Η Λένα Πλάτωνος σε μια μοναδική συναυλία στο Gazarte

Μαζί της η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Γιάννης Παλαμίδας και ο Stergios T.

Λένα πλάτωνος

Η Λένα Πλάτωνος έρχεται με ανοιξιάτικη διάθεση στο Gazarte ground stage, το Σάββατο 3 Μαΐου,  για να μας παρασύρει στον μαγικό μουσικό κόσμο της, με τη συνοδεία των δύο αγαπημένων της ερμηνευτών, Σαβίνας Γιαννάτου και Γιάννη Παλαμίδα, και του επί χρόνια στενού συνεργάτη της, Stergios T. Όλοι μαζί, θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία της Πλάτωνος. Τραγούδια μέσα από τους αγαπημένους δίσκους Σαμποτάζ, Καρυωτάκης: 13 τραγούδια, Γκάλοπ, Λεπιδόπτερα, Μάσκες Ήλιου, Το Σπάσιμο των Πάγων και Καβάφης: 13 τραγούδια ενώ δε θα λείψουν και νέες εκπλήξεις

 

Το πρώτο άλμπουμ της Λένας Πλάτωνος, "Σαμποτάζ", κυκλοφόρησε το 1981 και σηματοδότησε τον ηλεκτρονικό ήχο στην Ελλάδα. Από τότε κυκλοφόρησε και συμμετείχε σε περισσότερα από 15 άλμπουμ, κυρίως ηλεκτρονικής μουσικής αλλά με τις κλασικές της επιρροές πάντα εμφανείς. Η συνεισφορά της στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική σκηνή είναι εμβληματική, με δίσκους που δημιουργήθηκαν από αναλογικά ηλεκτρονικά μουσικά όργανα αλλά στην πορεία και ψηφιακά. 

Το έργο της Λένας Πλάτωνος χαίρει πλέον παγκόσμιας αναγνώρισης. Το 2015, όταν επανακυκλοφόρησε το ηλεκτρονικό αριστούργημα "Γκάλοπ" από την Dark Entries Records, τράβηξε την προσοχή του διεθνούς μουσικού τύπου αλλά και διακεκριμένων ξένων DJs. Το περιοδικό FACT συμπεριέλαβε το "Γκάλοπ" στις 25 καλύτερες επανεκδόσεις του έτους παγκοσμίως, ενώ το The Wire τη φιλοξένησε στις σελίδες του με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου "ΛΠ", το οποίο είναι αφιερωμένο στη ζωή της και έχει παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ και χώρες ανά τον κόσμο (Λος Άντζελες, Βερολίνο, Μπορντό κ.ά.).

Από τα πρώτα της βήματα στη δισκογραφία μέχρι και τώρα, η Λένα Πλάτωνος παραμένει ενεργή και επίκαιρη, επηρεάζοντας πολλές γενιές τόσο πολιτιστικά, όσο και συνειδησιακά. 

Προπώληση στο more.com.

Προσβασιμότητα: Στο Gazarte ground stage υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμεΑ - όχι προς τον εξώστη όμως.  

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Human Touch επιστρέφουν στο Half Note Jazz Club

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, για να παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, το νέο τους άλμπουμ "Colorblind".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
13/01/2026

Το "Cycle of 4ths" live στα Τζάμια Κρύσταλλα

Η νέα σειρά μουσικών performances με τη συμμετοχή μουσικών της avant-garde πειραματικής σκηνής της Αθήνας επιστρέφει.

Θεαματική επιστροφή της Μαντόνα μέσα από τη νέα καμπάνια του οίκου Dolce & Gabbana

Η Madonna ερμηνεύει για πρώτη φορά στα ιταλικά το "La bambola", το εμβληματικό τραγούδι του 1968 που έκανε διάσημο η Patty Pravo.

Ο Πάνος Βλάχος σε ένα show υπερθέαμα στο Vox

Ο ηθοποιός, τραγουδοποιός και performer ανεβαίνει και φέτος στη μουσική σκηνή για ένα show που δεν μοιάζει με κανένα προηγούμενο.

Η Φένια Παπαδόδημα φέρνει την αύρα του Αιγαίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club

Παρουσίαση του νέου της δίσκου "Άστρον πεσμένον" μαζί με τους μουσικούς BYP Trio και Λεωνίδα Σαραντόπουλο

Decius: Διονυσιακό dance ξεφάντωμα σ' ένα κατάμεστο 'An Club'

Σαν άλλος αυτοκράτορας Δέκιος της Ρώμης, το βρετανικό supergroup ήρθε, είδε και κατέκτησε, με εκατοντάδες Αθηναίους να λικνίζονται ασταμάτητα στους ρυθμούς του.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης νιώθει ότι είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών

Λίγο πριν τις εμφανίσεις των Χαίνηδων στον Σταυρό του Νότου, ο Δημήτρης Αποστολάκης μιλά στο 'α' για όλα όσα τον προβληματίζουν σαν καλλιτέχνη και άνθρωπο.