Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο

Η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" με αγαπημένους καλλιτέχνες θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Μίκης Θεοδωράκης

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού θα φιλοξενήσει μία σπουδαία συναυλία αφιερωμένη στον εμβληματικό Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" θα ερμηνεύσει τα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του.

Στη συναυλία θα ακουστούν γνωστά ζεϊμπέκικα και μελαγχολικές μελωδίες, με ερμηνευτές όπως η Ελένη Βιτάλη, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Δημήτρης Μπάσης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Παυλίνα Βουλγαράκη, καθώς και οι Νίκος και Γιώργος Στρατάκης. Η Μαριάννα Ζάχου θα συνδράμει επίσης, ενώ θα συμμετέχει ο Λαογραφικός & Χορευτικός Όμιλος "Κρήτες".

Η μουσική του Θεοδωράκη έχει άρρηκτη σχέση με την ποίηση, με τον ίδιο να επιδιώκει πάντα να υπηρετεί τον ποιητικό λόγο. Αυτή η διαλεκτική σχέση αναδεικνύει τη στιβαρή μουσική του αρχιτεκτονική, η οποία συνδυάζει στοιχεία της δυτικής μουσικής παράδοσης με λαϊκούς δρόμους, βυζαντινό μέλος και δημοτικά τραγούδια.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες τη εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Leon Of Athens και Billie Kark τραγουδάνε για την "Τελευταία Φορά"

To νέο single έρχεται λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου ελληνόφωνου δίσκου του τραγουδοποιού.

13/10/2025

Ο Asaf Avidan επιστρέφει στην Αθήνα με ολοκαίνουργιο δίσκο

Στον όγδοο δίσκο του, ο αγαπημένος καλλιτέχνης διευρύνει τον ηχητικό κόσμο του, αναμειγνύοντας vintage κινηματογραφική ατμόσφαιρα με jazz πινελιές.

10 συναυλίες για αυτή την εβδομάδα

Bombino, Blood Incantation, Kerala Dust και όσα ακόμα "ραντεβού" δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες στην Αθήνα (13-19/10).

Συνέντευξη | Η Yara Mekawei βρίσκει ομορφιά και ρυθμό σε ό,τι οι άλλοι αποκαλούν χάος

Η Αιγύπτια sound artist και "ηχητική γλύπτρια" μιλάει στο "α" με αφορμή την περφόρμανς El-Qibla, που παρουσιάζεται στο διεπιστημονικό φεστιβάλ Noizy Words (Ινστιτούτο Γκαίτε, 15/10).

Σπάνιος διάλογος βιολιού και βιολοντσέλου στο Σπίτι του Ελύτη

Η ΚΟΑ εγκαινιάζει τη νέα σεζόν του κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου "Μουσικοί Περίπατοι" με μια μοναδική εμφάνιση.

Η Κρητική παράδοση συναντά τον αυτοσχεδιασμό στο Theatre of the No

Ο Γιώργης Μανωλάκης, μια από τις πιο ανήσυχες μορφές της σύγχρονης κρητικής μουσικής, σε μια ξεχωριστή συναυλία.

Cayetano: Dub, trip-hop και world sounds στο "Arch Club"

Ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς της εγχώριας σκηνής ζωντανά στην Αθήνα.