Ακούστε το νέο τραγούδι των Πυξ Λαξ

Η μπάντα επιστρέφει με νέο άλμπουμ ενώ προγραμματίζει και ευρωπαϊκή περιοδεία.

Πυξ Λαξ

Εφτά χρόνια μετά το τελευταίο στούντιο άλμπουμ με καινούργια τραγούδια, οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν με νέο υλικό. Το "Λίγο Χρώμα Για Τα Σκούρα", το νέο άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2025 με 10 ολοκαίνουργια τραγούδια, φέρνει τον Μπάμπη Στόκα και τον Φίλιππο Πλιάτσικα πίσω σε εκείνο το στούντιο ηχογράφησης όπου είχαν γραφτεί στα 90's οι δίσκοι της μπάντας, "Ο Ήλιος Του Χειμώνα Με Μελαγχολεί", "Για Τους Πρίγκιπες Της Δυτικής Όχθης" και "Ο Μπαμπούλας Τραγουδάει Μόνος Τις Νύχτες". Παράλληλα,αποτελεί και την πρώτη κυκλοφορία για το νεοσύστατο label Αργώ που θα φιλοξενεί η Stay Independent και θα στεγάσει στο άμεσο μέλλον πολλές "οικείες" προσπάθειες στην ελληνική δισκογραφία.

Το πρώτο δείγμα του νέου άλμπουμ των Πυξ λαξ είναι η "Μεθυσμένη Καρδιά", που θα μας κάνει παρέα μέχρι να κυκλοφορήσει ολόκληρος ο νέος δίσκος. Με τη "Μεθυσμένη Καρδιά" τους, πετώντας πάνω από έναν ωκεανό συναισθημάτων, οι Πυξ Λαξ καλούν και πάλι τις παρέες να μας σώσουν. Παρέες που έγιναν ένα με τα τραγούδια τους να διασχίσουν ακόμη μια φορά μαζί μια "φοβερή καταιγίδα". Με ολόκληρο το νέο άλμπουμ "Λίγο Χρώμα Για Τα Σκούρα" που συνυπογράφουν τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας, οι Πυξ Λαξ χρωματίζουν ξανά τα σκοτάδια μας εκφράζοντας όλα όσα στριμώχνονται μέσα μας.

Τον Μάιο του 2025 οι Πυξ Λαξ θα κάνουν περιοδεία στην Κεντρική Ευρώπη, σε Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο, σε μέρη που η μπάντα θα ταξιδέψει για πρώτη φορά. Εκεί θα "βαφτιστούν" συναυλιακά και κάποια από τα τραγούδια του νέου άλμπουμ, για τους Έλληνες και ξένους φίλους τους.
 
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Χάρης Μιχαηλίδης, Ηλεκτρική και δωδεκάχορδη ακουστική κιθάρα
Νίκος Σάλτας, Πιάνο-πλήκτρα
Ελευθερία Ναθαναήλ, Ακορντεόν
Αλέκος Κούρτης, Τύμπανα-κρουστά
Άκης Αμπράζης, Μπάσο
Μπάμπης Στόκας, Ακουστική κιθάρα-πλήκτρα
Φίλιππος Πλιάτσικας, Ακουστική -ηλεκτρική κιθάρα
Μανώλης Φάμελλος, Γιουκαλίλι-Μπαντζόλα
Νικολέττα Κίτσιου, Φωνητικά
Ονίκ Ατζεμιάν, Ακουστική κιθάρα-Φωνητικά
 
Η ηχογράφηση έγινε στο BK Studio με ηχολήπτη τον Θοδωρη Παπαντώνη
 
*Η "Μεθυσμένη Καρδιά" είναι αφιερωμένη στην Κ.Β. Το artwork του εξωφύλλου βασίστηκε σε έργο ζωγραφικής της Εβιανας Γερουση 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Κύπρος του Μαρτυρίου και της Ανάστασης" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα μουσικό αφιέρωμα στην ιστορία, τις πληγές και την πνευματική αντοχή του κυπριακού λαού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

Ερεθιστικές προτάσεις μπαρόκ μουσικής από σημαντικά σύνολα ("Ανθούσες Τέχνες" – Καμεράτα – "Σολίστ της Βενετίας") απογειώνουν τις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις σε Μέγαρο και ΚΠΙΣΝ

Τρεις βραδιές μπαρόκ μουσικής με έμπειρα, εξειδικευμένα σ'αυτό το είδος σύνολα απογείωσαν τις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις σε Μέγαρο και ΚΠΙΣΝ.

Πανελλήνια πρώτη για το αριστούργημα του Leonard Bernstein "Candide" στο Μέγαρο Μουσικής

Ο πολυτάλαντος Γιώργος Πέτρου διευθύνει, σκηνοθετεί και μεταφράζει το έργο του θρυλικού μαέστρου και συνθέτη, σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας.

Η "Τετραλογία" του Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τέσσερα εμβληματικά μουσικοθεατρικά έργα σε μια συμφωνική εμπειρία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη.

Οι Viagra Boys και η Ecca Vandal θα πλαισιώσουν τους Limp Bizkit στο Release Athens

Το εκρηκτικό post-punk γκρουπ από τη Σουηδία και η ανερχόμενη καλλιτέχνιδα από την Αυστραλία θα ζεστάνουν το κοινό, προετοιμάζοντάς το για την εμφάνιση των headliners Limp Bizkit.

Στο Ολύμπια, με συναυλίες για κάθε μουσικό γούστο

Οι προτάσεις για τον μήνα εκτείνονται από αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη και μουσικές του Μάνου Χατζηδάκι ως βρετανική τζαζ και τραγούδια του 16ου και 17ου αιώνα.

Οι "συμφωνικές βραδιές" στο Ωδείο Αθηνών συνεχίζονται τον Ιανουάριο

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τη Maria Keller και τον Matthias Balzat "στον απόηχο της γιορτής".