Ένα πρωτοχρονιάτικο γκαλά όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Τα "Δύο πρόσωπα του maestro Puccini" αποκαλύπτονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών © Αkriviadis

Το πρωτοχρονιάτικο γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένο στον Giacomo Puccini (1858-1924). Φέτος, έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με το φημισμένο Φεστιβάλ Πουτσίνι στο Τόρρε ντελ Λάγκο, την πόλη όπου έζησε ο λαμπρός μουσουργός για περισσότερα από τριάντα χρόνια και όπου συνέθεσε τα αριστουργήματά του. 

Σε συμπαραγωγή με την ΚΟΑ και σε συνδιοργάνωση με την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, υποδεχόμαστε την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου (8:30 μ.μ.) στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης τρεις εξαίρετους ερμηνευτές: την Valeria Sepe, ιδανική Μπαττερφλάυ στην εορταστική σεζόν του Φεστιβάλ Πουτσίνι 2024, τον Angelo Villari, τενόρο φτιαγμένο, θαρρείς, ειδικά για τους μεγάλους ρόλους του συνθέτη, και τον Valerio Galli, σπουδαίο μαέστρο της νεότερης γενιάς και κάτοχο του περιώνυμου Βραβείου Puccini.

Στο επίκεντρο του προγράμματος, οι τρεις μεγάλες ερωτικές σκηνές για σοπράνο και τενόρο από τη διάσημη "άτυπη τριλογία": Μποέμ, Τόσκα και Μαντάμα Μπαττερφλάυ. Τα ντουέτα της Μιμής και του Ροδόλφου, της Τόσκα και του Καβαραντόσσι, του Πίνκερτον και της Τσο-Τσο-Σαν είναι το απαύγασμα του λυρικού ύφους του Puccini, με την πηγαία μελωδική έμπνευση, την ενορχηστρωτική μαεστρία και την αξεπέραστη φωνητική γραφή. 

Ωστόσο, υπάρχει και ένα πρόσωπο του συνθέτη λιγότερο γνωστό, το οποίο θα ανακαλύψουμε στα ορχηστρικά αποσπάσματα από τις –μάλλον άγνωστες– δύο πρώτες όπερες Λε Βίλλι και Έντγκαρ, αλλά και νεανικά έργα για ορχήστρα, όπως το Συμφωνικό πρελούδιο ή το Συμφωνικό καπρίτσιο (όπου οι Μποέμ κάνουν ήδη την εμφάνισή τους, δεκατρία ολόκληρα χρόνια πριν τη σύνθεση της όπερας). Μια μοναδική ευκαιρία να ξανασυστηθούμε με τον "μαέστρο" από τη Λούκκα και να υποκλιθούμε, ακόμη μία φορά, στη μεγαλοφυία του.

Τιμές εισιτηρίων: € 70-12.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Υποδεχόμαστε το καρναβάλι με την "Πρέσβειρα" της Βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα

Η Μιράντα Βερούλη και το γκρουπ της παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια και δημοφιλή παραδοσιακά κομμάτια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2026

"That’s Amore": Μια μουσική βραδιά με άρωμα Ιταλίας έρχεται στο Παλλάς

Οι The Italian Tenors — Evans Tonon, Luca Sala και Bruno Almeida — φέρνουν στη σκηνή το αυθεντικό ιταλικό πάθος, σε μια συναυλία γεμάτη ρομαντισμό και αγαπημένες μελωδίες.

Η ανοιξιάτικη περιοδεία των dälek ευτυχώς κάνει στάση στην Αθήνα

Με το νέο τους δίσκο "Brilliance of a Falling Moon" στις αποσκευές τους οι εκπρόσωποι του experimental hip-hop από το Νιου Τζέρσεϊ έρχονται για μια δυνατή συναυλία με ηχηρό μήνυμα.

Ο Μίνως Μάτσας μοιράζεται "δικά του ή δανεικά" τραγούδια σε δύο μοναδικές παραστάσεις

Δύο Δευτέρες του Μαρτίου ο συνθέτης παρουσιάζει τραγούδια από τη δισκογραφία του, αλλά και κομμάτια άλλων που αγαπά και τον καθόρισαν μουσικά.

Οι Senser έρχονται στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια

Η μπάντα που αψηφά τα όρια από το 1989, στηρίζοντας επάξια την ταμπέλα του underground, επιστρέφει στην Αθήνα για ένα καταιγιστικό live.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν ο Τζίμης Πανούσης κυκλοφορούσε τον δίσκο "Ρομπέν των Xαζών"

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

All Star Winter Jazz Party στο Theatre of the NO

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στην τζαζ, με τη συμμετοχή κορυφαίων διεθνών και Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πολυδιάστατο αφιέρωμα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενός από τα πιο επιδραστικά μουσικά είδη.