"Ας ερχόσουν για λίγο": Ένα αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ στο Μέγαρο

Τραγουδούν οι Μπάμπης Τσέρτος, Ειρήνη Τουμπάκη, Άννα Ματσούκα και Μαρούλα Κασκαβέλη.

Μιχάλης Σουγιούλ

Ο Μιχάλης Σουγιούλ υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της ελαφράς μουσικής, έχοντας συνθέσει περισσότερα από επτακόσια τραγούδια: τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, δημοτικοφανή, λαϊκά και πατριωτικά. Το πλήρες και ιδιαίτερα πλούσιο αρχείο του μάλιστα φυλάσσεται, μετά από δωρεά της οικογένειάς του το 2010, στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο κοινό.

Μεταπολεμικά ο Σουγιούλ δημιούργησε τη σχολή του αρχοντορεμπέτικου, που συνδυάζει λαϊκούς ρυθμούς με δυτικότροπες ενορχηστρώσεις. Ορισμένα από τα ωραιότερα τραγούδια αυτού του μοναδικού είδους παρουσιάζει η δεκαμελής Αθηναϊκή Μαντολινάτα (Καλλ. επιμέλεια, ενορχήστρωση, διεύθυνση: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης) σε μια συναυλία που ζωντανεύει  τη μαγική ατμόσφαιρα μιας της εποχής. Μαζί της, εκλεκτοί ερμηνευτές του έντεχνου τραγουδιού και χορευτές, σε μοναδικές ερμηνείες εμπνευσμένες από τη διάθεση μιας  μουσικοχορευτικής συντροφιάς που όλοι νοσταλγούμε.

Το αφιέρωμα "Ας ερχόσουν για λίγο" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίουμ (7 μ.μ.) στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη". Τραγουδούν οι Μπάμπης Τσέρτος, Ειρήνη Τουμπάκη, Άννα Ματσούκα και Μαρούλα Κασκαβέλη. Χορεύουν οι Deppy Venezia, Γιώργος Καπώλης και Tango Amanti.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ

  • Αφιέρωμα

Ορισμένα από τα ωραιότερα ελαφρά τραγούδια παρουσιάζει η δεκαμελής Αθηναϊκή Μαντολινάτα, σε μια συναυλία που ζωντανεύει τη μαγική ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Ο Μιχάλης Σουγιούλ υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της ελαφράς μουσικής, έχοντας συνθέσει περισσότερα από επτακόσια τραγούδια: τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, δημοτικοφανή, λαϊκά και πατριωτικά. Μεταπολεμικά, δημιούργησε τη σχολή του αρχοντορεμπέτικου, που συνδυάζει λαϊκούς ρυθμούς με δυτικότροπες ενορχηστρώσεις. Μαζί της, εκλεκτοί ερμηνευτές του έντεχνου τραγουδιού και χορευτές, σε μοναδικές ερμηνείες εμπνευσμένες από τη διάθεση μιας μουσικοχορευτικής συντροφιάς που όλοι νοσταλγούμε.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Ewan McVicar έρχεται με δυνατό soundsystem να γεμίσει το dancefloor του Ωδείου Αθηνών

Ένα σετ ηλεκτρονικής μουσικής γεμάτο ενέργεια και παλμό που θα κάνει το απόγευμα της Κυριακής αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/01/2026

Ο David Byrne "συναντά" ξανά την Olivia Rodrigo

Ο θρύλος των Talking Heads κυκλοφόρησε μια διασκευή του "Drivers License" στο πλαίσιο του εορτασμού της πέμπτης επετείου του ιστορικού hit της νεαρής καλλιτέχνιδας.

Οι Rome φέρνουν τα "σκοτάδια" τους στην Ελλάδα, μετά από καιρό

Γιορτάζοντας 20 χρόνια πορείας, η πιο διάσημη μπάντα του Λουξεμβούργου αποφασίζει να κάνει δύο στάσεις και στη χώρα μας (16/1 στη Θεσσαλονίκη, 17/1 στην Αθήνα), καθώς γνωρίζει πόσο αγαπάμε τους μελαγχολικούς της, neofolk ήχους.

Το "LONE" είναι μία πολυμεσική performance live ηλεκτρονικής μουσικής, visuals και κίνησης που δεν πρέπει να χάσεις

Το Newman Cinema γίνεται σκηνή για μουσική, performances και πολυμεσικές δράσεις, δημιουργώντας έναν χώρο όπου εικόνα, ήχος και κίνηση συνυπάρχουν ζωντανά.

Ο Σπύρος Γραμμένος γιορτάζει (ξανά) τον Άγιο Βαλεντίνο

Για ακόμη μια χρονιά, η παράδοση συνεχίζεται με το πιο εορταστικό κλήμα που μόνο ο Γραμμένος ξέρει να φτιάχνει.

Η "Ανισόπεδη Ντίσκο" του Pan Pan έγινε διαμαντένια

Ο Pan Pan κατάφερε να κυριαρχήσει στα charts με το πολυπλατινένιο άλμπουμ του, ενώ παρουσίασε τη νέα κυκλοφορία του "Περαστική Μουσική".

Οι Human Touch επιστρέφουν στο Half Note Jazz Club

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, για να παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, το νέο τους άλμπουμ "Colorblind".