"Το εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι": Το έργο-ορόσημο του παγκόσμιου κινηματογράφου στον Κήπο του Μεγάρου

Το αριστουργηματικό βωβό φιλμ του γερμανού σκηνοθέτη Robert Wiene με ζωντανή πρωτότυπη μουσική από πιάνο, ντραμς και synthesizers.

Το εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι

Με την προβολή της ταινίας "Το εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι", με ζωντανή μουσική από πιάνο, ντραμς, κοντραμπάσο και synthesizers, ολοκληρώνονται οι φετινές εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου, την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 9 μ.μ.. Το αριστουργηματικό βωβό φιλμ του γερμανού σκηνοθέτη Robert Wiene συνοδεύεται από πρωτότυπες συνθέσεις που ερμηνεύουν επί σκηνής, με αυτοσχεδιαστική διάθεση, ο Στάθης Άννινος (πιάνο, πλήκτρα), ένας από τους πιο πολυδιάστατους καλλιτέχνες της γενιάς του, ο Δημήτρης Κλωνής (ντραμς, κρουστά) και ο Ραφαήλ Μελετέας (synthesizers, κοντραμπάσο, κρουστά). 

Στάθης Άννινος
Στάθης Άννινος

Αυτή την καλοκαιρινή βραδιά, τον Κήπο "στοιχειώνουν" ο υπνωτιστής Δρ. Καλιγκάρι, ο υπνοβάτης Τσέζαρε και μια σειρά μυστήριων νυχτερινών δολοφονιών, μέσα από ψυχεδελικά ηχοτοπία, ποικίλες μουσικές προσμίξεις και ήχους πιάνου, κρουστών, ντραμς, κοντραμπάσου, ηλεκτρικού πιάνου και αναλογικών synthesizers.

Το εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι

"Το εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι" είναι το κορυφαίο βωβό δημιούργημα του γερμανικού εξπρεσιονισμού. Έργο-ορόσημο του παγκόσμιου κινηματογράφου, από την πρεμιέρα του στις 27 Φεβρουαρίου 1920, δεν έχει σταματήσει να απασχολεί, να επηρεάζει και να εμπνέει σκηνοθέτες και σεναριογράφους. Μαζί με το "Θωρηκτό Ποτέμκιν", θεωρείται η σπουδαιότερη ίσως ταινία στην εξέλιξη του κινηματογράφου. Η μεγαλύτερη κληρονομιά του Δρ. Καλιγκάρι είναι ότι εδραίωσε διεθνώς την Έβδομη Τέχνη ως σημαντική μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τιμή εισιτηρίου | 15 € (γενική είσοδος)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Μουσική των καφενείων της Πόλης στο Ov Off Studio

Çağlar Fidan, Νίκος Παπαγεωργίου και Erhan Bayram μάς μεταφέρουν στην Οθωμανική Κωνσταντινούπολη με τη μουσική των σεμαΐ καφενείων και των kıraathane.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

Ο Δημήτρης Μπάκουλης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου

Δύο φθινοπωρινές βραδιές γεμάτες συναίσθημα, ρυθμό και τις αγαπημένες του μελωδίες.

Τα τραγούδια και οι ταινίες χωρίς τα οποία ο Σαββόπουλος δεν θα ήταν ο ίδιος

Λίγοι Έλληνες δημιουργοί κατάφεραν να συνδέσουν τόσο αρμονικά τη μουσική, τη σκέψη και τον κινηματογράφο όσο ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι prog/power metallers Suburst επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα

Special guests στη συναυλία στο "Κύτταρο" θα είναι οι Oria και Corrupted Symmetry.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Αριστοφάνης

"Ο "Πλούτος" είναι η σάτιρα του νεοπλουτισμού και του λάιφ στάιλ" δήλωνε στη μεγάλη συνέντευξή του "α" ο τραγουδοποιός για την παράσταση που ανέβαζε στην Επίδαυρο το 2013.

Το περιβόλι του τρελού, ο Διονύσης Σαββόπουλος και του ‘60 οι εκδρομείς

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλά για τα ελληνικά 60s όταν ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ του "Το περιβόλι του τρελού".

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε αλλά οι χοροί ας κρατήσουν για πάντα

Αποχαιρετούμε τον Διονύση Σαββόπουλο, τον κορυφαίο των Ελλήνων τραγουδοποιών, τον αγαπητό Νιόνιο που δεν είναι πια μαζί μας.