"A Little Nightmare Music" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι Igudesman & Joo σε μια παράσταση που συνδυάζει το χιούμορ με την κλασική και την ποπ μουσική.

Igudesman & Joo

Οι Igudesman και Joo έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής για μια εντυπωσιακή παράσταση που συνδυάζει το χιούμορ με την κλασική και την ποπ μουσική, τη Δευτέρα 13 Μαίου. Ο Aleksey Igudesman και ο Hyung-ki Joo είναι δύο διάσημοι κλασικοί μουσικοί που έχουν κατακτήσει τον κόσμο με τις μοναδικές, ξεκαρδιστικές θεατρικές παραστάσεις τους, που συνδυάζουν το χιούμορ με την κλασική μουσική και με τη λαϊκή κουλτούρα, συγκεντρώνοντας πάνω από 35 εκατομμύρια επισκέψεις στο You Tube. Στην Ελλάδα τους απολαύσαμε στην παράσταση "The Music Critic" που παρουσίασαν με τον Τζον Μάλκοβιτς πριν δύο χρόνια στο Ηρώδειο. 

Μέσα από πανέξυπνα "mash-ups" ενώνουν αριστουργήματα της κλασικής μουσικής, με ποπ επιτυχίες. Το κοινό θα βιώσει αυτούς τους ταλαντούχους μουσικούς να ερμηνεύουν γνωστά, δημοφιλή κλασικά κομμάτια που παραδίδονται με τη δική τους μοναδική πινελιά σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα όπως το "Από τον Μότσαρτ με αγάπη". "Ο Ραχμάνινοφ μόνος του" και "Ενας πολύ γαλάζιος Δούναβης". Κωμικοί αλλά και μουσικοί βιρτουόζοι, ο βιολιστής Igudesman και ο πιανίστας Joo αναμειγνύουν είδη και στυλ με χορταστικές δόσεις χιούμορ και θεατρικότητας. Ωστόσο, ενώ η πρόθεση τους είναι ανατρεπτική αντιμετωπίζουν πάντα τη μουσική με απόλυτο σεβασμό.

Igudesman & Joo

Ο Aleksey Igudesman και ο Hyung-ki γνωρίστηκαν στο σχολείο Yehudi Menuhin σε ηλικία δώδεκα ετών και έκτοτε παρέμειναν ισχυροί φίλοι και συνεργάτες στη συγγραφή. Το 2004, ακολουθώντας τα βήματα διασημοτήτων όπως ο Victor Borge και ο Dudley Moore, δημιούργησαν την πρώτη τους πρωτοποριακή παράσταση, "A Little Nightmare Music".  Από τότε, έχουν εμφανιστεί ως ντουέτο και ως σολίστ με ορχήστρες δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες σε πολλές από τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου και σε διεθνή φεστιβάλ.

Πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής μουσικής, όπως οι Emanuel Ax, Joshua Bell, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Viktoria Mullova και Julian Rachlin, έχουν συμμετάσχει στα μουσικά τους σκετς.  Έχουν επίσης συνεργαστεί με ηθοποιούς, όπως ο John Malkovich και ο Sir Roger Moore, σε αρκετές περιπτώσεις για την ενίσχυση της UNICEF.

Ατομικά, ο Aleksey Igudesman έχει συνεργαστεί με μουσικούς που κυμαίνονται από τον βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη του Χόλυγουντ, Hans Zimmer, έως τον πολυβραβευμένο με Grammy τραγουδιστή, Bobby McFerrin. Ο Hyung-ki Joo, έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis) και επιλέχθηκε από τον Billy Joel, για να ενορχηστρώσει και να ηχογραφήσει τις κλασικές συνθέσεις του Joel για cd που έφτασαν στο No.1 των Billboard Charts.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Νέα ημερομηνία και μέρος για τη συναυλία της Κατερίνας Λιόλιου

Λόγω του επαναπρογραμματισμού των περιοδειών και της παράτασης των εμφανίσεων της τραγουδίστριας στο "Romeo" η συναυλία της στην Αθήνα μεταβάλλεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/07/2025

Το Lake Party Trichonida 2025 έχει Νίκο Πορτοκάλογλου, Γιάννη Κότσιρα και Νίκο Οικονομόπουλο

Το ξέφρενο διήμερο πάρτι στο Κτήμα Πιθάρι θα πλαισιώσουν με DJ set ο Onemanshow και ο Θέμης Γεωργαντάς.

Η Λένα Πλάτωνος συναντά Σαβίνα Γιαννάτου και Γιάννη Παλαμίδα στου Φιλοπάππου

Μαζί της, για τη συναυλία που θα κλείσει τα Φ Hill Sessions, και ο Stergios T.

Το Primer 2025 υποδέχεται τους Faithless και 12 ακόμη international acts

Με ένα φαντασμαγορικό line-up, δύο stages, διεθνείς superstars και ένα ολοκαίνουργιο κεντρικό stage, το Primer επιστρέφει για να επιβεβαιώσει πως η Αθήνα έχει πλέον το δικό της EDM φεστιβάλ ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Γυναίκες στην τέχνη και την παράδοση: Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται στη Σαντορίνη

Βιολέτα Ίκαρη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Νεφέλη Φασούλη και πολλές ακόμα ξεχωριστές φωνές δίνουν το παρών στο νέο φεστιβάλ "Στη Σκιά της Κόρης".

Πρώτη φορά των Green Day στην Αθήνα: Όταν η παρατεταμένη εφηβεία έγινε συναυλία

Γιατί κάπως έτσι γράφεται η ιστορία: με στίχους που μας μεγάλωσαν, κιθαριές που μας ξεσήκωσαν και μια βραδιά που δεν θέλαμε να τελειώσει.

O Tigran Hamasyan για τους αρμένικους θρύλους, την prog metal και τη σύγχρονη λαϊκή μουσική

Ο τζαζ μουσικός και συνθέτης έρχεται στο Θέατρο "Δόρα Στράτου" (9/7) και στο Φ hill festival με ένα δίσκο που ξεκίνησε από ένα αρμένικο παραμύθι και κατέληξε multimedia project.