Το Stergios Polyzos Quintet σε ένα αφιέρωμα στη συνεργασία δύο αστέρων της τζαζ

Το κουιντέτο παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη συνεργασία του σαξοφωνίστα Stan Getz με τον κιθαρίστα Jimmy Raney.

Stergios Polyzos Quintet

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ, το Jazzét Music Hall (Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι) προτείνει το Stergios Polyzos Quintet σε ένα αφιέρωμα στη συνεργασία του σαξοφωνίστα Stan Getz με τον κιθαρίστα Jimmy Raney.

Το κουιντέτο του σαξοφωνίστα Στέργιου Πολύζου, επικεντρώνεται στυλιστικά στη μεταπολεμική περίοδο της τζαζ, συνδυάζοντας το bebop με παλαιότερα στοιχεία από την εποχή του swing.

Σε αυτό το αφιέρωμα στη συνεργασία του θρυλικού σαξοφωνίστα Stan Getz με τον κιθαρίστα Jimmy Raney στις αρχές της δεκαετίας του 1950, το κουιντέτο θα παρουσιάσει δικές τους ενορχηστρώσεις πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις των Raney, Horace Silver, Gigi Gryce και άλλων, με αναφορά στο ιστορικό live στο Storyville, το 1951.

Στέργιος Πολύζος / τενόρο σαξόφωνο
Δημήτρης Μπακόπουλος / κιθάρα
Δημήτρης Καματερός / πιάνο
Αντώνης Αρβανίτης / κοντραμπάσο
Σεραφείμ Τουρίκας / τύμπανα 

Είσοδος: 10€ - Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Πληροφορίες: 210-5815626

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Cycle of 4ths" live στα Τζάμια Κρύσταλλα

Η νέα σειρά μουσικών performances με τη συμμετοχή μουσικών της avant-garde πειραματικής σκηνής της Αθήνας επιστρέφει.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

Θεαματική επιστροφή της Μαντόνα μέσα από τη νέα καμπάνια του οίκου Dolce & Gabbana

Η Madonna ερμηνεύει για πρώτη φορά στα ιταλικά το "La bambola", το εμβληματικό τραγούδι του 1968 που έκανε διάσημο η Patty Pravo.

Ο Πάνος Βλάχος σε ένα show υπερθέαμα στο Vox

Ο ηθοποιός, τραγουδοποιός και performer ανεβαίνει και φέτος στη μουσική σκηνή για ένα show που δεν μοιάζει με κανένα προηγούμενο.

Η Φένια Παπαδόδημα φέρνει την αύρα του Αιγαίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club

Παρουσίαση του νέου της δίσκου "Άστρον πεσμένον" μαζί με τους μουσικούς BYP Trio και Λεωνίδα Σαραντόπουλο

Decius: Διονυσιακό dance ξεφάντωμα σ' ένα κατάμεστο 'An Club'

Σαν άλλος αυτοκράτορας Δέκιος της Ρώμης, το βρετανικό supergroup ήρθε, είδε και κατέκτησε, με εκατοντάδες Αθηναίους να λικνίζονται ασταμάτητα στους ρυθμούς του.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης νιώθει ότι είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών

Λίγο πριν τις εμφανίσεις των Χαίνηδων στον Σταυρό του Νότου, ο Δημήτρης Αποστολάκης μιλά στο 'α' για όλα όσα τον προβληματίζουν σαν καλλιτέχνη και άνθρωπο.

Ένα διήμερο γεμάτο με μελωδίες πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής

Στις εκδηλώσεις, στις 24 και 25 Ιανουαρίου, συνδυάζονται παιχνίδι, αφήγηση, ταινία με ζωντανή μουσική, ρεσιτάλ σόλο και μοναδικές πολυπιανιστικές εμπειρίες.