Μια βραδιά γεμάτη τέχνη και μουσική στο Burger Disco Club

Πάρτι και εν εξελίξει έκθεση video art διοργανώνονται σε συνεργασία με το The Queer Archive.

Athens Screentests

Το Burger Disco Club και το The Queer Archive παρουσιάζουν μια βραδιά γεμάτη τέχνη, μουσική και δημιουργικότητα, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου. Το event περιλαμβάνει ένα DJ set και live εμφάνιση της Nalyssa Green, καθώς και disco - pop - r&b DJ set από τον Kostakis, με την καλλιτεχνική υποστήριξη της Reject.

Το πάρτι επικεντρώνεται στους ρυθμούς της pop, της disco και του r&b, με κάθε κομμάτι να είναι μια πρόσκληση για ελεύθερο χορό, το είδος που δεν αποτελεί απόδραση αλλά έκφραση μιας βαθιάς χαράς, δημιουργώντας έναν χώρο ειλικρινούς ελευθερίας και σύνδεσης.

Η βραδιά συνοδεύεται από τη διαδραστική και εν εξελίξει έκθεση "Athens Screentests", μια σύγχρονη επανερμηνεία των διάσημων Screen Tests του Andy Warhol. Στις δεκαετίες του 1960, τα Screen Tests του Warhol δημιουργήθηκαν στο θρυλικό The Factory της Νέας Υόρκης, αποτυπώνοντας πάνω από 500 πορτρέτα ατόμων με "δυναμικό αστέρα" και λειτουργώντας ως μια διαχρονική ματιά στην πολιτιστική ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής. Το "Athens Screentests" αποδίδει φόρο τιμής στην πολιτιστική κοινότητα της Αθήνας, καταγράφοντας την πλούσια και δυναμική κουλτούρα της πόλης και επανερμηνεύοντας το έργο του Warhol σε σύγχρονο πλαίσιο.

Athens Screentests

Η έκθεση, επιμελημένη από το The Queer Archive με την υποστήριξη του Burger Disco Club, εξελίσσεται μέσα στον χρόνο και περιλαμβάνει βουβά φιλμικά πορτρέτα συμμετεχόντων από τα events Disco Dallesandro. Αυτά τα πορτρέτα συλλαμβάνουν την ποικιλομορφία της πολιτιστικής σκηνής της Αθήνας και τιμούν τη δημιουργική ενέργεια των ανθρώπων της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Barry Wan, Marissa Bili και Emelie Sjöström σε μια ηχητική τελετουργία μνήμης

Τρεις μουσικοί από το Χονγκ Κονγκ, την Ελλάδα και τη Σουηδία συνδυάζουν ηλεκτρονικά, φωνή και κρουστά σε μια performance αφιερωμένη στη μνήμη και την απώλεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2026

Βασιλική Παπαγεωργίου, τι μαθαίνει κανείς στην Κωνσταντινούπολη για το ελληνοτουρκικό κουβάρι μνήμης, έρωτα και έχθρας;

Τιμώντας τον Νικηφόρο Μεταξά, ξανανεβαίνει στη σκηνή για να τραγουδήσει με τον Σύγχρονο Βόσπορο (Μέγαρο Μουσικής, Σάββατο 10/10). Έτσι, της ζητήσαμε ν' ανατρέξει στη δράση του κλασικού Βόσπορου, αλλά και στα δικά της δημιουργικά χρόνια σε μια Τουρκία διαφορετική από τη σημερινή, που τη βοήθησε να εξηγήσει γιατί έβρισκε την Ανατολή ελκυστικότερη από τη Δύση.

"Στο μονοπάτι" του Mathieu Goust, ένα ζωντανό ηχοτοπίο για τον Βασίλη Μάγγο

Το ηχητικό έργο του Mathieu Goust συνδέει τη μαρτυρία του Γιάννη Μάγγου με ηχογραφήσεις πεδίου και ζωντανή μουσική, φωτίζοντας μια οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα.

Ο Μάκβεθ, η όπερα του Βέρντι, θα μεταδοθεί στο Μέγαρο Μουσικής από τη Metropolitan Opera

Ο "Μάκβεθ" του Βέρντι μεταδίδεται απευθείας από τη Metropolitan Opera στο Μέγαρο Μουσικής, με τη Lise Davidsen, τον Quinn Kelsey και τον Yannick Nézet-Séguin.

Δύο φωνές, δύο Κυριακές στον Σταυρό του Νότου

Η Μαρία Λούκα και η Βούλα Στρατάκη συναντιούνται επί σκηνής, παρέα με αγαπημένους άντρες καλεσμένους, για δύο ξεχωριστές μουσικές Κυριακές.

Οι Beatles δεν φεύγουν ποτέ από την επικαιρότητα

H επετειακή Special Edition του εμβληματικού άλμπουμ των The Beatles, Rubber Soul πιστοποιεί το γεγονός οτι τα σκαθάρια δεν θα φύγουν ποτέ απο το προσκήνιο της μουσικής.

Η Έβελυν Ασουάντ και οι PAGAN φέρνουν το αρχέγονο τελετουργικό τους στην Αθήνα

Στη σκηνή του Fuzz Live Music Club στήνεται μια μυσταγωγική συναυλία, όπου η παράδοση συναντά τον ηλεκτρισμένο ήχο, τη θεατρικότητα και την αρχέγονη ενέργεια.