"Το σώμα αφηγείται": Ο Simone Mongelli και η ομάδα του επιστρέφει για το Bodyterranean 2.0

Συμμετέχουν η Δήμητρα Γαλάνη, η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Γιάννης Χαρούλης.

Bodyterranean

O Simone Mongelli και η πρωτοποριακή ομάδα του Bodyterranean παρουσιάζουν, στο Αμφιθέατρο "Ι. Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου μια μουσικοκινητική δράση που φέρνει και πάλι στο επίκεντρο το πιο αρχέγονο μουσικό όργανο: το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Συμμετέχουν η Δήμητρα Γαλάνη, η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Γιάννης Χαρούλης.

Η παράσταση θολώνει τα όρια μεταξύ μουσικής, τραγουδιού, χορού και θεάτρου. Η μουσική παράδοση συναντά το σήμερα και μια ποιητική αφηγηματικότητα γεννιέται μέσα από την πολυρυθμία, τη μελωδία, την πολυφωνία, τη κίνηση και τις καθηλωτικές ατμόσφαιρες. Η σύμπραξη με κάποιες από τις πιο εκφραστικές φωνές της ελληνικής σκηνής, τη Δήμητρα Γαλάνη, τη Μαρία Παπαγεωργίου και τον Γιάννη Χαρούλη, ανοίγει τις διαστάσεις της παράστασης και προσθέτει στο ηχόχρωμά της ερμηνεία, συγκίνηση και βάθος. Σώματα και φωνές μιλούν τη γλώσσα των λαών της Μεσογείου και αφηγούνται ιστορίες για τον έρωτα, την ξενιτιά, τη μητρότητα, τη διαφορετικότητα, τις χαρές και τις λύπες.

Bodyterranean

Τα τραγούδια της παράστασης, σαν θραύσματα μνήμης του οικουμενικού ψηφιδωτού της ανθρώπινης ιστορίας, μαρτυρούν ιστορίες προσφυγιάς και ακούσιας μετακίνησης. Ο σύγχρονος καλλιτέχνης εκφράζεται με τα λόγια του ξενιτεμένου λαϊκού ποιητή των ελληνόφωνων χωριών της Νοτίου Ιταλίας ή της Κρήτης, τα ρεμπέτικα τραγούδια των Μικρασιατών συνθετών γίνονται δράση και κίνηση. Η παράδοση δίνει το έναυσμα για να ξεδιπλωθούν μυστικά συναισθημάτα και αποτελεί αφετηρία για τη συλλογική επιβεβαίωση ή την προσωπική αμφισβήτηση κοινωνικών αξιών. Μακεδονίτικοι σκοποί, που μοιάζουν να προέρχονται απευθείας από την αρχαιότητα, μπερδεύονται με χορούς της Αφρικής και ξορκίζουν τους αρχέγονους φόβους. Ένα Θρακιώτικο τραγούδι δίνει δύναμη στην γυναίκα να διεκδικήσει το διαχρονικό δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και ο καημός του ανεκπλήρωτου έρωτα ή του θανάτου γίνεται χορός και σκηνική μυσταγωγία. Όλα μαζί, στήνουν ένα τελετουργικό σκηνικό και εκφράζονται στο τώρα, με τον πιο αρχαίο και ταυτόχρονα τον πιο σύγχρονο τρόπο: μόνο με το σώμα.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Ανισόπεδη Ντίσκο" του Pan Pan έγινε διαμαντένια

Ο Pan Pan κατάφερε να κυριαρχήσει στα charts με το πολυπλατινένιο άλμπουμ του, ενώ παρουσίασε τη νέα κυκλοφορία του "Περαστική Μουσική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

Οι Human Touch επιστρέφουν στο Half Note Jazz Club

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, για να παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, το νέο τους άλμπουμ "Colorblind".

Το "Cycle of 4ths" live στα Τζάμια Κρύσταλλα

Η νέα σειρά μουσικών performances με τη συμμετοχή μουσικών της avant-garde πειραματικής σκηνής της Αθήνας επιστρέφει.

Θεαματική επιστροφή της Μαντόνα μέσα από τη νέα καμπάνια του οίκου Dolce & Gabbana

Η Madonna ερμηνεύει για πρώτη φορά στα ιταλικά το "La bambola", το εμβληματικό τραγούδι του 1968 που έκανε διάσημο η Patty Pravo.

Ο Πάνος Βλάχος σε ένα show υπερθέαμα στο Vox

Ο ηθοποιός, τραγουδοποιός και performer ανεβαίνει και φέτος στη μουσική σκηνή για ένα show που δεν μοιάζει με κανένα προηγούμενο.

Η Φένια Παπαδόδημα φέρνει την αύρα του Αιγαίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club

Παρουσίαση του νέου της δίσκου "Άστρον πεσμένον" μαζί με τους μουσικούς BYP Trio και Λεωνίδα Σαραντόπουλο

Decius: Διονυσιακό dance ξεφάντωμα σ' ένα κατάμεστο 'An Club'

Σαν άλλος αυτοκράτορας Δέκιος της Ρώμης, το βρετανικό supergroup ήρθε, είδε και κατέκτησε, με εκατοντάδες Αθηναίους να λικνίζονται ασταμάτητα στους ρυθμούς του.