουν το αθηναϊκό συναυλιακό καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο, σε ένα από τα δημοφιλέστερα venues της πόλης.

Το Pantheon Double Stage μετατρέπει το Plex σε έναν πολυχώρο μουσικής και street κουλτούρας

Στις 19 Σεπτεμβρίου, το Plex φιλοξενεί το Pantheon Double Stage, ένα πολυαισθητηριακό event που φέρνει κοντά τη μουσική, την τέχνη και τη street culture σε μια ξεχωριστή βραδιά.

O Evripidis and his Tragedies και ο Σπύρος Παρασκευάκος σε ένα καλοκαιρινό Ρομάντσο

Στις 4 Σεπτεμβρίου, το Ρομάντσο φιλοξενεί τον Evripidis and His Tragedies και τον Σπύρο Παρασκευάκο για μια ατμοσφαιρική βραδιά στην ταράτσα.

Η Eleni φέρνει jazz, λάτιν και ελληνικές μελωδίες στη Στοά Culture

Στις 11 Σεπτεμβρίου, η Eleni ανεβαίνει στη σκηνή με το ακουστικό της κουαρτέτο, συνδυάζοντας διάφορους ήχους.

Ένα μουσικό διήμερο στη Λίμνη Ευβοίας που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα

Η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και ο Κίμων Βιντζηλαίος σε δύο συναυλίες με ελεύθερη είσοδο.

Ο Μίνως Μάτσας είναι λυσσασμένος να κάνει μουσική

Το νέο live album του "Τα Ρεμπέτικα + Fado, Tango & Blues – ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ LIVE", είναι μια ζωντανή ηχογράφηση με 28 τραγούδια.