Η Μαρία Φαραντούρη και η Γιώτα Νέγκα στα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου

Ασπρόμαυρα και έγχρωμα όνειρα και αλησμόνητες κινηματογραφικές στιγμές συναντιούνται στη σκηνή του Παλλάς.

Μαρία Φαραντούρη Γιώτα Νέγκα

Η Μαρία Φαραντούρη και η Γιώτα Νέγκα επιλέγουν να ερμηνεύσουν μαζί ένα απάνθισμα από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Στις 30 Ιανουαρίου μας προσκαλούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Παλλάς σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έγραψαν κορυφαίοι στιχουργοί και συνθέτες συνοδεύοντας αλησμόνητες κινηματογραφικές στιγμές, τραγούδια που απέκτησαν μια δική τους αυτόνομη πορεία, έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Στην παράσταση που ετοιμάζουν με αγάπη και προσοχή οι δύο ερμηνεύτριες, διαλέγοντας μέσα από μια μεγάλη παρακαταθήκη, θα ακούσουμε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, του Τάκη Μωράκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Σταύρου Ξαρχάκου, της Ελένης Καραϊνδρου, του Σταμάτη Κραουνάκη, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και άλλων, κομμάτια που μας άγγιξαν συναισθηματικά και μας συγκινούν διαχρονικά για τον μελωδικό τους πλούτο και την στιχουργική τους φαντασία. Στο τελικό αποτέλεσμα θα συμβάλουν 8 εξαίρετοι σολίστες, που θα πλαισιώνουν τις ερμηνεύτριες.

Η παράσταση της Μαρίας Φαραντούρη και της Γιώτας Νέγκα κλείνει το μάτι σε όλους τους σινεφίλ, στους θαμώνες των θερινών σινεμά, στους λάτρεις των ασπρόμαυρων ιστοριών του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, στους εραστές του νεότερου σινεμά και των σύγχρονων δημιουργών και σίγουρα, στους πολυάριθμους φίλους του καλού ελληνικού τραγουδιού. Ασπρόμαυρα και έγχρωμα όνειρα συναντιούνται στη σκηνή του Παλλάς για να τραγουδήσουμε παρέα ενώνοντας τις φωνές μας για ένα βράδυ με αυτές της Μαρίας Φαραντούρη και της Γιώτας Νέγκα. 

Προπώληση εισιτηρίων (€ 70-20) μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

16/05/2024

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Music Week 2024

Η τετραήμερη γιορτή ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, που απλώνεται σε 4 venues στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμικού, προσκαλεί 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 χώρες.

Τι θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου αυτό το καλοκαίρι;

Η προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει.

Αυτές είναι οι παράλληλες δράσεις του 23oυ Athens Jazz

Οι χειροποίητες δημιουργίες του Meet Market, η επετειακή φωτογραφική έκθεση της ομάδας METApolis και το πιο τζαζ πρωινό του καλοκαιριού, γεμάτο με δωρεάν δράσεις για παιδιά, συμπληρώνουν τη φετινή διοργάνωση

"P.O.P.": Kυκλοφόρησε το νέο E.P. της Μαρίνας Σάττι

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η Σάττι επιστρέφει με ολοκαίνουργιο υλικό.

Γιάννη Αγγελάκη, ποια είναι η "Φωνή των Βακχών";

Ο ανερχόμενος συνθέτης γράφει για την "επινοημένη παράσταση μουσικού θεάτρου" που ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για δύο παραστάσεις σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή.