Όσα θα δούμε στη σκηνή του "Half Note" τον Φλεβάρη

Ο Κώστας Μπαλταζάνης, η Ηρώ, ο Θάνος Σταυρίδης και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα μας ταξιδέψουν μουσικά αυτό τον μήνα.

Η Ηρώ επιστρέφει στο Half Note

Ο Κώστας Μπαλταζάνης συναντά φίλους και παλιούς συνοδοιπόρους

Ένα τεράστιο κεφάλαιο για τα μουσικά πράγματα στην αυτοσχεδιαστική σκηνή είναι ο μοναδικός κιθαρίστας Κώστας Μπαλταζάνης, που τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη. Ο Κώστας Μπαλταζάνης συναντά εξαιρετικούς φίλους και παλιούς συνοδοιπόρους του, σε μια βραδιά όπου θα παίξουν και θ’ αυτοσχεδιάσουν σε πρωτότυπες συνθέσεις, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στη σκηνή του "Half Note Jazz Club".

Ο πολυτάλαντος κιθαρίστας, σπούδασε Jazz σύνθεση και Performance στο Berklee College of Music της Βοστώνης και από το 1991 ήταν ενεργό μέλος της jazz σκηνής της Αθήνας. Το 1995 σχημάτισε, μαζί με τον Πέτρο Κούρτη και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου τους IASIS, οι οποίοι πραγματοποίησαν χιλιάδες πωλήσεις δίσκων και πολλές εμφανίσεις στα σημαντικότερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ συνεργάστηκαν στη σκηνή με μερικούς από τους πιο γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως Omar Faruk Tekbilek, Bulgarian Voices κ.α.

Το 2015 στη Νέα Υόρκη ολοκλήρωσε το μουσικό του έργο, με τίτλο "End Of Seas" που κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες (iTunes, Amazon, Spotify κλπ.). Για το άλμπουμ συνεργάστηκε με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών που αποτελούν την επίσημη μπάντα του δημιουργού, καθώς και πολλούς αξιόλογους guests. Η δουλειά αυτή, αν και άμεσα επηρεασμένη από την πολύχρονη πλέον επαφή του με τη jazz σκηνή της Νέας Υόρκης, διατηρεί στο σύνολό της μια έντονη Μεσογειακή γεύση η οποία αποτελεί το στοιχείο που τη διαφοροποιεί και την κάνει να ξεχωρίζει. Επίσης, το 2015 δημιουργεί το σχήμα των Subtonics και κυκλοφορεί το "Vinyl" (2019) και το "Freak Tales" (2022). 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Η Ηρώ μάς τραγουδά "τα λαϊκά που αγάπησε"

Η Ηρώ τραγουδάει με την αυθεντική της φωνή και το δικό της ύφος τα λαϊκά τραγούδια. Για τρεις βραδιές, από Παρασκευή 2 έως και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Χωρίς παρωπίδες και χωρίς αναστολές αγκαλιάζει το λαϊκό τραγούδι σε όλες του τις μορφές ακριβώς όπως η ίδια ξέρει να "μεταφράζει" τη μουσική. Μαζί της οι μουσικοί: Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Αντώνης Βουζουνάρας, Θανάσης Κελεπούρης, Γιάννης Ματσούκας.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Ο Άρης Παπαδόπουλος ανεβαίνει στη σκηνή με το piano trio του

Το piano trio του Άρη Παπαδόπουλου

Το piano trio του πιανίστα και συνθέτη Άρη Παπαδόπουλου, έρχεται στη σκηνή του "Half Note Jazz Club", την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου. Στη μοναδική αυτή βραδιά θα παρουσιαστεί νέο υλικό από συνθέσεις του πιανίστα αλλά και μια αναδρομή στην πρόσφατη και παλαιότερη δισκογραφική δουλειά του. Οι τρεις μουσικοί συμπράττουν προτείνοντας μία νέα αισθητική προσέγγιση στο Jazz piano trio που ενσωματώνει κλασσικά αλλά και σύγχρονα στοιχεία σε συνδυασμό με στοιχεία από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Ο Άρης Παπαδόπουλος σπούδασε τζαζ και κλασσικό πιάνο και δραστηριοποιείται στην τοπική σκηνή συμπράττοντας με Έλληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες. O Γρηγόρης Θεοδωρίδης σπούδασε Jazz και κλασικό κοντραμπάσο, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αναγνωρισμένους μουσικούς της Jazz στην Ελλάδα και Ευρώπη και ταξιδεύει και παίζει μουσική σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Ο Παναγιώτης Θέμας είναι απόφοιτος του Ιονίου Moυσικού Πανεπιστημίου και συμμετέχει ενεργά στην jazz σκηνή της Αθήνας έχοντας πολυάριθμες εμφανίσεις σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, συμπράττοντας με πολλούς και καταξιωμένους μουσικούς.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Ο Θάνος Σταυρίδης μάς ταξιδεύει στις μουσικές των Βαλκανίων 

Ο Θάνος Σταυρίδης επιστρέφει, μετά από μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία στα Βαλκάνια, στη σκηνή του "Half Note Jazz Club", την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου. Αυτή τη φορά με το κουαρτέτο του, για να παρουσιάσουν μια παράσταση με υλικό απ’ τους δύο βραβευμένους πρώτους δίσκους του Θάνου Σταυρίδη "a Suitcase full of Dreams" και "Spicy Margarita" αλλά και κάποιες εκπλήξεις από μουσικές των Βαλκανίων με μια πιο jazzy προσέγγιση.

Ο Θάνος Σταυρίδης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στο χώρο του ακορντεόν, με συνεργασίες τόσο σε παραστάσεις όσο και στη δισκογραφία, με κάποιους από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς τραγουδιστές αλλά και συνθέτες και μουσικούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια. Είναι, επίσης, από τους πρωτεργάτες της Balkan σκηνής στη χώρα, έχοντας υπάρξει ιδρυτικό μέλος ιστορικών σχημάτων, όπως οι "Βόρειοι Εταίροι", "Cabaret Balkan",  "Drom", "Tales from the Box" και οι πιο πρόσφατοι "Salonique Brass Band". Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ηχογραφήσεις δίσκων τόσο ως σολίστας, όσο κι ως ενορχηστρωτής. Το περιοδικό Accordion Stars Illustrated της Times Square Press με έδρα την Νέα Υόρκη τον συμπεριλαμβάνει στους 100 πιο γνωστούς ακορντεονίστες του κόσμου για τα έτη απ’ το 2019 έως και σήμερα.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Ένας κορυφαίος μπασίστας της jazz και η all star Μπάντα του

Ο μοναδικός μπασίστας, συνθέτης κι ενορχηστρωτής Curtis Lundy έρχεται για τέσσερις βραδιές, από Παρασκευή 9 έως και Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Στις συναυλίες του Curtis θα βρίσκεται πλάι του ο εξαιρετικός τενόρος σαξοφωνίστας Craig Handy. 

Βγαλμένος από τα καλύτερα χρόνια της straight ahead ή της hard bop σχολής της jazz  - ο Curtis Lundy είναι ένας από πιο εμβληματικούς και περιζήτητους μουσικούς της σύγχρονης jazz σκηνής και του αυτοσχεδιασμού. Ο προταθείς για Grammy και παγκόσμια γνωστός για το στιβαρό αλλά κι εξόχως λυρικό παίξιμό του Lundy,  με την τεράστια πορεία του στην μουσική, επιβάλλεται με τον ήχο του, ως o πραγματικός leader του σχήματος με το οποίο εμφανίζεται. Άλλωστε, σαν ένας αυθεντικός master του ακουστικού μπάσου, γνωρίζει το American songbook και τα standards όσο κανείς.

Γεννημένος στο Miami, από μία εξόχως μουσική και πολυμελή οικογένεια (αδελφή του άλλωστε είναι η τεράστια Carmen Lundy), ο Curtis ξεκίνησε να παίζει μουσική - κυρίως κρουστά - πολύ νωρίς στην ζωή του, ενώ το μπάσο το έπιασε στα πρώτα χρόνια της εφηβείας του.  Σπούδασε μουσική στο Miami University και πολύ αργότερα στα τέλη της δεκαετίας του 70’ έφυγε για την Mecca της jazz, τη Ν. Υόρκη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα τον ξεχώρισε η μυθική τραγουδίστρια Betty Carter, με την οποία έμεινε για χρόνια κι έγινε η ραχοκοκαλιά της διάσημης μπάντας της που είχε τον John Hicks στο πιάνο και  τον Kenny Washington στα τύμπανα. Με τον συμμαθητή του σαξοφωνίστα Bobby Watson,  ηγήθηκαν από κοινού στο εμβληματικό γκρουπ "Horizon", ένα από τα σπουδαιότερα σχήματα της jazz που έγινε στο μοτίβο των Messengers του Art Blakey και συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας να παίζουν πάντα μαζί.

O Curtis Lundy αποτελεί ένα εξέχον μέλος αυτής της τρομερής γενιάς των 70άρηδων σήμερα της jazz, που διδάχτηκαν κι έμαθαν από τους ημίθεους της μουσικής αυτής αλλά έπαιξαν και πολλά χρόνια με αυτούς, ώστε σήμερα να είναι εκείνοι που μεταφέρουν την παράδοση της jazz στις νεότερες γενιές.  

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Andreas Polyzogopoulos trio την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου 

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος με τους συνεργάτες του Γιώργο Κοντραφούρη και Κώστα Κωνσταντίνου, επιστρέφουν την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στο "Half Note Jazz Club", με το μοναδικό αφιέρωμα στον πιο ερωτικό θρύλο της τζαζ, τον μυθικό τρομπετίστα Chet Baker.

O Ανδρέας Πολυζωγόπουλος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νέα κεφάλαια στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύγχρονη Ελληνική, και όχι μόνο, jazz σκηνή. Ο γεννημένος σ’ ένα μικρό χωριό της Ηλείας, πολυτάλαντος καλλιτέχνης, ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική παίζοντας κιθάρα, μέχρι που ανακάλυψε στα 18 του, την τρομπέτα. Σπούδασε jazz τρομπέτα στο κονσερβατόριο του Amsterdam, πλάι σε ονόματα όπως ο Paolo Fresu & ο Markus Stockhausen.

Έχει ηχογραφήσει 5 προσωπικά άλμπουμ και συμμετάσχει σε περίπου 60 ηχογραφήσεις μέχρι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει και διακρίνεται στο εξωτερικό, σε club και μεγάλα Φεστιβάλ. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου είναι η αέναη αναζήτηση του καινούργιου, χωρίς το φόβο του ρίσκου.  Μια ματιά στη δισκογραφία του μαρτυρά κάτι τέτοιο με το ακουστικό κι επιτυχημένο άλμπουμ αφιέρωμα στους Pink Floyd να ακολουθείται από το ambient και ηλεκτρικό δίσκο "One Inch of Love". 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.