Οι Offspring γιορτάζουν τα 30 χρόνια του "S.M.A.S.H"

Η 30η επέτειος από την κυκλοφορία του τρίτου δίσκου των Offspring, αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του punk rock.

Offspring


Στις 8 Απριλίου 1994, οι Offspring κυκλοφορούν το "Smash" και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Τo Release Athens τους υποδέχεται την Κυριακή 9 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά του όλοι μαζί. Η 30η επέτειος από την κυκλοφορία του τρίτου δίσκου των Offspring, αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του punk rock και της εναλλακτικής μουσικής συνολικά. Με mega-hits όπως τα "Come Out and Play" και "Self Esteem" έφερε το punk-rock στα... σαλόνια, σάρωσε το -κυρίαρχο τότε- MTV και τα ραδιόφωνα, χωρίς να κατεβάσει στιγμή το υψωμένο μεσαίο του δάκτυλο.

Με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 11εκ. παγκοσμίως, το Smash έγινε αμέσως και παραμένει εμβληματικός μέχρι σήμερα, καθώς ήταν και είναι σύμβολο περιφρόνησης και μιας συμπεριφοράς χωρίς καμία αναστολή η οποία αντήχησε παντού. Οι Offspring κράτησαν ανέγγιχτο το πνεύμα του punk-rock, έχοντας το ταλέντο και την ικανότητα να μπορούν να γράψουν μεγάλα hits. Η επιτυχία των Nirvana είχε ήδη ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην alternative σκηνή και μεμιάς το μουσικό "περιθώριο" είχε γίνει mainstream. Tην Κυριακή 9 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, τo Release Athens τους υποδέχεται για να ξεκινήσει ιδανικά η φετινή διοργάνωση.

Ήξερες ότι...

  • Το "Smash" έχει πλέον ξεπεράσει τις 11 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, αποτελώντας μέχρι σήμερα το εμπορικότερο album ανεξάρτητης εταιρείας στην ιστορία της μουσικής!
  • Στο μεγάλο τους χιτ "Come Out And Play", τον κλασικό, εναρκτήριο στίχο 'You got to keep ’em separated' τον λέει ένας φίλος τους, με το όνομα Blackball.  Χρειάστηκε μόλις δύο προσπάθειες για να τα καταφέρει μένοντας στην punk ιστορία! Για τον κόπο του, η μπάντα τον κέρασε burger αλλά έβγαλε και φωτογραφία με τον Snoop Dogg, που κατά τύχη ήταν στο ίδιο στούντιο.
  • Το budget για το video clip του  "Come Out And Play" ήταν μόλις 5 χιλ. δολάρια, γυρίστηκε σε ένα γκαράζ φίλου και τα περισσότερα χρήματα ξοδεύτηκαν σε μπάρμπεκιου και μπύρες στο τέλος των γυρισμάτων!
  • Eκείνη την εποχή, η σχέση των μελών με τη μπάντα δεν ήταν... αποκλειστική, καθώς για να μπορούν να επιβιώσουν, ο Kevin "Noodles” Wasserman ήταν επιστάτης σε γυμνάσιο, ενώ ο μπασίστας Greg K. δούλευε σε φωτοτυπικό κέντρο. 
  • To τρίτο single του δίσκου "Gotta Get Away" ήταν το τελευταίο τραγούδι που ηχογραφήθηκε, μόλις μέσα σε δυο βραδιές, και οι στίχοι του Dexter είναι ευθεία αναφορά της απίστευτης πίεσης που ένιωθε λόγω του deadline που είχαν να τελειώσουν το δίσκο!
  • Η μέρα της κυκλοφορίας του, ήταν η μέρα που βρέθηκε νεκρός ο Kurt Cobain (είχε αυτοκτονήσει στις 5/4). Η αίσθηση για τους Offspring ήταν γλυκόπικρη, καθώς στην πιο σημαντική στιγμή τους, έμαθαν αυτά τα νέα. Ήθελαν, αλλά ήταν αδύνατο να το γιορτάσουν....

Offspring

Το tracklist

1. "Time to Relax" (Intro)
2. "Nitro (Youth Energy)"    
3. "Bad Habit"    
4. "Gotta Get Away"    
5. "Genocide"    
6. "Something to Believe In"    
7. "Come Out and Play" 
8. "Self Esteem"    
9. "It'll Be a Long Time"    
10. "Killboy Powerhead" 
11. "What Happened to You?"    
12. "So Alone"    
13. "Not the One"    
14. "Smash"

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Release Athens 2024 - The Offspring

  • Rock-pop-folk

Mία από τις πιο επιτυχημένες punk rock μπάντες όλων των εποχών, με απήχηση σε ολόκληρο το φάσμα των φίλων της rock’n’roll μουσικής, επιστρέφουν μετά από 15 χρόνια στην Αθήνα για την πιο δυναμική βραδιά του φετινού καλοκαιριού. Οι The Offspring δημιουργήθηκαν το 1984 στην Καλιφόρνια και αποτέλεσαν ένα από τα συγκροτήματα που αναζωογόνησαν το ενδιαφέρον του κοινού για το punk στα 90s. Κύριος λόγος η κυκλοφορία του αξεπέραστου “Smash” (1994) στην Epitaph Records, το οποίο έχει πλέον ξεπεράσει τις 11 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, αποτελώντας μέχρι σήμερα το εμπορικότερο album ανεξάρτητης εταιρείας στην ιστορία της μουσικής, ενώ τα singles “Come Out And Play”, “Self Esteem” και “Gotta Get Away” εξελίχθηκαν σε διαχρονικούς ύμνους μιας ολόκληρης γενιάς και σφράγισαν τη θέση της μπάντας στην κορυφή του μουσικού στερεώματος.

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

29/04/2024

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.