Οι Bonnie Nettles παρουσιάζουν το "First In / First Out"

Στο «Arch Club» με special guests τους HEX.

Grima

Μετά από έναν μήνα γεμάτο μουσική και 24 συναυλίες σε εμβληματικούς χώρους της Ευρώπης, οι The Bonnie Nettles επιστρέφουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν ζωντανά το δεύτερο άλμπουμ τους, "First In/First Out”, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2024. Η παρουσίαση δίσκου θα πραγματοποιηθεί στο "Arch Club" με special guests τους HEX, την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2025.

Η περιοδεία αυτή, η μεγαλύτερη της καριέρας τους μέχρι σήμερα, περιλάμβανε εμφανίσεις σε 24 πόλεις και απέσπασε θριαμβευτική υποδοχή από το κοινό. Το "First In/First Out” έχει ήδη ξεχωρίσει, με εξαιρετικά σχόλια να το αναδεικνύουν ως το πιο ώριμο και πολυδιάστατο έργο του συγκροτήματος μέχρι σήμερα.

Οι The Bonnie Nettles, που σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2016, αρχικά απέκτησαν φήμη μέσα από τα εκρηκτικά ζωντανά τους shows, ενώ με το ντεμπούτο τους άλμπουμ το 2020 εδραιώθηκαν ως ένα από τα πιο αυθεντικά indie συγκροτήματα της αθηναϊκής underground σκηνής. Με τα γεμάτα ενέργεια live τους, έχουν καθιερωθεί ως συγκρότημα που προορίζεται για ζωντανές εμφανίσεις και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Måneskin, Palaye Royale και Ty Segall.

Το νέο τους άλμπουμ περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια, ανάμεσά τους τα "Be Careful” και "Bound In Heaven”, που ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή. Το υλικό αυτό, δημιουργημένο μετά την ευρωπαϊκή τους περιοδεία το 2023, αποτυπώνει τη φρέσκια ενέργεια και την καλλιτεχνική εξέλιξη του συγκροτήματος. Οι The Bonnie Nettles εργάστηκαν με ελευθερία και πειραματισμό, συνδυάζοντας τις ψυχεδελικές και pop επιρροές τους με έναν πιο ώριμο και δομημένο ήχο.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι: "Το "First In / First Out” είναι για εμάς μια νέα αρχή. Βγήκαμε από το τούνελ της πανδημίας πιο απελευθερωμένοι, χωρίς φόβο ή άγχος για το τι θα ακολουθήσει. Ο δίσκος αυτός είναι γεμάτος από ό,τι μας εκφράζει, από τον ρυθμό που ξαναβρήκαμε και από την ταυτότητά μας".

HΞΧ

Οι HΞΧ ξεκίνησαν το 2014 όταν δύο φίλοι από τη νότια Αθήνα ξεκίνησαν να εξερευνούν τα όρια της αυθάδειας ως ωμό γκαράζ πανκ ντουέτο. Ως τετράδα πλέον, η μουσική τους ακολουθεί αντίστοιχες κατευθύνσεις, με αναφορές στον μοντέρνο κιθαριστικό ήχο και το αυτί στραμμένο στα ξόρκια της πόλης. Τα τραγούδια τους φτιάχνονται αυθόρμητα και μιλούν για το παρόν, με ποπ χαρμολύπη και εφηβική πανκ ενέργεια.

Τα τελευταία χρόνια έχουν παίξει στις περισσότερες σκηνές της Αθήνας και οι ζωντανές τους εμφανίσεις έχουν εδραιώσει τη φήμη τους ως ένα από τα καυτά κιθαριστικά σχήματα της πόλης. Έχουν κυκλοφορήσει 2 κασέτες μέσω του label Patari Records, του οποίου είναι ιδρυτικά μέλη, ενώ η τρίτη τους δισκογραφική απόπειρα με τίτλο ‘ΙΙΙ’ θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2025.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 12-10) μέσω more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Arch Club - Live Stage

Πέτρου Ράλλη 29 & Κρήτης 1
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μελίνα Μαβίδου ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή της Αθήνας

Η ανερχόμενη μουσικός ξεσηκώνει "το Πατάρι" μ' ένα εκρηκτικό live στις 12 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Greg Foat: "Το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ, είναι ότι έγινα πατέρας"

Πολυγραφότατος και συζητημένος πιανίστας στο βρετανικό τζαζ στερέωμα, έρχεται για συναυλία στην Αθήνα (Παρασκευή 12/12, στο "Gazarte"). Με την ευκαιρία, λοιπόν, μας ξεναγεί στον δημιουργικό του κόσμο, ενώ μας ανακοινώνει κι έναν καινούριο δίσκο, ηχογραφημένο στη Σάμο.

Patti Smith Quartet: Η ιέρεια της ροκ στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο ζωντανός θρύλος της Νέας Υόρκης επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά.

Δισκοκριτική: Ο Διονύσης Σαββόπουλος απέναντι στο "Ροκ Του Μέλλοντός Μας"

Ο Ορέστης Πλακίδης δίνει μικρόφωνο στην Klavdia, στον Φώτη Σιώτα, στον Πάνο Μουζουράκη (και σε αρκετούς ακόμα) και προσπαθεί να φανταστεί τη σπουδαία κληρονομιά του Θεσσαλονικιού τραγουδοποιού με όρους του σήμερα και του αύριο. Όμως η μάχη αποδεικνύεται πολύ δύσκολη.

"Τόσκα": το ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ στη φασιστική Ρώμη αναβιώνει στη Λυρική

Την αναβίωση παλαιότερης επιτυχημένης παραγωγής του Νίκου Πετρόπουλου για την "Τόσκα" του Πουτσίνι επέλεξε η Εθνική Λυρική Σκηνή ως πρώτο μέρος του αφιερώματος στον εκλεκτό σκηνογράφο & σκηνοθέτη. Πού οφείλεται η γοητεία ενός έργου εξίσου αγαπητού σε κοινό, σκηνοθέτες και τραγουδιστές;

"Βορεινές αναμνήσεις": Μια συναυλία γεμάτη λάμψη, φως και αισιοδοξία

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν, ήδη η Αθήνα άρχισε να στολίζεται και να ετοιμάζεται για την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου.