Jazz στο Μουσείο με "Rooftop Stories" από τον Πέτρο Κλαμπάνη

Ολοκληρώνεται η σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο με τίτλο “Jazz Interactions».

Πέτρος Κλαμπάνης © Yannis Bournias

Η σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο με τίτλο "Jazz Interactions”, η οποία εξερευνά τους διαφορετικούς τρόπους που η μουσική τζαζ αλληλεπιδρά με άλλες μορφές τέχνης, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Μαρτίου με τον Πέτρο Κλαμπάνη και την παράσταση "Rooftop Stories”. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020, ο Πέτρος Κλαμπάνης βρήκε το δικό του φως στο τέλος του τούνελ και δημιούργησε το πέμπτο του άλμπουμ, με τίτλο "Rooftop Stories”. Πρόκειται για μια σειρά από videos στα οποία ανεβαίνει σε ταράτσες διαφόρων πόλεων ανά τον κόσμο, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ίδιο, και παίζει τη μουσική του με μοναδική συντροφιά το μπάσο, τον ενισχυτή του και μερικά ηλεκτρονικά εφέ. 

Πέτρος Κλαμπάνης
© Yannis Bournias

Με τη σκέψη πως αυτά τα videos θα αποτελέσουν ηχητικά, ταξιδιωτικά "ενθύμια" δημιούργησε ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό σόλο πρότζεκτ που αποτελεί την πιο οικεία και προσωπική του ηχογράφηση μέχρι σήμερα. Κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά και φωνή συνθέτουν ένα ηχητικό ταξίδι σε πόλεις και αγαπημένα τραγούδια, τα οποία μας ξανασυστήνονται μέσα από τη ματιά του Πέτρου Κλαμπάνη.

Ο μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός Πέτρος Κλαμπάνης γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς όπως οι Greg Osby, Jacques Morelenbaum, Oded Tzur, Arooj Aftab, Anoushka Shankar, Shai Maestro, Marcus Gilmore, Gilad Hekselman, Jonathan Blake, Jean-Michel Pilc, Snarky Puppy, Kinan Azmeh, Δήμητρα Γαλάνη και Μαρία Φαραντούρη, ενώ έχει εμφανιστεί σε πολλούς συναυλιακούς χώρους, μεταξύ άλλων στο Carnegie Hall, στο Lincoln Center, στο Blue Note, στο Kennedy Center, στο MoMA, στο Barbican, στο Μέγαρο Μουσικής και σε πολλά άλλα. 

Προπώληση εισιτηρίων (€ 20-16) μέσω more.com  

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μελίνα Μαβίδου ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή της Αθήνας

Η ανερχόμενη μουσικός ξεσηκώνει "το Πατάρι" μ' ένα εκρηκτικό live στις 12 Δεκεμβρίου.

Greg Foat: "Το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ, είναι ότι έγινα πατέρας"

Πολυγραφότατος και συζητημένος πιανίστας στο βρετανικό τζαζ στερέωμα, έρχεται για συναυλία στην Αθήνα (Παρασκευή 12/12, στο "Gazarte"). Με την ευκαιρία, λοιπόν, μας ξεναγεί στον δημιουργικό του κόσμο, ενώ μας ανακοινώνει κι έναν καινούριο δίσκο, ηχογραφημένο στη Σάμο.

Patti Smith Quartet: Η ιέρεια της ροκ στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο ζωντανός θρύλος της Νέας Υόρκης επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά.

Δισκοκριτική: Ο Διονύσης Σαββόπουλος απέναντι στο "Ροκ Του Μέλλοντός Μας"

Ο Ορέστης Πλακίδης δίνει μικρόφωνο στην Klavdia, στον Φώτη Σιώτα, στον Πάνο Μουζουράκη (και σε αρκετούς ακόμα) και προσπαθεί να φανταστεί τη σπουδαία κληρονομιά του Θεσσαλονικιού τραγουδοποιού με όρους του σήμερα και του αύριο. Όμως η μάχη αποδεικνύεται πολύ δύσκολη.