Το Blend Αthens και η Στέγη παρουσιάζουν τον Richie Hawtin και τη Sama' Abdulhadi

Από τους dark techno και minimal ήχους του Richie Hawtin μέχρι τις tribal και oriental επιρροές της Sama' Abdulhadi, το Terra Vibe Park θα μεταμορφωθεί σε ένα ηλεκτρισμένο dancefloor και ταυτόχρονα σε ένα "escape landscape".

Richie Hawtin & Sama' Abdulhadi

Το κοινωνικό πείραμα του Łukasz Twarkowski ολοκληρώνεται με ένα εκρηκτικό dj set στο Terra Vibe Park. Μετά το τέλος της παράστασης "Respublika", στις 2 μετά τα μεσάνυχτα δύο κορυφαία ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής ανεβαίνουν στα decks: o Βρετανοκαναδός σούπερ σταρ της techno, Richie Hawtin, και η Παλαιστίνια dj Sama' Abdulhadi." Χορέψτε μαζί μας ενάντια στους απελπιστικούς καιρούς που ζούμε". Με αυτή τη φράση ο Πολωνός σκηνοθέτης, Łukasz Twarkowski, μας καλεί να γίνουμε μέρος του "Respublika", του υβριδικού έργου που παρουσιάζει από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου, στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα.

Γνωστός και ως Plastikman, ο Richie Hawtin είναι μια ιδιαίτερα επιδραστική φυσιογνωμία στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής. Με πολυετή και συνεπή πορεία στη μουσική σκηνή, έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση του κοινού και της καλλιτεχνικής κοινότητας. Συνδυάζοντας αβίαστα techno και minimal ήχους, ο Χότιν δημιουργεί μοναδικά ηχοτοπία που μας μεταφέρουν στη σκοτεινή και ενίοτε μυστηριακή πλευρά της ηλεκτρονικής μουσικής. 

Μαζί του, η Παλαιστίνια dj-φαινόμενο Sama’ Abdulhadί, η οποία έγινε γνωστή και αγαπήθηκε από το διεθνές κοινό της techno μετά την εμφάνισή της στη διαδικτυακή πλατφόρμα "Boiler Room" τo 2018. Mε πλούσιο ήχο και ευρύ φάσμα διαθέσεων ή, όπως λέει η ίδια, "βερολινέζικη techno, που όμως την αντιλαμβάνομαι με λιβανέζικο τρόπο", η Αμπντουλχαντί έχει ως στόχο να βάλει την Παλαιστίνη στον μουσικό χάρτη και, μέσω αυτού, να συνεισφέρει στην έκκληση για διεθνή αλληλεγγύη, καθώς και σε μια νέα, σφαιρική κατανόηση της Μέσης Ανατολής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

29/04/2024

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.