Last call για τα μουσικά ραντεβού του '23

Πριν καταλήξεις στα best of της χρονιάς που ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετίσουμε πρέπει να τσεκάρεις αυτή τη λίστα.

1000mods

Από το Χιλιομόδι με αγάπη

1000mods

Οι 1000mods, το συγκρότημα που έκανε τόσο αγαπητό το ψυχεδελικό, stoner, heavy, desert κ.λπ. rock στο ελληνικό κοινό από τα τέλη των 00s, με το ντεμπούτο τους "Super Van Vacation", δίνει την τελευταία του συναυλία για το 2023 ως εμφατικό κλείσιμο της παγκόσμιας περιοδείας του στην Αθήνα. Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου ανεβαίνουν στη σκηνή του "Floyd" για μια τελευταία περιήγηση στον κόσμο του "Youth of Dissent" (2020), μιας ιδιαίτερης προσέγγισης της μπάντας στον ήχο 90s. Μετά από 165 συναυλίες, περισσότερα από 100.000 χλμ. και 41 πτήσεις, οι 1000mods υπόσχονται μια άνευ προηγουμένου ηχητική επίθεση λίγο πριν μπουν στο στούντιο για την ηχογράφηση του πέμπτου δίσκου τους. Tη βραδιά θα ανοίξουν οι Mystic Tension.

Αποχαιρετώντας το ’23 με ένα μεγάλο rave

Red Axes
© Yarden Rokah

Διαβάστε Επίσης

Το μεγαλύτερο EDEN party της χρονιάς έρχεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο αγαπημένο Ωδείο Αθηνών με προσκεκλημένους τους Red Axes. To πεντάωρο set του μεγαλύτερου electronic duo θα συμπληρώσουν η Elena Colombi και η Odile Nyx, installations από τον Αλέξανδρο Κοντογεωργακόπουλο του One Continuous Lab και πολλά δώρα σε έναν πρωτοχρονιάτικο μουσικό μαραθώνιο.

Πρωτοχρονιά στο ΚΠΙΣΝ

Idra Kayne

Διαβάστε Επίσης

Όταν μιλάμε για θεαματικά πρωτοχρονιάτικα σόου, το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" (2168091000) σπανίως απογοητεύει. Το πρόγραμμα την παραμονή Πρωτοχρονιάς ξεκινάει με την Αφροελληνίδα Idra Kayne και την αλλαγή του χρόνου σηματοδοτεί ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων, καθώς και το καθιερωμένο SNF RUN: 2024 First Run του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος". Η γιορτινή ατμόσφαιρα κορυφώνεται με ένα πάρτι στην Αγορά και host τον Βρετανό DJ Bill Brewster. 

Δημοφιλή βιεννέζικα βαλς στο CT Theater

Ένα μουσικό ταξίδι στην Βιέννη με την Ορχήστρα Μότσαρτ

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης κάνει ποδαρικό στην ανθοστόλιστη αίθουσα του Christmas Theater για ένα πρωτοχρονιάτικο ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου. Οι 50 δεξιοτέχνες μουσικοί της ορχήστρας μαζί με σολίστ της όπερας της Βιέννης μεταφέρουν το αθηναϊκό κοινό στον 18ο αιώνα και στην πόλη όπου έζησε και μεγαλούργησε ο Μότσαρτ, ερμηνεύοντας έργα του μεγάλου μουσουργού. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, την τιμητική τους έχουν τα δημοφιλή βαλς και οι πόλκες της οικογένειας Στράους. 

Jazz Christmas στο Ολύμπια

Philipp Weiss

Στην εκπνοή του 2023, το Ολύμπια διοργανώνει μια γιορτινή συναυλία με τίτλο "Christmas in New York". O Philipp Weiss –γνωστός και ως "Frank Sinatra από το Μόναχο"– και η Ειρήνη Κωνσταντινίδη ενώνουν τις φωνές του με τις συναρπαστικές μελωδίες της Big Band του Δήμου Αθηναίων σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα standards της χρυσής εποχής της jazz. (30/12)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

1000mods

  • Rock-pop-folk

Από τα υπόγεια της underground ελληνικής σκηνής, το συγκρότημα στοιβάζει τους ενισχυτές του, για να ολοκληρώσει την επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία του με ένα μεγάλο live στην Αθήνα. Tη βραδιά θα ανοίξουν οι Mystic Tension. Το ”Youth of Dissent” (2020) είναι το, μέχρι στιγμής, πιο πρόσφατο album τους. Μια δική τους προσέγγιση στα 90s, με έναν ήχο που παραμένει χαρακτηριστικός και συνάμα εξελίσσεται, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον Matt Bayles του οποίου το βιογραφικό περιλαμβάνει δουλειές με ονόματα όπως οι Soundgarden, οι Pearl Jam και οι Mastodon.

Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης

  • Κλασική μουσική

Το διάσημο ορχηστρικό βιεννέζικο σύνολο επιστρέφει για ένα πρωτοχρονιάτικο ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα με έργα Μότσαρτ και βιεννέζικα βαλς. Οι 50 δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας αλλά και αναγνωρισμένοι σολίστ από την Όπερα της Βιέννης μας μεταφέρουν στον 18ο αιώνα και την πόλη, που έζησε και μεγαλούργησε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ερμηνεύοντας κοσμαγάπητα έργα του μεγάλου μουσουργού. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, την τιμητική τους έχουν τα δημοφιλή βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους που υπόσχονται να μας παρασύρουν σε ένα ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό· από τον «Γαλάζιο Δούναβη» και το Αυτοκρατορικό Βαλς μέχρι την επιβλητική εισαγωγή της «Νυχτερίδας» και το εμβατήριο Radetzky. 

Athens Big Band

  • Jazz-Blues-Ethnic

«Christmas In New York»: Ένα γιορτινό πρόγραμμα, στο οποίο συναντάμε την πολύπλευρη ιδιοσυγκρασία του τραγουδιστή και δημιουργού Philipp Weiss, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «Frank Sinatra από το Μόναχο», και τη γενναιόδωρη εκφραστικότητα της φωνής της Ειρήνης Κωνσταντινίδη. Στην εκπνοή του χρόνου, η Athens Big Band υποδέχεται το κοινό της πόλης σε μια λαμπερή βράδια που πάλλεται στο ρυθμό των εορτών. Η αισθαντική νοσταλγία της χρυσής εποχής της jazz, με σημείο αναφοράς σπουδαίες κλασικές ερμηνείες, όπως αυτές του Tony Bennett, θα πλημμυρίσουν το Ολύμπια με συναρπαστικές μελωδίες που θα μας παρασύρουν σε μια άκρως ατμοσφαιρική μουσική εμπειρία.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.