Ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης "συνομιλεί" με Έλληνες ποιητές στο "Half Note Jazz Club"

Συμμετέχει στο τραγούδι η Νεφέλη Φασούλη.

Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης

Ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης μελοποιεί μια ποιητική ανθολογία σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής ποίησης και μαζί με το κουαρτέτο του "συνομιλούν" με Έλληνες ποιητές, για μία μοναδική εμφάνιση, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στο "Half Note Jazz Club". Συμμετέχει στο τραγούδι η Νεφέλη Φασούλη

Η ποιητική ανθολογία διατρέχει πολλούς και διαφορετικούς ιστορικούς σταθμούς, καθώς η ποίηση της προεπαναστατικής περιόδου διασταυρώνεται με αυτήν του μεσοπολέμου αλλά και τη σύγχρονη ποίηση. Οι συνθέσεις του Αλέξανδρου-Δράκου Κτιστάκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον λόγο και την ποίηση, όπως φαίνεται στις τρεις προσωπικές του δουλειές. Με κεντρικό άξονα την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό, η μουσική του κουαρτέτου καταργεί τις φόρμες και υιοθετεί στοιχεία από διαφορετικά είδη μουσικής, οδηγώντας σε ένα μουσικό έργο που επεκτείνεται έξω από τα όρια της τζαζ.

Νεφέλη Φασούλη

Συμμετέχουν: Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Λευτέρης Κορδής (πιάνο, πλήκτρα), Μιχάλης Καλκάνης (μπάσο).

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
27/04/2024

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.