Οι 27 υποψήφιοι για τα HEMI Music Awards 2024

AMKA AMKA

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, μαζί με τους ακόμα 9 εταίρους του HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), ανακοίνωσαν τους 27 υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στην τέταρτη διοργάνωση των HEMI Music Awards (HMA). Από τους συνολικά 325 Ευρωπαίους καλλιτέχνες που δήλωσαν συμμετοχή για τα φετινά HMA – όλοι τους πολύ ιδιαίτεροι και προερχόμενοι από μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών και backgrounds – από 9 χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η διεθνής κριτική επιτροπή ανέλαβε να επιλέξει 27 καλλιτέχνες και συγκροτήματα (3 από κάθε χώρα) που πληρούσαν τα κριτήρια του διαγωνισμού στο μέγιστο βαθμό.

VIKKIE x BLK CLD
VIKKIE x BLK CLD

Σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού, οι 27 υποψήφιοι, ανάμεσά τους και οι 3 ελληνικές συμμετοχές, θα επωφεληθούν από ένα πακέτο που περιλαμβάνει τη συμμετοχή τους σε online meetings, παρουσιάσεις και webinars σχετικά με τον μουσικό κλάδο, την παρουσία τους σε μεγάλα ευρωπαϊκά showcases φεστιβάλ και συνέδρια αλλά και προβολή σε διεθνή media. Ωστόσο, μόνο οι 9 απ’ αυτούς (1 από κάθε χώρα) θα περάσουν στη δεύτερη φάση του HMA2024, κερδίζοντας εξατομικευμένη υποστήριξη, ανωτέρου επιπέδου εκπαίδευση, networking και την δυνατότητα να παίξουν ζωντανά σε κάποια από τα φεστιβάλ και συνέδρια των 9 εταίρων του HEMI. 

Στην τρίτη και τελευταία φάση, ο νικητής θα βραβευθεί με συνολικό έπαθλο αξίας 5.000€ και θα έχει την ευκαιρία να παίξει ζωντανά σε ένα μεγάλο μουσικό φεστιβάλ της Ευρώπης λαμβάνοντας παράλληλα την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση για να απογειώσει την καριέρα του διεθνώς. Όλες οι δραστηριότητες των HEMI Music Awards συνδυάζουν θεωρία και πράξη, και – το πιο σημαντικό – προσφέρουν μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Bhukhurah

Εδώ αναλυτικά όλοι οι υποψήφιοι για τα HEMI Music Awards 2024

Εσθονία
Anna Kaneelina
Bedless Bones
Maria Kallastu

Σλοβενία
Astrid-
KiKi
3:rma

Ουγγαρία
Freakin& Disco
Ivan & The Parazol
Maluridé

Βόρεια Μακεδονία
Funk Shui
Lufthansa
Vagina Corporation

Πολωνία
Baasch
Franek Warzywa & Młody Budda
Immortal Onion

Ρουμανία
Alone at Parties
Dimitris Bats
Musspell

Σερβία
Keni Nije Mrtav
PetarZ
Tamara Kezz

Ελλάδα
ΑΜΚΑ
Bhukhurah
VIKKIE x BLK CLD

Τσεχία
Aiko
Island Mint
OMNION

Το HEMI Music Awards (HMA) είναι ένα talent program για καλλιτέχνες που θέλουν η μουσική τους να φτάσει σε νέες αγορές και κοινά, που αισθάνονται έτοιμοι να χτίσουν διεθνή καριέρα. Διοργανώνεται από το HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στόχο έχει την παροχή υποστήριξης σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας που προέρχονται από τις 9 χώρες που συμμετέχουν στο HEMI: Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
17/05/2024

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.