Δεληβοριάς, Μητσιάς, Νταλάρας, Παπακωνσταντίνου, Φαραντούρη και πολλοί άλλοι τραγουδούν για τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης

Το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού φιλοξενεί μια μοναδική συναυλία, γιορτάζοντας 50 χρόνια τραγούδια της μεταπολίτευσης με καταξιωμένους ερμηνευτές που μας ταξιδεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

City of Athens Lycabettus Theatre
   

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων "1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της", ο Δήμος Αθηναίων τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, με τίτλο "Τίποτα δεν πάει χαμένο: 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο" και με τη συμμετοχή σπουδαίων εκπροσώπων τριών γενιών ερμηνευτών.

Σε διοργάνωση της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και με την καλλιτεχνική επιμέλεια του στιχουργού, αρθρογράφου, συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού Οδυσσέα Ιωάννου, η συναυλία επικεντρώνεται στα κοινωνικοπολιτικά τραγούδια που γράφτηκαν από το 1974 κι έπειτα, φτιάχνοντας έτσι ένα μουσικό αφιέρωμα στη μεταπολίτευση και στα τραγούδια που λειτούργησαν ως συνεκτικός κρίκος στον αγώνα για μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή.

City of Athens Lycabettus Theatre.

Η μεταπολίτευση σηματοδότησε την απελευθέρωση μιας έκφρασης που ήταν για χρόνια βουβή και κυνηγημένη. Σπουδαίοι συνθέτες, στιχουργοί και ποιητές εμπλούτισαν την ακριβή ιστορία του ελληνικού τραγουδιού με τραγούδια που επιχείρησαν να οραματιστούν έναν νέο κόσμο και να στεγάσουν την ελπίδα που γεννιόταν έπειτα από μία ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο. Καινούργια λόγια ή και παλιότερα, από ποιητικές συλλογές προηγούμενων ετών, ενώθηκαν με σπουδαίες, ελεύθερες μελωδίες και φτιάχτηκαν τραγούδια που ερμηνεύτηκαν από φωνές "πανεθνικές".

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, οι Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαρία Φαραντούρη αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν σε αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή της μεταπολίτευσης και συνέβαλαν στη διαμόρφωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Τραγούδια τα οποία, μέσα σε αυτές τις πέντε δεκαετίες της δημοκρατίας, μίλησαν για αγωνίες, εξέφρασαν τη λαχτάρα για έναν καλύτερο κόσμο και κατάφεραν να μας ενώσουν γύρω από κοινά όνειρα. Η επιμέλεια ορχήστρας και οι ενορχηστρώσεις διά χειρός Θύμιου Παπαδόπουλο.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν αγωνιστές και αγωνίστριες στη διάρκεια της δικτατορίας.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι High Vis στο ήδη καταιγιστικό line up της συναυλίας των The Offspring

Η λονδρέζικη μπάντα θα πλαισιώνει τους θρύλους του punk rock, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον παλμό μιας βραδιάς που προμηνύεται εκρηκτική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Ο Αντώνης Ρέμος κάνει νέο χιτ με τη "Δευτέρα"

Στο ελληνικό YouTube έχοντας πλέον ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views.

Οι Χαΐνηδες υποδέχονται τη νέα χρονιά στον Σταυρό του Νότου

Στο πλαίσιο της χειμερινής τους περιοδείας η μπάντα θα κάνει 3 εμφανίσεις στην Αθήνα και δεν πρέπει να τις χάσετε.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σαμόλης και γιατί τον βλέπω παντού;

Ο καλλιτέχνης που από τις μικρές θεατρικές σκηνές της Αθήνας έφτασε μέχρι τα sold out και "κατέλαβε" το feed μας με τις Στρακαστρούκες.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης θέλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να αφήνει χώρο για το απρόβλεπτο

Μια κουβέντα με τον σημαντικό μουσικό, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club.

Στο Floyd για τους Pink Floyd, τον Μάρτιο

Ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show, το A Tribute Concert to Pink Floyd παρουσιάζουν οι The Great Gig, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο μουσικό σύμπαν των Pink Floyd.

Τετραλογία: Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι, Καπετάν Μιχάλης και Ελευθέριος Βενιζέλος ζωντανεύουν στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Δημήτρης Μαραμής σε μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη, επιλέγει τις σημαντικότερες μουσικές στιγμές από τα τέσσερα μουσικοθεατρικά του έργα.