Ο θρυλικος Νeeme Järvi για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Ο διάσημος μαέστρος θα διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην συναυλία - τιμή στα 200 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της Ενάτης Συμφωνίας του Μπετόβεν.

Νeeme Järvi ©Simon van Boxtel

Διαθέτει τεράστια εμπειρία, ιλιγγιώδη δισκογραφία, έχει παραδώσει μοναδικές ερμηνείες σε σπάνια έργα, ενώ φημίζεται για τον αυθορμητισμό με τον οποίο διευθύνει κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Ο λόγος για τον θρυλικό Νeeme Järvi που στις 28 Ιουνίου στο Ηρώδειο διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην συναυλία - τιμή στα 200 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της Ενάτης Συμφωνίας του Μπετόβεν. 

Το άστρο του Εσθονοαμερικανού μουσικού έλαμψε διεθνώς το 1971 όταν κέρδισε το α΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Διευθυντών Ορχήστρας στην Accademia Nazionale di Santa Cecilia στη Ρώμη. Εννιά χρόνια αργότερα μεταναστεύει στις ΗΠΑ με την οικογένειά του, όπου το 1985 γίνεται Αμερικανός πολίτης.

Η δισκογραφία του περιλαμβάνει περισσότερες από 400 ηχογραφήσεις για έγκριτες εταιρείες όπως η BIS, η Chandos κι η Deutsche Grammophon. Είναι διάσημος για τις ερμηνείες των Ρομαντικών και της κλασικής μουσικής του 20ού αιώνα, ενώ έχει αναδείξει τις συνθέσεις των συμπατριωτών του Eduard Tubin και του Arvo Pärt.

Νeeme Järvi

Περίφημες είναι οι ερμηνείες του σε έργα Sibelius με την Gothenburg Symphony. Ενώ έχει ηχογραφήσει συνθέσεις που σπάνια προσεγγίζονται όπως την ορχηστρική μουσική του Grieg, έργα του Tchaikovsky για το θέατρο αλλά και συμφωνίες και ορχηστρικές σουίτες του Rimsky-Korsakov. Αυτό που χαρακτηρίζει τον Νeeme Järvi ως μαέστρο είναι ο σεβασμός που εμπνέει στις ορχήστρες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού όπου διευθύνει. 

Οι δύο γιοι του, ο Paavo Järvi και ο Kristjan Järvi είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι σύγχρονοι μαέστροι, στους οποίους, οι μουσικοί κύκλοι αναφέρονται ως "Οι απόγονοι της δυναστείας των Järvi". Η κόρη του Maarika Järvi είναι φλαουτίστα.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ο Κόσμος Είναι Ένας": Ο Κωνσταντίνος Βήτα συναντά τον Γιάννη Ρίτσο

Ο μουσικός μπλέκει την ποίηση και την μουσική σε ένα ηλεκτρονικό μουσικό ταξίδι στο εσωτερικό σύμπαν του σημαντικού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Οι High Vis στο ήδη καταιγιστικό line up της συναυλίας των The Offspring

Η λονδρέζικη μπάντα θα πλαισιώνει τους θρύλους του punk rock, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον παλμό μιας βραδιάς που προμηνύεται εκρηκτική.

Ο Αντώνης Ρέμος κάνει νέο χιτ με τη "Δευτέρα"

Στο ελληνικό YouTube έχοντας πλέον ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views.

Οι Χαΐνηδες υποδέχονται τη νέα χρονιά στον Σταυρό του Νότου

Στο πλαίσιο της χειμερινής τους περιοδείας η μπάντα θα κάνει 3 εμφανίσεις στην Αθήνα και δεν πρέπει να τις χάσετε.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σαμόλης και γιατί τον βλέπω παντού;

Ο καλλιτέχνης που από τις μικρές θεατρικές σκηνές της Αθήνας έφτασε μέχρι τα sold out και "κατέλαβε" το feed μας με τις Στρακαστρούκες.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης θέλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να αφήνει χώρο για το απρόβλεπτο

Μια κουβέντα με τον σημαντικό μουσικό, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club.

Στο Floyd για τους Pink Floyd, τον Μάρτιο

Ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show, το A Tribute Concert to Pink Floyd παρουσιάζουν οι The Great Gig, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο μουσικό σύμπαν των Pink Floyd.