Τριπλό ραντεβού στο Jazzét Music Hall

Γιώργος Ταμπάκης Γιώργος Ταμπάκης

Το Jazzét Music Hall υποδέχεται την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου τους Michael Dotson παρέα με τους καλύτερους του είδους, Φώτη Δασκαλάκη στο μπάσο και τον Νίκο Τσάβαλο στα ντραμς, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου τo Paris Gagastathis Quartet και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου το Γιώργο Ταμπάκη σε μία solo performance του προσωπικού του άλμπουμ "hEre nOw theN". 

Michael Dotson

Michael Dotson

Το Jazzét Music Hall, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, υποδέχεται στην live σκηνή του, έναν παγκοσμίου φήμης bluesman από το Σικάγο τον Michael Dotson, παρέα με τους καλύτερους του είδους, Φώτη Δασκαλάκη στο μπάσο και τον Νίκο Τσάβαλο στα ντραμς. 

H μουσική του κιθαρίστα και τραγουδιστή Michael Dotson, μπορεί να περιγραφεί ως "high energy Chicago-style house rockin’ blues", ένα ωμό μείγμα από shuffles και boogies με γερές ρίζες στην παράδοση και γεμάτο hot guitar tunes. 

Γέννημα-θρέμμα του Νότιου Σικάγου, απέκτησε τις επιρροές του ήδη από την εφηβεία, τρυπώνοντας στα μπαρ όπου εμφανίζονταν όλοι οι θρύλοι της εποχής: Muddy Waters, Buddy Guy, Junior Wells, Otis Rush. Ως κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του είδους. Υπήρξε μέλος των περίφημων Teardrops του Magic Slim για πάρα πολλά χρόνια, ένα σχήμα που απέσπασε το βραβείο W.C Handy για την καλύτερη blues μπάντα στον κόσμο.

Έχει συνεργαστεί με τους Aaron Burton, Big Time Sarah, Little Mac Simmons, Jimmy Burns, Willie Kent, Homesick James, Big Jack Johnson και άλλα ηχηρά ονόματα της blues σκηνής των Η.Π.Α. Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια ακολουθεί μια πετυχημένη σόλο καριέρα σε Ευρώπη και Αμερική. Το 2006 κυκλοφορεί το πρώτο του CD "Lightning in my pocket" και το 2010 κυκλοφορεί το "A fork in the road". Εδώ και αρκετά χρόνια είναι μόνιμο μέλος της διεθνούς φήμης και βραβευμένης μπάντας "Mississippi Heat". 

Συνδρομή: 8€ | Ελάχιστη κατανάλωση: 6€  

Paris Gagastathis Quartet

Paris Gagastathis Quartet

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, η μουσική σκηνή του "Jazzét" προτείνει το κουαρτέτο του πιανίστα και συνθέτη Πάρη Γκαγκαστάθη με τους εκλεκτούς μουσικούς Χρήστο Κλαδά στο τενόρο σαξόφωνο, Μάνο Λούτα στο κοντραμπάσο και Πάνο Τζινιόλη στα ντραμς.  

To Paris Gagastathis Quartet θα παρουσιάσει το νέο προσωπικό άλμπουμ "Introspective" στο οποίο αποτυπώνεται η διάθεση αυτοπαρατήρησης και αυτοανάλυσης του συνθέτη καθώς και επιλεκτικά jazz standards. 

Κυρίαρχη έμπνευση του συνθέτη Πάρη Γκαγκαστάθη, αποτελεί ο ήχος της Blue Note των δεκαετιών '50 -'60 ο οποίος συναιρείται με το προσωπικό ύφος και την ιδιότυπη προσέγγιση του δημιουργού. 

Συνδρομή: 10€ | Ελάχιστη κατανάλωση: 6€ 

Jazzét on Classical: Γιώργος Ταμπάκης

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, ο κύκλος συναυλιών Jazzét on Classical παρουσιάζει τον εξαίρετο κιθαρίστα και συνθέτη Γιώργο Ταμπάκη σε μία solo performance του προσωπικού του άλμπουμ "hEre nOw theN"

Το 8ο CD του Γιώργου Ταμπάκη 'hEre nOw theN' για σόλο 8χορδη κιθάρα (2021 Ekfrassis Productions) είχε αντίκτυπο στα παγκόσμια μουσικά media με περισσότερες από 40 διεθνείς ενθουσιώδεις κριτικές, αφιερώματα και συνεντεύξεις από μεγάλα μουσικά περιοδικά/δημοσιογράφους (Ευρώπη, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ρωσία) και παρουσιάστηκε από μουσικά podcast ως ένα μοναδικό αποτέλεσμα κιθάρας. Το cd "Dual Nature" (2020) - ντουέτο με την πολυβραβευμένη Γερμανίδα κλαρινετίστα Rebecca Trescher - κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο των Global Music Awards, ήταν στην λίστα "Best jazz on Bandcamp" και είχε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. 

Έχει εμφανιστεί σε διάφορες χώρες και φεστιβάλ (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία), παρουσιάζοντας solo και duo κονσέρτα. Συνθέτει μουσική για τζαζ σχήματα, σύγχρονο χορό, βίντεο, θεατρικές παραστάσεις, action painting κ.α συμμετέχοντας σε πολλά καλλιτεχνικά projects. Η δουλειά και η μελέτη του πάνω στην 8χορδη κιθάρα τον οδήγησαν να δημιουργήσει έναν βαθιά προσωπικό τρόπο σκέψης για την κιθάρα, τον οποίο ονόμασε 'more than a guitar' ("περισσότερο από κιθάρα"). 

Όπως αναφέρει και o ίδιος: "Το ενδιαφέρον μου όσο συνέθετα και ηχογραφούσα το 'hEre nOw theN' ήταν να αντιλαμβάνομαι την 8χορδη κιθάρα ως ένα 'μεγαλύτερο' όργανο (όπως ένα πιάνο, ένα κουαρτέτο εγχόρδων κ.λπ.), κάτι σαν 'ορχηστρική κιθάρα' (orchestral guitar) ή 'εκτεταμένη κιθάρα' (extended guitar). Αυτή η 'άποψη', μου έδωσε την ελευθερία να πειραματιστώ με διάφορες προσεγγίσεις προκειμένου να παράγω κάτι που θα μπορούσε να ακούγεται σαν 'περισσότερο από κιθάρα' όσον αφορά το φάσμα των συχνοτήτων, του ήχου, των μουσικών εννοιών, ιδεών και νέων τεχνικών. Ανέκαθεν ήθελα να εκφράσω ένα προσωπικό μουσικό σύμπαν, μέσω της σύγχρονης κλασικής μουσικής, μοντέρνας τζαζ, progressive και avant-garde και η μουσική του 'hEre nOw theN' διαθέτει αυτά τα στοιχεία". 

Συνδρομή: 10€ | Ελάχιστη κατανάλωση: 6€  

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.