Οι Blazin' Quartet στο Half Note Jazz Club

Μια μουσική διαδρομή που φέρνει στο φως την αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να εξηγήσει τον κόσμο.

Blazin' Quartet

Στις 10 Απριλίου, το Half Note Jazz Club υποδέχεται τους Blazin' Quartet για μια βραδιά που υπόσχεται να μείνει χαραγμένη στη μνήμη κάθε φίλου της τζαζ – και όχι μόνο. Το διεθνές αυτό κουαρτέτο, με ρίζες από τα Βαλκάνια και φτερά σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, φέρνει στη σκηνή έναν ήχο που γεφυρώνει τον ανατολίτικο στοχασμό με τη δυτική τζαζ περιπέτεια.

Από την πρώτη τους εμφάνιση, οι Blazin' Quartet κατέκτησαν κοινό και κριτικούς, με την αυθεντικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Ο ήχος τους – μελωδικός και αφαιρετικός, ηλεκτρονικός και ακουστικός – χτίστηκε μέσα από τέσσερα άλμπουμ: "Finding A Way" (2010), "Jalkan Bazz" (2012), "La mer, la pierre, la terre, l'oiseau" (2017), και το ατμοσφαιρικό "Sleeping Beauty" (2021).

Πίσω από τα τύμπανα, ο Srdjan Ivanovic, εμπνευστής και συνθέτης της μπάντας, έχει εξελίξει το project σε έναν καμβά πολυεθνικών ήχων και αφηγήσεων. Μαζί του, τρεις κορυφαίοι μουσικοί: ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στην τρομπέτα, από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής τζαζ σκηνής, ο Federico Casagrande, Ιταλός κιθαρίστας και σταθερή παρουσία στο ευρωπαϊκό στερέωμα, και ο Mihail Ivanov, καινοτόμος κοντραμπασίστας με έντονη παρουσία στα Βαλκάνια.

Ο Ivanovic εξηγεί πως το Sleeping Beauty γεννήθηκε από μια φιλοσοφική σκέψη για την ομορφιά – όχι αυτήν που αναγνωρίζεται εύκολα, αλλά εκείνη που αποκαλύπτεται μόνο στο αφυπνισμένο πνεύμα. "Όλα είναι όμορφα, αλλά εμείς κοιμόμαστε", λέει. "Και κάποιες φορές, μια μουσική ή μια στιγμή μάς ξυπνά, για να δούμε τον κόσμο να λάμπει".

Το live της 10ης Απριλίου δεν θα περιοριστεί στο παρελθόν. Οι Blazin' Quartet ετοιμάζουν νέο υλικό, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Half Note. Πρόκειται για τη σουίτα "Κοσμογονία", ένα φιλόδοξο έργο εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική μυθολογία και την αφήγηση της δημιουργίας του κόσμου: από το Χάος, στη Γαία και τον Ουρανό, από τη Νυξ και τον Αιθέρα στον Κρόνο και τη Ρέα.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ένα διήμερο γεμάτο με μελωδίες πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής

Στις εκδηλώσεις, στις 24 και 25 Ιανουαρίου, συνδυάζονται παιχνίδι, αφήγηση, ταινία με ζωντανή μουσική, ρεσιτάλ σόλο και μοναδικές πολυπιανιστικές εμπειρίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

"Κύπρος του Μαρτυρίου και της Ανάστασης" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα μουσικό αφιέρωμα στην ιστορία, τις πληγές και την πνευματική αντοχή του κυπριακού λαού.

Ερεθιστικές προτάσεις μπαρόκ μουσικής από σημαντικά σύνολα ("Ανθούσες Τέχνες" – Καμεράτα – "Σολίστ της Βενετίας") απογειώνουν τις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις σε Μέγαρο και ΚΠΙΣΝ

Τρεις βραδιές μπαρόκ μουσικής με έμπειρα, εξειδικευμένα σ'αυτό το είδος σύνολα απογείωσαν τις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις σε Μέγαρο και ΚΠΙΣΝ.

Πανελλήνια πρώτη για το αριστούργημα του Leonard Bernstein "Candide" στο Μέγαρο Μουσικής

Ο πολυτάλαντος Γιώργος Πέτρου διευθύνει, σκηνοθετεί και μεταφράζει το έργο του θρυλικού μαέστρου και συνθέτη, σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας.

Η "Τετραλογία" του Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τέσσερα εμβληματικά μουσικοθεατρικά έργα σε μια συμφωνική εμπειρία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη.

Οι Viagra Boys και η Ecca Vandal θα πλαισιώσουν τους Limp Bizkit στο Release Athens

Το εκρηκτικό post-punk γκρουπ από τη Σουηδία και η ανερχόμενη καλλιτέχνιδα από την Αυστραλία θα ζεστάνουν το κοινό, προετοιμάζοντάς το για την εμφάνιση των headliners Limp Bizkit.

Στο Ολύμπια, με συναυλίες για κάθε μουσικό γούστο

Οι προτάσεις για τον μήνα εκτείνονται από αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη και μουσικές του Μάνου Χατζηδάκι ως βρετανική τζαζ και τραγούδια του 16ου και 17ου αιώνα.