Η Jain και οι Telenova είναι οι επόμενοι καλεσμένοι του Release Athens 2024

Η Γαλλίδα τραγουδίστρια και παραγωγός και το ανερχόμενο τρίο από την Αυστραλία έρχονται στην Πλατεία Νερού.

Jain

Το Release Athens 2024 υποδέχεται την Jain και τους Telenova, το Σάββατο 15 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Η Γαλλίδα τραγουδίστρια και παραγωγός που χαλάει κόσμο τα τελευταία χρόνια, με super hits όπως τα "Makeba”, "Come”, "Alright”, και το ραγδαία ανερχόμενο ατμοσφαιρικό τρίο από την Αυστραλία αποτελούν τα πρώτα ονόματα για την πιο "φρέσκια" και χορευτική βραδιά της φετινής διοργάνωσης. Πολύ σύντομα, θα ανακοινωθεί ένα ακόμα σπουδαίο όνομα για αυτή την ημέρα του φεστιβάλ.

Η Γαλλίδα τραγουδίστρια της ποπ, Jain, έχει κερδίσει την καθολική αναγνώριση για το δυναμικό και πολυπολιτισμικό της στυλ, επηρεασμένο από τα πολλά μέρη που έχει αποκαλέσει σπίτι της. Μεγαλώνοντας στο Dubai, το Abu Dhabi και το Congo, αφομοίωσε τις ιδιαίτερες μουσικές παραδόσεις και κουλτούρες αυτών των περιοχών και τις ενσωμάτωσε στον πολυσυλλεκτικό της ήχο. Από την εφηβεία της ξεκίνησε να συνδυάζει αραβικούς και αφρικανικούς ρυθμούς με την ηλεκτρονική μουσική, δημιουργώντας ένα πραγματικά προσωπικό ύφος. 

Ο χαρακτηριστικός της ήχος, γεμάτος αστικές ανησυχίες και πολιτική ευαισθητοποίηση, τη βοήθησε να αποκτήσει ένα φανατικό διαδικτυακό κοινό με αποτέλεσμα το ντεμπούτο της, "Zanaka” (2016), να γίνει χρυσό και να ξεπεράσει το 1 εκ. πωλήσεις. Ακολούθησε το "Souldier” (2018), το οποίο σάρωσε στην Γαλλία (όπου ζει μόνιμα πλέον), κατακτώντας την κορυφή των charts και κερδίζοντας μια θέση στους πιο επιτυχημένους δίσκους της χρονιάς.

Jain

Τώρα, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει και την τρίτη της δουλειά με τίτλο "Fool” (2023), η Jain αναγνωρίζεται ως μια από τις πιο ιδιαίτερες καλλιτέχνιδες των ημερών μας, με έναν μοναδικό και τολμηρό ήχο που συνδυάζει την απόλυτα χορευτική διάθεση με την pop αισθητική του σήμερα, με χαρακτηριστικές πινελιές από τα 70s και τα 80s και τη μουσική παράδοση των χωρών στις οποίες μεγάλωσε. Στις 15 Ιουνίου, θα την απολαύσουμε για πρώτη φορά ζωντανά στη χώρα μας.

Οι Telenova δημιουργήθηκαν το 2020, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το συγκρότημα αποτελείται από την τραγουδίστρια, συγγραφέα και σκηνοθέτη Angeline Armstrong και τους πολυοργανίστες και παραγωγούς Edward Quinn και Joshua Moriarty. Ο ήχος τους βασίζεται στα samples και συνδυάζει το trip hop με τη χορευτική pop, όπως φάνηκε από το ντεμπούτο τους, το EP "Tranquilize”, που κυκλοφόρησε το 2021.

Telenova

Με κινητήρια δύναμη το single "Bones”, καθώς και το σαρωτικό επόμενο EP "Stained Glass Love”, οι Telenova έχουν αποκτήσει παθιασμένους οπαδούς εντός και εκτός των συνόρων της χώρας τους, χάρη στην υποστήριξη από το BBC 6 Music, το KCRW, τη Vogue Paris, το NME, το Triple J και άλλα σημαντικά ραδιόφωνα του κόσμου. Ακολούθησαν διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου "2022 AIR Breakthrough Artist”, sold-out περιοδείες και εμφανίσεις σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Αυστραλίας, εκατομμύρια streams και φυσικά μια πανέμορφη διασκευή στο "Hung Up” της Madonna που εκτόξευσε τη δημοτικότητά τους. Χωρίς αμφιβολία, οι Telenova είναι ένα όνομα που θα ακουστεί πολύ μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, προς 33€ και για συγκεκριμένο αριθμό μέσω του more.com. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία. Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, με πρώτη τιμή τα 120€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται προνομιακές παροχές (ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο). 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.