Ένα γεμάτο συναυλιακό τριήμερο στο "Jazzet"

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν σπουδαίοι καλλιτέχνες και μουσικοί της τζαζ σκηνής.

Human Touch

Το "Jazzet Music Hall" υποδέχεται δύο διαχρονικούς καλλιτέχνες της ελληνικής τζαζ σκηνής, ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής, τους Human Touch, την μεσόφωνο Ντέπυ Μανέα και την πιανίστα Μαρία Χριστίνα Κριθαρά, στις 26,27 και 28 Ιανουαρίου (9.30 μ.μ.) αντίστοιχα. 

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, το "Jazzet" υποδέχεται δύο βιρτουόζους καλλιτέχνες που διαπρέπουν στο χώρο της ελληνικής τζαζ σκηνής και όχι μόνο, τους Γιώτη Σαμαρά στην κιθάρα και τον Κώστα Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο. Με άπειρες εμφανίσεις και συνεργασίες στο πλούσιο βιογραφικό τους, θα προσφέρουν ένα υψηλής αισθητικής άκουσμα βασισμένο σε δικές τους συνθέσεις αλλά και σε γνωστές ή λιγότερο γνωστές επιλεγμένες τζαζ συνθέσεις. Μία ξεχωριστή συναυλία από δύο "διαχρονικούς" καλλιτέχνες, αφιερωμένους στη μουσική εκπαίδευση και τη διάδοση της τζαζ μουσικής δημιουργίας.

Συνδρομή: 8€
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Σαμαράς - Κωνσταντίνου

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής, οι Human Touch: David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Σταύρος Λάντσιας συνεπείς για άλλη μία φορά, στο μηνιαίο συναυλιακό ραντεβού τους, θα παρουσιασθούν στην σκηνή του "Jazzét Music Hall". Ο ήχος τους, η άποψη αλλά και η μουσική τους ευαισθησία σε κάθε live προσδίδει νέους καλλιτεχνικούς ορίζοντες και προοπτικές στο φανατικό κοινό τους. Σαξόφωνα, μπάσα, πλήκτρα, ντραμς, φλάουτο, κρουστά, φλογέρες, φωνές, σώματα και μελόντικα, μεταμορφώνονται από μουσικά όργανα σε πολυμορφικές προσωπικότητες που εξιστορούν ατμόσφαιρες μεταξύ γης και ονείρου. 

Συνδρομή: 10€
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ο κύκλος συναυλιών "Jazzét on Classical" υποδέχεται την μεσόφωνο Ντέπυ Μανέα και την πιανίστα Μαρία Χριστίνα Κριθαρά, όπου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με φημισμένα τραγούδια και μικρά γοητευτικά έργα για πιάνο, με τίτλο "Not Only Waltzes".  Τα περισσότερα έργα έχουν τον χαρακτηριστικό ρυθμό των τριών τετάρτων που παραπέμπει στον γνωστό χορό. Ωστόσο, ένα κοινό χαρακτηριστικό τους είναι πως είτε πρόκειται για τραγούδι είτε για πιανιστικό έργο, ακούγονται βαλς τα οποία μάλλον τραγουδιούνται, παρά χορεύονται. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν είναι μία μουσική περιήγηση που ξεκινά από τον Σούμπερτ, τον Έλγκαρ και τον Μέντελσον, συνεχίζει με τον Φωρέ, τον Σατί και τον Βάιλ και τελειώνει με Ιταλικές και Ισπανικές καντσονέτες. Μεταξύ των έργων θα περιλαμβάνεται και σύντομος προφορικός σχολιασμός που θα περιέχει διάφορες ιστορικές ή μουσικές λεπτομέρειες.

Συνδρομή: 10€
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.