To Enrico Pieranunzi Trio έρχεται στον "Παρνασσό"

Το σχήμα του κορυφαίου πιανίστα και συνθέτη σε μια βραδιά με τίτλο «My Songbook».

Enrico Pieranunzi

Το μουσικό περιοδικό "Yellowbox"" και Το Blackbox AV Show καλεί τον κορυφαίο πιανίστα και συνθέτη της jazz Enrico Pieranunzi με το τρίο του, για μια μοναδική συναυλία στην αίθουσα του "Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός", στις 2 Νοεμβρίου 2024, στις 8.30 μ.μ. Το σχήμα του κορυφαίου πιανίστα απαρτίζουν ο Luca Bulgarelli στο κοντραμπάσο και ο Mauro Beggio στα τύμπανα

Ο Ιταλός Enrico Pieranunzi αποτελεί φαινόμενο της τζαζ τα τελευταία πενήντα χρόνια, από το 1975, που άφησε την κλασική μουσική για χάρη της. Με διακρίσεις, βραβεύσεις και κυρίως με την απόλυτη αναγνώριση της παγκόσμιας τζαζ σκηνής, τόσο για τον ιδιαίτερο τρόπο παιξίματός του όσο και για τη συνθετική του δεινότητα, με γύρω στα 70 άλμπουμ στο όνομά του μόνο (χώρια οι συμμετοχές του σε δίσκους άλλων!), αποτελεί σημείο αναφοράς και έμπνευσης για τους μουσικούς και χαρά των μουσικόφιλων.

Enrico Pieranunzi

Διαβάστε Επίσης

Έχει συνθέσει πάνω από 300 κομμάτια, πολλά εκ των οποίων έχουν γίνει τζαζ standards, που παίζονται και ηχογραφούνται συχνότατα, παγκοσμίως. Εβδομήντα πέντε ετών σήμερα ο Pieranunzi ακούγεται πιο ακμαίος από ποτέ κι έρχεται με το προσωπικό του τρίο να μας ταξιδέψει σε τζαζ μουσικά τοπία φιλτραρισμένα από το ταλέντο του, τη μεσογειακή καταγωγή του και τις κλασικές καταβολές του. 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Enrico Pieranunzi Trio

  • Jazz-Blues-Ethnic

Tο τρίο του κορυφαίου πιανίστα και συνθέτη της jazz έρχεται για τη συναυλία «My Songbook». Ο Ιταλός Enrico Pieranunzi αποτελεί φαινόμενο της τζαζ τα τελευταία πενήντα χρόνια, από το 1975, που άφησε την κλασική μουσική για χάρη της. Με διακρίσεις, βραβεύσεις και κυρίως με την απόλυτη αναγνώριση της παγκόσμιας τζαζ σκηνής, τόσο για τον ιδιαίτερο τρόπο παιξίματός του, όσο και για τη συνθετική του δεινότητα, με γύρω στα 70 άλμπουμς στο όνομά του μόνο (χώρια οι συμμετοχές του σε δίσκους άλλων!), αποτελεί σημείο αναφοράς και έμπνευσης για τους μουσικούς και χαρά των μουσικόφιλων. Έχει συνθέσει πάνω από 300 κομμάτια, πολλά εκ των οποίων έχουν γίνει τζαζ standards, που παίζονται και ηχογραφούνται συχνότατα, παγκοσμίως.

Παρνασσός

Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Black Country, New Road έρχονται (ευτυχώς) ξανά στην Αθήνα

Οι Άγγλοι εκπρόσωποι της indie σκηνής σε ένα ακόμα live στη χώρα μας με τρία ξεχωριστά άλμπουμ στις αποσκευές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/01/2026

Samba με τους Quilombo στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια βραδιά χωρίς καθίσματα

Πάνω από 50 μουσικοί και χορευτές μετατρέπουν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου την αίθουσα σε ζωντανή πίστα χορού υπό τους αφροβραζιλιάνικους ήχους των κρουστών.

Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας και Καζούλης επιστρέφουν στο Κύτταρο για δύο βραδιές

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ροκάρουν σε ένα σουρεάλ αποκριάτικο party και στις 6 του Μάρτη, υποδέχονται την άνοιξη τραγουδώντας και χορεύοντας.

Μαντώ, Μπίγαλης, Πωλίνα και Βόσσου σε μια αποκριάτικη συναυλία γεμάτη κέφι και χορό

Το περιβόητο "80s & 90s Party", το πιο feelgood live happening, επιστρέφει στο Κύτταρο για ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτυ.

Ο Χρήστος Χατζής βλέπει τη μουσική ως νοητική γλώσσα

Στη διάλεξή του ο έλληνας συνθέτης θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής για τη μουσική του αντίληψη που γεφυρώνει την κλασική και την τζαζ μουσική.

Οι Dream Syndicate καταφθάνουν για μια μοναδική συναυλία στο Gagarin 205

Με τον Steve Wynn, έρχονται στην Αθήνα την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026.

"Πεπρωμένον φυγείν": Μια μουσική παράσταση για τις ομηρικές ηρωίδες στις ιταλικές καντάτες του 17ου αιώνα

Μια παράσταση που εμβαθύνει στις ιστορίες της Ελένης, της Ανδρομάχης και της Κασσάνδρας έρχεται στο Θέατρο Ολύμπια.