"Father & Son": Jazz στο Μουσείο με τους Δημήτρη και Νέστορα Βασιλάκη

Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή οι δυο τους θα παρουσιάσουν νέες συνθέσεις με αναφορά στο πρότζεκτ “Ballads & Blues”.

Δημήτρης & Νέστορας Βασιλάκης

Η σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο, που φέτος έχει τίτλο "Jazz Interactions” και εξερευνά τους διαφορετικούς τρόπους που η μουσική τζαζ αλληλεπιδρά με άλλες μορφές τέχνης, ντύνεται Χριστουγεννιάτικα και επιστρέφει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου με την παράσταση "Father & Son” από τον Δημήτρη και τον Νέστορα Βασιλάκη. 

Ο συνθέτης και σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης, με διεθνή καριέρα και δισκογραφία στην Candid Records καθώς και εκτενές ερευνητικό έργο στον αυτοσχεδιασμό, την ποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη, ξεκινά έναν μουσικό διάλογο με τον γιο του, τον σαξοφωνίστα Νέστορα Βασιλάκη, εκπρόσωπο της νέας δυναμικής γενιάς της τζαζ με επιρροές από τις σκηνές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης που σπουδάζει στο Guildhall School of Music & Drama.

Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή οι δυο τους θα παρουσιάσουν νέες συνθέσεις με αναφορά στο πρότζεκτ τους "Ballads & Blues”, με φόντο την ποίηση και με τη συνοδεία του Γιώργου Κοντραφούρη στο hammond organ και του Jason Wastor στα τύμπανα. Ο Δημήτρης και ο Νέστορας Βασιλάκης έχουν παίξει μαζί, μεταξύ άλλων, για το Jazz Democracy Forum στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σε πολλά διεθνή φεστιβάλ τζαζ όπως το Nublu Jazz Festival New York, το Rhodes & South Aegean International Jazz Festival και το Bodrum Jazz Festival, σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι Jeff "Tain” Watts, David Liebman, Essiet Okon Essiet, Benito Gonzalez, David Kikoski, Craig Bailey, Sylvia Cuenca και Jean Toussaint. 

Jazz στο Μουσείο

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα. 

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς, με τίτλο Jazz Interactions, μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες εξερευνούν τους διαφορετικούς τρόπους που η μουσική τζαζ αλληλεπιδρά με άλλες μορφές τέχνης. Ο κύκλος ξεκίνησε με το Workin’ Trio του Χάρη Ιωάννου στις 4 Οκτωβρίου και συνεχίστηκε με το Michalis Brouzos Trio στις 8 Νοεμβρίου. Ακολουθούν ο Δημήτρης και ο Νέστορας Βασιλάκης με την παράσταση Father & Son στις 27 Δεκεμβρίου και τη νέα χρονιά έρχονται το Dimitris Tsakas Trio (Genesis, 17/01), το κουαρτέτο του Χάρη Λαμπράκη (Η τέχνη των ταπεινών υλικών και η μουσική, 07/02) και ο Πέτρος Κλαμπάνης (Rooftop Stories, 28/03).

  • 27/12: Dimitri & Nestor Vassilakis – Father & Son
  • 17/01: Dimitris Tsakas Trio – Genesis
  • 07/02: Harris Labrakis Quartet – Η τέχνη των ταπεινών υλικών και η μουσική
  • 28/03: Petros Klampanis – Rooftop Stories

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημήτρης & Νέστορας Βασιλάκης

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ο συνθέτης και σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης, με διεθνή καριέρα και δισκογραφία και εκτενές ερευνητικό έργο ξεκινά έναν μουσικό διάλογο με το γιο του, τον σαξοφωνίστα-εκπρόσωπο της νέας δυναμικής γενιάς της τζαζ με επιρροές από τις σκηνές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Ο Δημήτρης και ο Νέστορας Βασιλάκης έχουν παίξει μαζί, μεταξύ άλλων, για το Jazz Democracy Forum στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σε πολλά διεθνή φεστιβάλ τζαζ όπως το Nublu Jazz Festival New York, το Rhodes & South Aegean International Jazz Festival και το Bodrum Jazz Festival, σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και στον εξωτερικό και έχουν συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι Jeff “Tain” Watts, David Liebman, Essiet Okon Essiet, Benito Gonzalez, David Kikoski, Craig Bailey, Sylvia Cuenca και Jean Toussaint.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα τραγούδια και οι ταινίες χωρίς τα οποία ο Σαββόπουλος δεν θα ήταν ο ίδιος

Λίγοι Έλληνες δημιουργοί κατάφεραν να συνδέσουν τόσο αρμονικά τη μουσική, τη σκέψη και τον κινηματογράφο όσο ο Διονύσης Σαββόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

Οι prog/power metallers Suburst επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα

Special guests στη συναυλία στο "Κύτταρο" θα είναι οι Oria και Corrupted Symmetry.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Αριστοφάνης

"Ο "Πλούτος" είναι η σάτιρα του νεοπλουτισμού και του λάιφ στάιλ" δήλωνε στη μεγάλη συνέντευξή του "α" ο τραγουδοποιός για την παράσταση που ανέβαζε στην Επίδαυρο το 2013.

Το περιβόλι του τρελού, ο Διονύσης Σαββόπουλος και του ‘60 οι εκδρομείς

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλά για τα ελληνικά 60s όταν ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ του "Το περιβόλι του τρελού".

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε αλλά οι χοροί ας κρατήσουν για πάντα

Αποχαιρετούμε τον Διονύση Σαββόπουλο, τον κορυφαίο των Ελλήνων τραγουδοποιών, τον αγαπητό Νιόνιο που δεν είναι πια μαζί μας.

"From Cabaret to Rock n' roll... and Αll that Jazz!": Μια λαμπερή μουσική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ

Η εποχή του ρετρό ζωντανεύει μέσα από μια παράσταση γεμάτη από ήχους και ρυθμούς από το 1890 ως το 1960.

Μάριος Στρόφαλης και Roman Gomez: Δυο μαέστροι του nuevo tango συνομιλούν

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μαέστροι βαδίζουν σε Tango και Jazz μονοπάτια.