Η DTP Events παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του Asura στο "Gazarte"

Στη σκηνή του "Gazarte" θα βρίσκονται οι Sygnals και ο συνιδρυτής της Twisted Frequencies, OmNebula.

Asura

Η DTP Events παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του Asura, με τίτλο "Renaissance"το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στο "Gazarte".

Asura

Ο Asura είναι ο Charles Farewell, γεννημένος το 1975. Αρχικά ήταν ένα ντουέτο αποτελούμενο από τον Charles Farewell και τον Vincent Villuis aka AES Dana. Από το 1996, το έργο του Asura έχει διαμορφώσει έναν προσωπικό ήχο. Ένα ξεχωριστό ηλεκτρονικό σύμπαν, μεταξύ trance, ψυχεδελικού, ambient, και της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής με νόημα. Το 1998, ο Christopher Maze εντάσσεται στο συγκρότημα και το 2000, κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ των Asura, το "Code Eternity".

Φτιαγμένη από πολλές επιρροές, η μουσική τους, χτισμένη γύρω από ηλεκτρονικά μηχανήματα και ακουστικά όργανα, αποτελεί μία προσωπική και μελετημένη δημιουργική διαδικασία -πρόταση με επίκεντρο την αέναη αναζήτηση των άπειρων αισθητικών χώρων και των πολλαπλών προελεύσεων του ήχου τους. Επαναλαμβανόμενοι μελαγχολικοί ήχοι και  στίχοι, συμφωνικά κύματα καθαρής μελωδίας αλλά και αφηρημένα ηχοτοπία, γρήγοροι και αργοί ρυθμοί, βαρείς ή παλλόμενοι, τραγούδια που η αφυπνιστική τους λειτουργία κατευθύνεται κατευθείαν στην καρδιά και την ψυχή, το project Asura εισάγει μια καθορισμένη φαντασμαγορία. 

Δημιούργησαν στην καλλιτεχνική τους πορεία έναν πολύ χαρακτηριστικό ήχο που συνέβαλε στο να γίνουν οι Asura ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα συγκροτήματα του World Electro και Trance Ambient είδους.

Το 2001, ο Vincent Villuis εγκατέλειψε το συγκρότημα για να επικεντρωθεί στο νέο του project AES Dana και αντικαταστάθηκε την ίδια χρονιά από τον Alex Ackerman. Το δεύτερο άλμπουμ, "Lost Eden", κυκλοφόρησε το 2003. Από τον Ιούλιο του 2005, μετά την αποχώρηση του Christopher Maze και του Alex Ackerman το project Asura μετατράπηκε σε solo καθοδηγούμενο πλέον αποκλειστικά από τον Charles Farewell.

Τον Ιούλιο του 2007, κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ από τον (πλέον) Asura "Life²" ακολουθούμενο από το "360" τον Οκτώβριο του 2010 και το "Radio Universe" στα τέλη του 2014. Η τελευταία δουλειά του Charles στην Altar Records κυκλοφόρησε το 2017 με τίτλο "Atmosphere". Ο Asura μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ "Renaissance", που πρόκειται να παρουσιάσει στο "Gazarte". 

Sygnals 

Σήμα: ένας ηλεκτρικός παλμός ή ραδιοκύμα που μεταδίδεται ή λαμβάνεται. Μετατρέπεται σε "Συγγράμματα" λόγω της  μετάδοσης του μέσω πολλαπλών εγκεφάλων. Μια συνεργασία του Αλέξανδρου Α. (R.I.P), του Αριστείδη Κ. και του Φοίβου Ν. Ο καθένας από αυτούς ξεκίνησε να παράγει μουσική στις αρχές του 2000. Όντας φίλοι για πολλά χρόνια και έχοντας την ανάγκη να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Συνδυάζοντας τις διαφορετικές ακουστικές επιρροές τους, συνδυάζοντας μουσικές γνώσεις, δημιουργικότητα και φαντασία, δημιούργησαν τους Sygnals το 2007.

OmNebula

Ο OmNebula είναι ο συνιδρυτής της Twisted Frequencies, μιας ομάδας που έχει σχεδιαστεί για να εστιάζει σε εκδηλώσεις ψυχεδελικής μουσικής και τέχνης στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αρχικά ίδρυσε το "The Floating Dune", το πιο καλά κρυμμένο μυστικό chillout event του Brighton το 2015, το οποίο με τον καιρό του έδωσε την έμπνευση να ενώσει τις δυνάμεις του με τον συνάδελφό του για να δημιουργήσουν το Twisted Frequencies, που πλέον είναι γνωστό ως ένα από τα πιο ενεργά ψυχεδελικά, ηχητικά, events στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ευρέως γνωστός για την εμπειρία του να παίζει πάνω από 10 διαφορετικά είδη μουσικής τα τελευταία 10 χρόνια σε πολλαπλούς χώρους, τοποθεσίες και φεστιβάλ και στις δύο χώρες, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει και να παίξει δίπλα σε μερικούς μνημειώδεις καλλιτέχνες όπως οι Aes Dana, Sensient, Kaya Project, Globular, Celt Islam, Symbolico, Kliment, Evil Oil Man, Slackbaba, Quanta, Man With No Name, Shakta, Suduaya, Alwoods, Vlastur, Hypnocoustics και πολλούς άλλους.

Από το Yoga Festival και τα deep forest parties του Brighton, μέχρι τις εορταστικές παραλίες της Ελλάδας και την ανερχόμενη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, ο OmNebula έχει βιώσει μια ποικιλία από πολιτισμένα και συναισθηματικά περιβάλλοντα και έχει συγκινήσει ανθρώπους από παντού με τα σαγηνευτικά DJ sets του. Είναι γνωστός ως ο μεταβαλλόμενος μουσικός χαμαιλέοντας της σύγχρονης μουσικής σκηνής του Brighton στο Ηνωμένο Βασίλειο και ψηφίστηκε στους Top 20 best downtempo Djs από το Psybient.org.

Όσον αφορά τα μουσικά είδη, το 2017/2018 τον είδε να καλωσορίζει το Zenonesque και το Psychedelic Techno στο ρεπερτόριό του. Αυτό τον οδήγησε στο να γίνει αντιληπτός από εταιρείες όπως η Digital Diamonds και η Zenon Records, οι οποίες έδειξαν την εκτίμηση τους για την αφοσίωσή του προς την ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Αυτό τον οδήγησε στην κυκλοφορία του 11ου Podcast για την ετικέτα DD και στην παράδοση των πιο συχνών εκδηλώσεων με βάση τη Zenon στη Μ. Βρετανία.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Alkyone, από τι "υλικά" είναι φτιαγμένο το μουσικό σύμπαν σου;

Η τραγουδοποιός μιλάει στο "α" με αφορμή τη συμμετοχή της στον προγραμματισμό του 6ου Athens Music Week ("Arch", 23/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
20/05/2024

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Εντυπώσεις από μια συναυλία με ποιήματα του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ

Μια αληθώς ξεχωριστή βραδιά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με πολλά μπράβο και χειροκροτήματα, παρά τα ερωτήματα που εξακολουθούν να πλανώνται για το πόσο συμπλέει, τελικά, η ποίηση του μεγάλου Ινδού στοχαστή με τη φόρμα του ευρωπαϊκού λυρικού τραγουδιού.

The Offspring και Brian May μαζί στη σκηνή

Οι σπουδαίοι punk-rockers ήταν καλεσμένοι του θρυλικού κιθαρίστα των Queen στο φεστιβάλ Starmus.

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.