Ένα γκαλά όπερας για την ίδρυση Λυρικής Ακαδημίας στο σπίτι όπου έζησε η Μαρία Κάλλας

Στο μουσικό αυτό γεγονός θα συμμετέχει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα γκαλά όπερας, με την Ορχήστρα Φιλαρμόνια υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη θα λάβει χώρα το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το μουσικό αυτό γεγονός θα γίνει με σκοπό να ενισχυθεί η προσπάθεια για την ίδρυση της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas και να ζωντανέψει το Κτήριο της οδού Πατησίων όπου έζησε η μεγάλη Ελληνίδα λυρική καλλιτέχνις.

Όπως δηλώνει η Πρόεδρος Βάσω Παπαντωνίου, "επιθυμώντας να γίνει γνωστή η προσπάθειά μας για την Ίδρυση της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas στο σπίτι όπου έζησε η ίδια, στην οδό Πατησίων 61 και που τώρα ανήκει στην Εταιρεία μας, οργανώνουμε ένα Gala Όπερας στις 14 Οκτωβρίου, στο υπέροχο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, για τους Δημότες του Πειραιά και όσους θέλουν να γνωρίσουν το ωραιότερο Δημοτικό Θέατρο της Ελλάδος. Συμμετέχει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Διευθύνει ο Μύρων Μιχαηλίδης και τραγουδούν ταλαντούχοι, καταξιωμένοι και νέοι καλλιτέχνες. Πιστεύοντας στην συμπαράσταση όλων σας, σάς περιμένουμε σε μια υπέροχη, οπερατική βραδυά".

Οι σολίστ που θα συμμετέχουν είναι: Μάιρα Γεωργάρου, μέτζο σοπράνο, Μαίρη Γουγούση, σοπράνο, Ελένη Δάβου, μέτζο σοπράνο, Ανδρέας Καραούλης, τενόρος, Μαρία Κόκκα, σοπράνο, Αντώνης Κορωναίος, τενόρος, Άγγελος Χονδρογιάννης, μπασοβαρύτονος.

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών ξεκίνησε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2016 με στόχο να εκτελεί, να ηχογραφεί και να προβάλλει τη μουσική που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε κατά τον 19ο, τον 20ό και 21ο αιώνα εντός ή εκτός των ελληνικών συνόρων, από Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής συνθέτες. Σημαντικό μέρος των έργων που εκτελεί έχει ανακαλυφθεί και αποκατασταθεί από μουσικολογική έρευνα που υλοποιείται στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.