Τι θα δούμε στη σκηνή του "Faust" τον Νοέμβριο;

Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για τους λάτρεις της κωμωδίας και της μουσικής.

Faust

Η μουσική σκηνή του Faust, με ένα πολυσυλλεκτικό και ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα συναυλιών, ετοιμάζει ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

16/11 | 9.30 μ.μ.

Varvara Project: Mιχάλης & ο Παντελής Καλογεράκης 

Varvara Project

Τα Καλογεράκια, ή τα Παντελομίχαλα, ή ο Mιχάλης & ο Παντελής Καλογεράκης, μετά από τη λαοθάλασσα που συγκέντρωσαν πριν δύο εβδομάδες στο Faust, παρουσιάζουν ξανά, στο Faust, στην Αθήνα την νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Varvara Project. Μαζί με την μπάντα τους ανεβαίνουν στην σκηνή του Faust με στόχο να μπογιατίσουν με καθαρή ομορφιά και χορό τη σιχαμερή ασχήμια και μετριότητα που βάλθηκε να μας χτυπά τις πόρτες με τσεκούρι.

Τραγούδια για τη νύχτα τη μαύρη και την αγάπη από όπου κι αν προέρχεται, με ποιήματα της Μυρσίνης Γκανά, της Κατερίνα Γώγου, του Jacques Prevert, του Jalaluddin Rumi και πολλών πολλών άλλων. 

Είσοδος: 10€

18 & 25/11 | 9.30 μ.μ.

Idra Kayne 

Idra Kayne

Η Idra Kayne (Ίντρα Κέην), η soul funk queen της καρδιάς μας, έρχεται στη σκηνή του Faust για να παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και τη διεθνή και εγχώρια σκηνή με απόλυτα χορευτική διάθεση για δύο μόνο εμφανίσεις. Τραγούδια που έχει αγαπήσει και τραγούδια που τη συγκινούν και την επηρεάζουν μουσικά, από τον Μάνο Λοΐζο μέχρι τον Jay Z και τη Beyonce.

Η Idra είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα από πατέρα Ουγκαντέζο και μητέρα Ελληνίδα. Έχει ολοκληρώσει πολυετείς σπουδές στον χορό (κλασικό μπαλέτο και jazz), στη φωνητική (με τη Νένη Ζάππα, ενώ το 2007 αποφοίτησε από το Vocal Art Academy), στο τραγούδι, τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και  το beatbox. Με τη μουσική ασχολείται επαγγελματικά από το 2000, οπότε και ξεκίνησε τις ζωντανές εμφανίσεις της σε σημαντικές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το 2007 εμφανίστηκε ως support act των DeLa Soul στο φεστιβάλ "Meet The Streets" και από το 2008 έως και σήμερα έχει συνεργαστεί με πληθώρα καταξιωμένων καλλιτεχνών (Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης κ.α.). Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ "Don’t Walk Away" (MINOS EMI) με το ομότιτλο πρώτο single της να επιλέγεται ως τραγούδι τριμήνου από το Jumping Fish. Τo δεύτερο single "Love Love Love" κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2012 με ένα video clip γυρισμένο στην Αθήνα και το L.A. Το Νοέμβριο 2017 κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο "MicDrop" (MINOS EMI) σε παραγωγή του Δημήτρη Νάσσιου a.k.a Quasamodo, με 10 πρωτότυπες συνθέσεις που περιλαμβάνουν και δύο συνεργασίες έκπληξη με τον Βρετανό rapper Coppa και τον Πάνο Μουζουράκη. Ασχολείται και με την υποκριτική από το 2011 με συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Είσοδος: 8€

19 & 26/11

Famous Comedy Nights season 3

Το Νο1 ουίσκι της Σκωτίας επιστρέφει για 3η σεζόν με τα Famous Comedy Nights για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία stand-up comedy στην Αθήνα. Μοναδικές παραστάσεις και ένα line up ανεπανάληπτο με Λάμπρο Φισφή, Δημήτρη Μακαλιά, Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, Μιχάλη Μαθιουδάκη και 6 special guests, οι οποίοι δίνουν ραντεβού στο Faust στην Αθήνα, για να προσφέρουν λογοπαίγνια, γέλιο, punchlines και μοναδικό storytelling στο κοινό.

Το line up για κάθε βραδιά

19/11: Λάμπρος Φισφής, Σταμάτης Αθανασάκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος
 26/11: Λάμπρος Φισφής, Μάριος Δημητρόπουλος, Δημήτρης Μακαλιάς, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος

Τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στο Τ. 210 32 34 095

20 & 27/11

Kabarett Katakombe

Kabarett Katakombe

Χάρη στην επιτυχία και τα συνεχή sold out της περσινής χρονιάς, η Βίκυ Βολιώτη μαζί με μία ομάδα δυναμικών, νέων καλλιτεχνών επιστρέφει στη μουσική σκηνή του Faust με τη δική της σύγχρονη εκδοχή του κλασικού βερολινέζικου καμπαρέ, σε πρωτότυπα κείμενα των The Boy, Μίνου Θεοχάρη, Φωτεινής Αθερίδου, Κικής Μαυρίδου, Εύης Δόβελου, Μένιας Προζυμά, Δημήτρη Λεβιδιώτη, Ελένης Μπίκου, Κώστα Τσακίρογλου, Δημήτρη Κολλιού, Αφροδίτης Ζλατάνου, Ελωρίς Αλπανίδου. Η μουσικοθεατρική παράσταση, που έκανε αίσθηση και συζητήθηκε την προηγούμενη σεζόν, επανέρχεται από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα στο Faust (9.30 μ.μ.), για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν: Ιουλία Αγαλίδου, Τζοάννα Αγγελή, Ελωρίς Αλπανίδου, Δημήτρης Βουτσάς, Αφροδίτη Ζλατάνου, Άγγελος Λιάγκος, Ελένη Μπίκου, Κώστας Τσακίρογλου, Έλενα Σταύρου, Βασιλική Χρυσικού

Τιμή εισιτηρίου: 10€ (εισιτήριο παράστασης, δεν περιλαμβάνει ποτό)

22/11 | 9.30 μ.μ.

D/αλκ/ance

Dalkance

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, γνώριμος στη σκηνή του Faust, εδώ και μια δεκαετία, πιάνει το μικρόφωνο και με ένα τρίο υπέροχων μουσικών πολυεργαλείων επιστρέφουν για μια σειρά από ακόμη πιο θεότρελα live. Στις κιθάρες στα synths και στα productions ο Γρηγόρης Ελευθέριου. Στο μπουζούκι, τον μπαγλαμά, το ούτι και το κλαρίνο ο Κωνσταντίνος Τσιμπούκης. Στο μπάσο και το bass station ο Γιάννης Βουτσινάς.

Είσοδος: 7€

23/11 | 9.30 μ.μ.

Local Heroes

Local Heroes

Η Αθήνα έχει, πλέον, μία καινούρια μπάντα με εκρηκτικό ήχο και φρέσκια μουσική και είναι οι Local Heroes. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις παίζουν πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και διασκευές από το ελληνικό και βαλκανικό ρεπερτόριο, φιλτραρισμένες μέσα από τον δικό τους ιδιαίτερο ήχο που βασίζεται στο πάντρεμα πνευστών, ηλεκτρικής κιθάρας και κρουστών.

Δανδουλάκης Αλέξανδρος: Ηλεκτρική κιθάρα
Δούσος Γιώργος: Κλαρίνο
Παναγιωτόπουλος Βασίλης: Τρομπόνι
Πολυχρόνου Άγγελος: Νταούλι
Μωραΐτης Μένιος: Τούμπα

Είσοδος: 7€

24/11 | 9.30 μ.μ.

Μυρτώ Βασιλείου

Μυρτώ Βασιλείου

Με τη μοναδική, εντελώς ξεχωριστή χροιά της και τον ιδιαίτερο τρόπο που γεμίζει τη σκηνή με την παρουσία της, έχει κερδίσει το κοινό όχι μόνο για την ερμηνεία και τα τραγούδια της αλλά και για τον τρόπο που επικοινωνεί και "παίζει" μαζί του.

Μετράει ήδη σπουδαίες συνεργασίες και επιτυχημένες συναυλίες, ενώ πρόσφατα παρουσίασε τον τρίτο της δίσκο με τίτλο "Εσύ με κάνεις και μπορώ" σε μουσική του Κώστα Τσίρκα, στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και της Νάντιας Δουλαβέρα και ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου. Πολλά από τα νέα αυτά τραγούδια θα ακούσουμε στο Faust, μαζί με αγαπημένες διασκευές και παλιότερα κομμάτια της σε ένα μελωδικό μείγμα electropop και έντεχνου με μεσογειακά αλλά και ανατολίτικα στοιχεία.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Τσίρκας
Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος
Ηλεκτρική  κιθάρα: Γιώργος Καρδιανός
Μπάσο/ Synth bass: Γιώργος Μπουλντής
Τύμπανα: Σωτήρης Μαυρονάσιος
Ηχοληψία: Δημήτρης Κυριακάκης
Παραγωγή / Managemen: Menta Art Events

Γενική είσοδος: 10€

Τα εισιτήρια των θεαμάτων δεν περιλαμβάνουν ποτό
Για κρατήσεις θέσεων: Τ. 210 3234095 (12-9 μ.μ.),Email: info@faust.gr

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Faust

Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11, κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
27/04/2024

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.