
Την Πέμπτη 13 Μαρτίου, η μουσική του Harris Lambrakis Quartet έρχεται να φωτίσει με τις μελωδίες της το Piraeus Club Academy και να μας χαρίσει απλόχερα ένα μουσικό ταξίδι.
Λίγα λόγια για το Harris Lambrakis Quartet
Το Harris Lambrakis Quartet δημιουργήθηκε το 2006 στην Αθήνα και από τότε παρουσιάζει αποκλειστικά την πρωτότυπη μουσική που συνθέτουν τα μέλη του. Τα τελευταία 19 χρόνια, με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, τον Δημήτρη Θεοχάρη στο πιάνο, τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο κοντραμπάσο ως μέλη, το σχήμα εμβαθύνει στη σχέση του με το κοινό του καθώς διερευνά τα μουσικά τοπία της Ανατολής και της Δύσης. Η τροπική (modal) τζαζ, η ελληνική παραδοσιακή μουσική, οι τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου συναντώνται και μπλέκονται αρμονικά με τις τζαζ αρμονίες της δεκαετίας του 1960 και την αυτοσχεδιαστική μουσική στον ήχο του σχήματος.
Το κουαρτέτο έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους, Θέα (2010), Μετέωρα (2013), Λαφίνα (2023) ενώ το τελευταίο διάστημα ολοκληρώνει τον τέταρτο δίσκο.
Χάρης Λαμπράκης (Νέυ)
Ο Χάρης Λαμπράκης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Μαθητής του Μάριου Μαυροειδή και του Ömer Erdoğdular, σπούδασε στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με συμμετοχή σε περισσότερες από 200 δισκογραφικές δουλειές, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως ο Μιχάλης Σιγανίδης, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Haig Yazdjian, ο Ross Daly και πολλοί άλλοι, φέρνοντας τον ήχο του νέυ σε νέα μουσικά μονοπάτια.
Νίκος Σιδηροκαστρίτης (Τύμπανα)
Γεννημένος το 1963 στην Αθήνα, ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική το 1978. Μέσα από τις δεκαετίες, διαμόρφωσε έναν βαθιά προσωπικό ήχο, χαράσσοντας ρυθμούς στη σιωπή με δυο ξύλινα μπαγκέτα. Με περισσότερες από 100 συμμετοχές στη δισκογραφία, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Μανωλάκης, ο Haig Yazdjian, οι MOREL και ο Νίκος Ξυδάκης.
Δημήτρης Θεοχάρης (Πιάνο)
Ο Δημήτρης Θεοχάρης σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στην Αθήνα, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη. Έχει διδάξει τζαζ πιάνο και θεωρία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Νίκος Ξυδάκης και ο Διονύσης Τσακνής. Η συνθετική του δουλειά εκτείνεται από το θέατρο και τον κινηματογράφο μέχρι μεγάλες διοργανώσεις, με έργα του να παρουσιάζονται στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο.
Δημήτρης Τσεκούρας (Κοντραμπάσο)
Ο Δημήτρης Τσεκούρας γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στο Παγκράτι. Ξεκίνησε με πιάνο και βιολί, για να στραφεί αργότερα στο ηλεκτρικό μπάσο και το κοντραμπάσο. Σπούδασε κλασικό κοντραμπάσο στο Ωδείο Αθηνών και τζαζ με τον Περικλή Τριβόλη. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Σωκράτης Σινόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Γιώτα Νέγκα, αποτελώντας μια δυναμική παρουσία στη σύγχρονη μουσική σκηνή.
Προπώληση: more.com.
Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".