Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου και κιθάρας στο Μέγαρο Μουσικής από την musicArte

Η Μουσική Εκπαιδευτική Ομάδα musicArte πραγματοποιεί τον προσεχή Ιούνιο πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου, κιθάρας και βιολιού. Απευθύνονται σε σπουδαστές πιάνου ηλικίας έως 25 ετών, κιθάρας έως 24 ετών, βιολιού έως 24 ετών. Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν 17-19 Ιουνίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι αιτήσεις υποβολής συμμετοχής για όλους τους διαγωνισμούς πήραν παράταση λίγων ημερών, μέχρι τις 19 Μαΐου.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 5 χρόνων επιτυχημένης διεξαγωγής Διαγωνισμών Πιάνου θα δωθεί ηευκαιρία δωρεάν συμμετοχής - μέσω κλήρωσης - σε πέντε συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό Πιάνου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ όλων των έγκυρων συμμετοχών και με τη σύμφωνη γνώμη του συμμετέχοντα, μετά τη λήξη υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής και μέσω ειδικής εφαρμογής για κληρώσεις. Στους πέντε νικητές θα επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής.

Βασικό χαρακτηριστικό των διαγωνισμών είναι η λεπτομερής και αναλυτική οργάνωση της ύλης σε σχέση με την ηλικία των νέων πιανιστών, κιθαριστών και βιολιστών, έτσι ώστε η τελική αξιολόγηση να είναι ακριβής και να συμβαδίζει με την πραγματική και καλλιτεχνική αξία των διαγωνιζομένων.

Στις επιτροπές συμμετέχουν παιδαγωγοί και καλλιτέχνες που αποτελούν εγγύηση για την άρτια πραγματοποίηση τους. Οι συνθήκες διεξαγωγής των διαγωνισμών είναι παιδαγωγικά "κατάλληλες" έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να νιώσουν άνετα και να εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο τους και όσα έχουν διδαχθεί. Υπάρχουν βραβεία και έπαινοι για όλες τις κατηγορίες, καθώς οι διαγωνισμοί επιβραβεύουν πρωτίστως τη συμμετοχή, γεγονός που ωθεί τα παιδιά σε πρόοδο και εξέλιξη. Οι καθηγητές των διαγωνιζόμενων θα λάβουν επίσης τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής. Για τη musicArte κάθε επιτυχημένος διαγωνισμός στηρίζεται στην άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση μαθητή-καθηγητή.

Μέλη επιτροπών

  • Διαγωνισμός πιάνου: Λουκάς Γεώργας, Άρης Γραικούσης, Μαρία Ευστρατιάδη, Διονύσης Μαλλούχος, Κατερίνα Παπαδάκου, Φωτεινή Τριανταφύλλου.
  • Διαγωνισμός κιθάρας: Κώστας Γρηγορέας, Αλέξανδρος Κάλκος, Χάρης Κανελλίδης, Μιχάλης Κονταξάκης, Κατερίνα Λιόλιου, Νίκος Μπαλογιάννης (πρόεδρος), Νίκος Χατζηελευθερίου.
  • Διαγωνισμός βιολιού: Δημήτρης Αγγελίδης, Πέτρος Βλάσσης, Δημήτρης Παπαγιαννάκις (πρόεδρος), Νώντας Φίλιππας

Δηλώσεις συμμετοχής στο www.musicarte.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι High Vis στο ήδη καταιγιστικό line up της συναυλίας των The Offspring

Η λονδρέζικη μπάντα θα πλαισιώνει τους θρύλους του punk rock, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον παλμό μιας βραδιάς που προμηνύεται εκρηκτική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Ο Αντώνης Ρέμος κάνει νέο χιτ με τη "Δευτέρα"

Στο ελληνικό YouTube έχοντας πλέον ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views.

Οι Χαΐνηδες υποδέχονται τη νέα χρονιά στον Σταυρό του Νότου

Στο πλαίσιο της χειμερινής τους περιοδείας η μπάντα θα κάνει 3 εμφανίσεις στην Αθήνα και δεν πρέπει να τις χάσετε.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σαμόλης και γιατί τον βλέπω παντού;

Ο καλλιτέχνης που από τις μικρές θεατρικές σκηνές της Αθήνας έφτασε μέχρι τα sold out και "κατέλαβε" το feed μας με τις Στρακαστρούκες.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης θέλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να αφήνει χώρο για το απρόβλεπτο

Μια κουβέντα με τον σημαντικό μουσικό, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club.

Στο Floyd για τους Pink Floyd, τον Μάρτιο

Ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show, το A Tribute Concert to Pink Floyd παρουσιάζουν οι The Great Gig, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο μουσικό σύμπαν των Pink Floyd.

Τετραλογία: Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι, Καπετάν Μιχάλης και Ελευθέριος Βενιζέλος ζωντανεύουν στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Δημήτρης Μαραμής σε μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη, επιλέγει τις σημαντικότερες μουσικές στιγμές από τα τέσσερα μουσικοθεατρικά του έργα.