Άνοιξε η προπώληση για τις εμφανίσεις Κουρεντζή - Utopia στο Μέγαρο

Το Μέγαρο Μουσικής θα φιλοξενήσει τον Θεόδωρο Κουρεντζή για δύο συναυλίες.

Teodor Currentzis ©Sébastien Grébille

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής και η Ορχήστρα Utopia, μετά τις συναρπαστικές καλοκαιρινές εμφανίσεις τους στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, αρχίζουν στις 23 Οκτωβρίου ένα νέο μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη που θα ολοκληρωθεί με τις δύο συναυλίες τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης: 20.30). 

Ο πολυβραβευμένος μαέστρος, γνωστός για τις ανατρεπτικές ερμηνείες του, επιστρέφει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης με ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο δίνει στο κοινό τη σπάνια ευκαιρία να βιώσει μια μυσταγωγική εμπειρία που ενώνει τη μουσική του χθες με τη σύγχρονη δημιουργία, δίνοντας τροφή για σκέψη στον ακροατή. 

Στο επίκεντρο του προγράμματος της Ορχήστρας Utopia, υπό τον Θεόδωρο Κουρεντζή, βρίσκεται η Συμφωνία αρ. 5 σε ντο δίεση ελάσσονα του Gustav Mahler [Γκούσταβ Μάλερ], διάσημη για το περίφημο Adagietto της. Ένα έργο μνημειωδών διαστάσεων που κατέχει περίοπτη θέση στο παγκόσμιο ορχηστρικό ρεπερτόριο και εξακολουθεί, έναν αιώνα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Κολωνία, να συγκινεί βαθιά το σημερινό κοινό. Η αριστουργηματική συμφωνία του αυστριακού μουσουργού συνδυάζεται με την Πασακάλια – Μουσική για Ορχήστρα IX του σύγχρονου αμερικανού συνθέτη Jay Schwartz [Τζέυ Σβαρτς], η οποία γράφτηκε για τον έλληνα σούπερ σταρ του πόντιουμ και παρουσιάζεται στο Μέγαρο  σε παγκόσμια πρεμιέρα.  

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το περιβόλι του τρελού, ο Διονύσης Σαββόπουλος και του ‘60 οι εκδρομείς

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλά για τα ελληνικά 60s όταν ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ του "Το περιβόλι του τρελού".

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΩΡΓΟς ΧΑΡΩΝΙΤΗς
21/10/2025

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε αλλά οι χοροί ας κρατήσουν για πάντα

Αποχαιρετούμε τον Διονύση Σαββόπουλο, τον κορυφαίο των Ελλήνων τραγουδοποιών, τον αγαπητό Νιόνιο που δεν είναι πια μαζί μας.

"From Cabaret to Rock n' roll... and Αll that Jazz!": Μια λαμπερή μουσική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ

Η εποχή του ρετρό ζωντανεύει μέσα από μια παράσταση γεμάτη από ήχους και ρυθμούς από το 1890 ως το 1960.

Δύο βραδιές με τον Wim Mertens στο Ωδείο Αθηνών

Ο Βέλγος συνθέτης παρουσιάζει το νέο του δίσκο σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα.

Και δεύτερη συναυλία για το Παιδί Τραύμα στο ΠΛΥΦΑ

Το Παιδί Τραύμα επιστρέφει για μια ακόμη βραδιά αφιερωμένη στη "Δεύτερη Ζωή", τον νέο του δίσκο που κυκλοφορεί στο τέλος του μήνα.

Μια νύχτα με τους Gizmo Varillas και Monsieur Minimal

Μιλήσαμε με τους δημοφιλείς δημιουργούς με αφορμή τη "συνάντησή" τους στο πρώτο "Jameson Connects" music session της σεζόν.

"Είχα φωνή, την πήραν τα πουλιά": Ο Δώρος Δημοσθένους έρχεται με νέο υλικό στον Σταυρό του Νότου

Παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά τον νέο κύκλο τραγουδιών, σε στίχους της Ελένης Φωτάκη, με μουσική και ενορχήστρωση δική του.