6+1 fun facts για τους ανήσυχους Boogie Belgique

Γνωρίζουμε καλύτερα την πολυσυλλεκτική κολεκτίβα από το Βέλγιο λίγο πριν το ερχομό τους στην Αθήνα για μια νύχτα non stop χορού στο "Piraeus Club Academy" (3/11).

Boogie Belgique

Οι Βέλγοι Boogie Belgique γεννήθηκαν το 2012 χάρη στην αγάπη του Oswald Cromheecke για τους abstract hip hop και dub ρυθμούς, τους κρυμμένους swing θησαυρούς, τους crooners και τις big bands. Ένα από τα καλύτερα γκρουπ της underground instrumental hip hop σκηνής, που επέστρεψε το 2022 με το έκτο άλμπουμ τους "Machine", έρχεται στο "Piraeus Club Academy", στις 3 Νοεμβρίου, με downtempo, nu – jazz και electro-swing μίξεις κι ένα οπτικοακουστικό σόου με live sampling, τρομπέτες, φλάουτα, πλήκτρα, κιθάρες, synths, σαξόφωνα, ντραμς και κρουστά.

1. Τα πρώτα κομμάτια του ηχητικού παζλ των Boogie Belgique

Η αφετηρία του Oswald Cromheecke στη μουσική δημιουργία ήταν οι Jahfar, μια reggae μπάντα. Το ιδρυτικό μέλος των Boogie Belgique ανακαλύπτει την αγάπη του για το sampling μέσα από τη δισκοθήκη της μητέρας του, που του χάρισε τα πρώτα του δείγματα. Vintage soundtrack και αγαπημένα jazz standards μπολιάζονται με μοντέρνες πινελιές δίνοντας μια πρώτη μορφή στον πολυμορφικό και νοσταλγικό ήχο των Boogie Belgique.

2. Τα πολλά πρόσωπα της ανήσυχης κολεκτίβας

Boogie Belgique
© Monday Jr.

Με τις πρώτες προσκλήσεις για live εμφανίσεις, ο Cromheecke αποφασίζει να διανθίσει στο DJ set του κι άλλους μουσικούς, ξεκινώντας με τον κολλητό του, τρομπετίστα Cedric Van Overstraeten. Στη συνέχεια, προστίθεται στο line-up ο πιανίστας και πολυοργανίστας, Aiko Devriendt, ο ντράμερ Martijn Van Den Broek και ο σαξοφωνίστας Ambroos De Schepper. Τελευταίο κομμάτι του παζλ η Emily Van Overstraeten που με τα υπέροχα φωνητικά της ολοκληρώνει την ανήσυχη παρέα που το 2012 κυκλοφορεί το δισκογραφικό ντεμπούτο άλμπουμ της, ένα ηχητικό καλειδοσκόπιο downtempo, nu – jazz, instrumental hip hop και electro-swing ρυθμών.

3. Boogie Belgique μέσα στο δάσος

Το πρώτο full live band show των Boogie Belgique έγινε στη μέση ενός δάσους. Η ιδέα γεννήθηκε την ώρα της πρόβας όταν θέλησαν να κάνουν μία πρώτη δοκιμή μέσα στη νύχτα. Έτσι, οργάνωσαν μία συναυλία μόνο για "φίλους και οικογένεια" σε ένα ξέφωτο στις Αρδέννες. Έπαιξαν ένα full length show με ντραμς, πλήκτρα, τρομπέτα και live samples σε μια ιδανική εισαγωγή για τον ατμοσφαιρικό κόσμο τους.

4. Η μασκότ τους είναι…

Boogie Belgique
© Monday Jr.

Ο χαρακτηριστικός Boogieman (Μπαμπούλας), το τρομακτικό πλάσμα που αποτρέπει τα παιδιά από τις σκανταλιές φιγουράρει σταθερά στο επικοινωνιακό υλικό των Boogie Belgique.

5. Θα ήθελαν να φάνε πρωινό με…

Τον Thom Yorke, την Yukimi Nagano (Little Dragon), την Greta Thunberg και τον Gandalf The Grey (από τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών").

6. Μότο τους είναι το…

"Δεν το έχω ξανακάνει, οπότε νομίζω ότι μπορώ να το κάνω", της Πίπης Φακιδομύτης.

7. Το επεισοδιακό ντεμπούτο τους στην Ελλάδα

Boogie Belgique
© Monday Jr.

Η γνωριμία τους με το ελληνικό κοινό υπήρξε κάτι παραπάνω από επεισοδιακή. Με αφορμή το opening act στους Thievery Corporation και τους Ancient Astronauts, οι αγαπημένοι Βέλγοι ξεκινούν για ένα mini tour στη χώρα μας. Άγνωστοι έσπασαν το βαν και έκλεψαν τον εξοπλισμό τους αλλά οι αεικίνητοι Boogie Belgique μέχρι το βράδυ βρίσκουν τρόπο να προετοιμαστούν κι εν τέλει να δώσουν τη συναυλία τους κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. 

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Boogie Belgique

  • Electronica-Industrial

Mας προσκαλούν στη χρονομηχανή του μουσικού τους σύμπαντος, σε μια βραδιά ξεχωριστή, γεμάτη διαρκείς μείξεις downtempo, nu-jazz & electro-swing ρυθμών, διαχρονικές μουσικές και non stop χορό. Ο ήχος των Boogie Belgique γεννήθηκε το 2012, συνδυάζοντας την αγάπη του ιδρυτή τους Oswald Cromheecke για τους abstract hip hop και dub ρυθμούς, αλλά και τους καλά κρυμμένους swing θησαυρούς. Η φήμη τους χτίστηκε σιγά – σιγά, από στόμα σε στόμα, η εξέλιξη τους ήταν σταθερή και συνεχής και οι Boogie Belgique γρήγορα βρήκαν τη θέση τους στην underground σκηνή της instrumental hip hop, trip hop, electro-swing και nu jazz. Μέσα στα πρώτα τέσσερα χρόνια, κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ με την υπογραφή του Oswald στην παραγωγή. Με κομμάτια όπως το Forever & Ever και το Swing Thing, οι Boogie Belgique απέκτησαν πολύ γρήγορα fans σε όλο τον κόσμο. Στη σκηνή η εμφάνιση τους εξελίχθηκε από ένα DJ set του Oswald με συνοδεία της τρομπέτας του Cedric Van Overstraeten, σε μια πλήρη μπάντα με την Emily Van Overstraeten στα φωνητικά, τον Aiko Devriendt στα πλήκτρα, τον Martijn Van Den Broek στα τύμπανα και τον Ambroos De Schepper στο σαξόφωνο. Mε τη σύνθεση αυτή ηχογραφήθηκε το τέταρτο άλμπουμ τους, Volta στο δικό τους στούντιο στις Βρυξέλλες. Η προσέγγιση της συνεργατικής και DIY παραγωγής που τους χαρακτηρίζει, αποτυπώθηκε και στον νέο ήχο που δημιούργησαν, με τα νοσταλγικά στοιχεία να βρίσκονται πάντα παρόντα και αναλλοίωτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.