Στο live album "Rome" των The National θα βρεις μερικά μουσικά διαμάντια

Το Rome είναι το απόλυτο live ντοκουμέντο των The National, και κυρίως, η απόδειξη ότι πρέπει οπωσδήποτε να τους δεις έστω και μία φορά στη ζωή σου σε συναυλία.

The National και Idles οι headliners του AthensRocks 2020

Πρέπει να τους δεις σε συναυλία", λένε οι φανς των The National εδώ και χρόνια. "Τα τραγούδια μεταμορφώνονται. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο." Η ηχογράφηση της συναυλίας (χωρίς overdubs) πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2024 σε έναν αρχιτεκτονικά εντυπωσιακό χώρο, ο οποίος φέρει το όνομα του διάσημου ιταλού συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, Ennio Morricone. Το Rome είναι το απόλυτο live ντοκουμέντο των The National. 

Το διπλό άλμπουμ των 21 τραγουδιών με τίτλο Rome που μόλις κυκλοφόρησε, καλύπτει όλη την πορεία της μπάντας και παρουσιάζει συναρπαστικές εκτελέσεις αγαπημένων κομματιών, όπως τα "Bloodbuzz Ohio," "Don't Swallow the Cap," "I Need My Girl," "The System Only Dreams in Total Darkness," "England" και "Fake Empire". Επιπλέον, περιλαμβάνει ανανεωμένες εκδοχές πρόσφατων τραγουδιών, όπως τα "Eucalyptus," "New Order T-Shirt," "Tropic Morning News" και το τολμηρό "Smoke Detector."

Ο Guardian, στην κριτική του για το συγκεκριμένο live, τους αποκάλεσε "μια μπάντα που ορίζει μια εποχή και βρίσκεται στην κορυφή των δυνάμεών της… καθώς αυτό το εκπληκτικό, δύο και μισής ώρας, επικό show γίνεται μια κοινή κάθαρση". Το Rolling Stone UK ανέφερε επίσης, "είναι ξεκάθαρο ότι η μπάντα… έχει κερδίσει τη θέση της στο τραπέζι της κορυφής για πάνω από μια δεκαετία… Ένα show που σε γεμίζει ευφορία και βλέπουμε τη μπάντα να φτάνει σε μια νέα κορυφή."

Η συνέχεια στο Esquire.gr

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι High Vis στο ήδη καταιγιστικό line up της συναυλίας των The Offspring

Η λονδρέζικη μπάντα θα πλαισιώνει τους θρύλους του punk rock, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον παλμό μιας βραδιάς που προμηνύεται εκρηκτική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Ο Αντώνης Ρέμος κάνει νέο χιτ με τη "Δευτέρα"

Στο ελληνικό YouTube έχοντας πλέον ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views.

Οι Χαΐνηδες υποδέχονται τη νέα χρονιά στον Σταυρό του Νότου

Στο πλαίσιο της χειμερινής τους περιοδείας η μπάντα θα κάνει 3 εμφανίσεις στην Αθήνα και δεν πρέπει να τις χάσετε.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σαμόλης και γιατί τον βλέπω παντού;

Ο καλλιτέχνης που από τις μικρές θεατρικές σκηνές της Αθήνας έφτασε μέχρι τα sold out και "κατέλαβε" το feed μας με τις Στρακαστρούκες.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης θέλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να αφήνει χώρο για το απρόβλεπτο

Μια κουβέντα με τον σημαντικό μουσικό, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club.

Στο Floyd για τους Pink Floyd, τον Μάρτιο

Ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show, το A Tribute Concert to Pink Floyd παρουσιάζουν οι The Great Gig, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο μουσικό σύμπαν των Pink Floyd.

Τετραλογία: Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι, Καπετάν Μιχάλης και Ελευθέριος Βενιζέλος ζωντανεύουν στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Δημήτρης Μαραμής σε μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη, επιλέγει τις σημαντικότερες μουσικές στιγμές από τα τέσσερα μουσικοθεατρικά του έργα.