Οι ασταμάτητοι Fujiya & Miyagi ξεσηκώνουν το "Fuzz Club"

Ο ηλεκτρονικός παλμός του κουαρτέτου από το Μπράιτον της, σε συνδυασμό με τις ευφυείς και εθιστικές pop μελωδίες, υπόσχεται μια βραδιά χορού.

F&M Olly Hearsay-hires © Olly Hearsay

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου το Fuzz Club υποδέχεται τους απολαυστικούς Fujiya & Miyagi. Ο ασταμάτητος ηλεκτρονικός παλμός του κουαρτέτου από το Μπράιτον της Μ. Βρετανίας, σε συνδυασμό με τις ευφυείς και εθιστικές pop μελωδίες, υπόσχεται μια βραδιά χορού. Η προπώληση ξεκινά άμεσα, προς 25 ευρώ. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Οι  Fujiya & Miyagi αγαπούν -ξεκάθαρα- το krautrock και μπάντες όπως οι Can και οι Neu. Αλλά, όπως έχουν πει, δεν θέλουν η μουσική τους να αποτελεί κόπια σε έναν ήχο που ήδη υπάρχει. Αντίθετα, την εμπλουτίζουν με την αγάπη τους για την 80s synth pop, την disco του Moroder, με χιούμορ και ζωντανές εμφανίσεις που στο τέλος αφήνουν τους πάντες με το χαμόγελο στα χείλη!

Fujiya & Miyagi
© Olly Hearsay

Δημιουργήθηκαν στις αρχές των 00s και, μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει εννέα studio albums. Από τα εξαιρετικά  "Transparent Things" (2006), "Lightbulbs" (2008), στο ομότιτλο του 2017 και το περσινό ακαταμάχητο "Slight Variations", οι Βρετανοί θυμίζουν πως -και- το rock μπορεί να σε κάνει να χορέψεις.

Tραγούδια όπως τα "Serotonin Rushes", "Knickerbocker", "Uh", "Collarbone", "Ankle Injuries", "Slight Variations", "Extended Dance Mix" (η βρετανική "απάντηση στο "Losing My Edge" των LCD Soundsystem), έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων δύο από τις κορυφαίες: "Breaking Bad" και "Succession".

Παράλληλα, έχουν σχεδόν μόνιμη παρουσία σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης και ανάμεσα στις περιοδείες τους περιλαμβάνονται και εκείνες μαζί με ονόματα όπως οι New Order, The Fall και Rodriguez.

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας, David Best, εξηγεί πως το όνομά τους προέρχεται από το "Fujiya", μια ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία πικαπ και το "Miyagi" από τον διάσημο δάσκαλο του The Karate Kid.

Fujiya & Miyagi
© Darryl Webber

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.