Τελευταίος σταθμός της επετειακής περιοδείας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου το θέατρο Πέτρας

Η μεγάλη γιορτή για τα 50 χρόνια του στην ελληνική δισκογραφεία ολοκληρώνεται στην ιστορική σκηνή της Πετρούπολης.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Μετά από ένα αποθεωτικό καλοκαίρι με ένα sold out Καλλιμάρμαρο, κατάμεστες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ολοκληρώνει τη μεγάλη γιορτή για τα 50 του χρόνια στο ελληνικό τραγούδι με μια τελευταία συναυλία στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 9:30 μ.μ. Δεν θα μπορούσε να λείπει από την φετινή περιοδεία το θέατρο Πέτρας, που έχει "στιγματιστεί" από τις μεγαλύτερες συναυλίες του Βασίλη όλα αυτά τα χρόνια (εκεί γιόρτασε και τα 30 και τα 40 του χρόνια στη δισκογραφία), αλλά και που ο ίδιος θεωρεί τον αγαπημένο του συναυλιακό χώρο.

Διαβάστε Επίσης

Το φετινό καλοκαίρι, τρεις γενιές θεατών τραγούδησαν, χόρεψαν, και εξέφρασαν το σεβασμό και την αγάπη τους σε έναν ερμηνευτή που 50 χρόνια τώρα τους συντροφεύει με το δικό του αυθεντικό τρόπο. Και σε αυτή τη συναυλία -με πυξίδα τη λυρική φωνή του Βασίλη και συνοδοιπόρους αγαπημένους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς - θα ταξιδέψουμε στους πιο σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του, στα εμβληματικά του τραγούδια, στις συνεργασίες του που έγραψαν ιστορία.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Συνταξιδιώτες στη μουσική διαδρομή του Βασίλη πάντα οι μόνιμοι συνεργάτες του, με τον Ανδρέα Αποστόλου στις ενορχηστρώσεις και στο πιάνο, τον Βαγγέλη Πατεράκη στο ηλεκτρικό μπάσο, τον Στέφανο Δημητρίου στην drums, την Μαίρη Μπρόζη στο βιολί, τον Γιάννη Αυγέρη στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Απόστολο Μόσιο στην ακουστική κιθάρα και τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο στα πλήκτρα.

Προπώληση μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

  • Ελληνική

Σε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή, με τίτλο «50 Χρόνια», «βουτάει» στη μεγάλη δισκογραφία του και διαλέγει τραγούδια αγαπημένα αλλά και κρυμμένα «διαμάντια» από τη πεντηκονταετή πορεία του. Ένα ταξίδι στο χρόνο με πυξίδα τη λυρική, δυναμική, βαθιά αισθαντική φωνή του Βασίλη και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο, Τάσο Λειβαδίτη, Κώστα Καρυωτάκη, Νίκο Καββαδία, Νικόλα Άσιμο, Σταμάτη Μεσημέρη, Κώστα Τριπολίτη, Γιάννη Νεγρεπόντη, Άλκη Αλκαίο, Οδυσσέα Ιωάννου, Λίνα Δημοπούλου, Γιώργο Κλεφτογιώργο, Απόστολο Μπουλασίκη και τόσους άλλους. Συνοδοιπόροι στο μουσικό ταξίδι του Βασίλη πάντα οι μόνιμοι συνεργάτες του, με τον Ανδρέα Αποστόλου στις ενορχηστρώσεις και στο πιάνο, τον Βαγγέλη Πατεράκη στο ηλεκτρικό μπάσο, τον Στέφανο Δημητρίου στην drums, την Μαίρη Μπρόζη στο βιολί, τον Γιάννη Αυγέρη στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Απόστολο Μόσιο στην ακουστική κιθάρα και τον Γιώργος Θεοδωρόπουλο στα πλήκτρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
01/05/2024

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.