Το "Jazzét" υποδέχεται τον Jonathan Kreisberg

Ο καινοτόμος και οραματιστής της σύγχρονης τζαζ κιθάρας μαζί με το κουαρτέτο δίνουν δύο συναυλίες στο Χαϊδάρι.

Jonathan Kreisberg

Ο καινοτόμος και οραματιστής της σύγχρονης τζαζ κιθάρας αλλά και εξαίρετος συνθέτης Jonathan Kreisberg, θα εμφανισθεί με το κουαρτέτο του, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, σε δύο παραστάσεις στη σκηνή του "Jazzét Music Hall", στο Χαϊδάρι.  Ο Jonathan Kreisberg έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κοινό σε όλο τον κόσμο και έχει επηρεάσει την επόμενη γενιά μουσικών με τον μοναδικό συνδυασμό του διαχρονικού μελωδισμού και των γραμμών και των υφών της προοπτικής σκέψης. Αναγνωρίζεται ως ένας performer που έχει μελετήσει σε βάθος τη γλώσσα της Jazz, εμποτίζοντας ταυτόχρονα φρέσκες νέες ιδέες, διευρύνοντας τις δυνατότητες της κιθάρας.

Έχει κυκλοφορήσει 11 CDs που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, συμπεριλαμβανομένων των "The South of Everywhere", "Shadowless", "One" (η πρώτη του ηχογράφηση σε σόλο κιθάρα), "Wave Upon Wave", "Kreisberg Meets Veras" και "Capturing Spirits - JKQ Live !". Λαμβάνει το βραβείο ASCAP Plus ετησίως για 15 χρόνια. Έχει συνεργασθεί με κορυφαίους καλλιτέχνες της τζαζ, συμπεριλαμβανομένων των Dr. Lonnie Smith, Lee Konitz, Joe Locke, Stefano Dibatista, Ari Hoenig, Joel Frahm, Don Friedman, Greg Tardy, Donald Edwards, Jane Monheit, Bill Stewart και Yosvany Terry. Κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο, ηχογραφεί με τα δικά του γκρουπ και συμμετέχει σε διάσημα φεστιβάλ όλου του κόσμου, ενώ έχει παίξει για 12 χρόνια με τον αείμνηστο Dr. Lonnie Smith, ο οποίος είπε για τον Kreisberg: "Είναι ένας παθιασμένος μουσικός με μεγάλο όραμα και είναι συνεχώς σε μία έντονη αναζήτηση της καινοτομίας”. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 2105815626

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.