Οι Athens Classical Players  και τα μουσικά "Τοπία στην Ομίχλη" των αρχών του 20ού αιώνα

Μια συναυλία μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Athens Classical Players

Οι αγαπημένοι κοινού και κριτικών Athens Classical Players που ερμηνεύουν χωρίς μαέστρο, εγκαινιάζουν τις συναυλίες μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για το 2024. Στις 8 Ιανουαρίου, παρουσιάζουν στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός", τη συναυλία "Τοπία στην Ομίχλη" με έργα ιδιαίτερα απαιτητικά και με ξεχωριστή θέση στο ρεπερτόριο των συνόλων εγχόρδων. 

H σουίτα "Ειδύλλιο" του Λέος Γιάνατσεκ με φανερή την επιρροή από τον λυρισμό και τις ρομαντικές περιγραφές του Αντονίν Ντβόρζακ αλλά και πρωτοποριακή γραφή, στέκεται δίπλα στα εκπληκτικά "Δέκα σκίτσα" του Νίκου Σκαλκώτα που κάθε ένα ξεχωριστά, περικλείει ένα διαφορετικό μουσικό σύμπαν όπου αναδεικνύεται ξανά και ξανά η μοναδική διάνοια του συνθέτη. Ως άλλα τοπία στην κοσμική ομίχλη των αρχών του 20ού αιώνα κι όταν ασυνείδητα, η μουσική δημιουργία ανακατασκευάζει τον ιδανικό τόπο, τα έργα αυτά μαζί με τη δημοφιλή σερενάτα του Αντονίν Ντβόρζακ που απογειώνει το ρομαντικό στοιχείο, στέκουν ως φάροι των μουσικών μας αξιών και τις διαφυλάττουν στο χώρο και στο χρόνο.

Πληροφορίες: Γενική είσοδος € 10 | Εκπτωτικό εισιτήριο € 5.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Athens Classical Players

  • Κλασική μουσική

Το δραστήριο σύνολο Athens Classical Players, αποτελούμενο από μουσικούς των εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, μας ταξιδεύει στην Τσεχία της δεκαετίας του 1870. "Μουσικοί Περίπατοι: Τοπία στην ομίχλη": Παρουσιάζουν δύο βαθιά ρομαντικές συνθέσεις της εποχής από επιφανείς Τσέχους συνθέτες. Ανάμεσά τους παρεμβάλλονται τα περίφημα «Δέκα σκίτσα» του Νίκου Σκαλκώτα, από τα δημοφιλέστερα έργα του χάρη στην ενέργεια και την ποικιλία των διαθέσεών τους.

Παρνασσός

Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
01/05/2024

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.