
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3), η σοπράνο, συνθέτρια και πιανίστα Μαρίκα Κλαμπατσέα επαναλαμβάνει τη performance "Eros” για δύο Παρασκευές του Μαρτίου, 21 και 28, στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων. Ανάγνωση ποιημάτων: Aliki Peterson.
Λίγα λόγια για την παράσταση
Μια μουσική διαδρομή στα χνάρια του έρωτα. Που μας ωθεί στα ουράνια και μας στέλνει βίαια σ’ αδιέξοδα. Που νοηματοδοτεί τη ζωή μας και ας πηγαίνει χέρι-χέρι με τον θάνατο. Στον έρωτα που μουσικοί και ποιητές επένδυσαν χιλιάδες λέξεις κι εκατομμύρια νότες.
Μ’ έκταση φωνής τεσσάρων οκτάβων, ιδιαίτερη χροιά, κι ερμηνευτική ικανότητα που ακροβατεί από την όπερα στη ροκ και από το μιούζικαλ στα blues, η avantgarde σοπράνο, Μαρίκα Κλαμπατσέα συνδέει το χθες με το σήμερα μέσα από τα τραύματα και τις χαρές της ζωής, όπου το μίσος, η απόγνωση, ακόμη και η βία συναντούν το πάθος, το παράφορο αίσθημα, τον Έρωτα.
Η καλλιτέχνις θα ερμηνεύσει στο πιάνο δικές της συνθέσεις, αποσπάσματα από γνωστές άριες των Giacomo Puccini, Georges Bijet, Camille Saint-Saëns, αλλά και διαχρονικές μελωδίες που έμειναν στην ιστορία από τις ερμηνείες των Judy Garland, Billie Holiday,Elvis Presley, Yves Montand και Tom Waits. Ποιήματα των πρωτοπόρων ποιητριών Hilda "HD” Doolittle, Sylvia Plath, Sarah Kane, Κικής Δημουλά και Μαρίας Πολυδούρη θα δώσουν δυναμικά το τελικό στίγμα της παράστασης, σε μελοποίηση από τη συνθέτρια και ανάγνωση από τη σκηνοθέτιδα Aliki Peterson.
Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".