Jonathan Jeremiah: O "solitary man" μας ταξιδεύει στον μελωδικό του κόσμο

Καλωσορίζουμε τον χειμώνα μαζί με τον καλλιτέχνη στο "Fuzz Club" με τον πιο μελωδικό και αισιόδοξο τρόπο.

Jonathan Jeremiah

Απολαύσαμε τον Jonathan Jeremiah για πρώτη φορά ζωντανά αυτό το καλοκαίρι στο Rockwave Festival 2023. Τώρα, ετοιμάζεται να επισκεφτεί ξανά την Αθήνα για ένα live show στο "Fuzz Club", στα τέλη του φθινοπώρου, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 9.30 μ.μ.​​​​​​

Αυτός ο ξεχωριστός καλλιτέχνης, ένας "solitary man" (όπως και ο τίτλος του πρώτου του άλμπουμ), ωμός και ρεαλιστικός, γενναίος και ασυμβίβαστος, μεταφέρει το προσωπικό του όραμα στη μουσική φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια. Ξέρει τι θέλει, και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του κυριολεκτικά, για να το ζωντανέψει με τον δικό του προσωπικό τρόπο.

Ο Jonathan Jeramiah γεννήθηκε στο Βόρειο Λονδίνο από Ιρλανδή μητέρα και Ινδό πατέρα, εκεί άρχισε να μαθαίνει κιθάρα στα 6 του. Όχι τόσο οι δίσκοι του Cat Stevens ή του Elvis που ακούγονταν στο σπίτι του αλλά περισσότερο τα soundtrack από τις ταινίες του Clint Eastwood, ο Dirty Harry, The Wild Geese, ακόμη και ο Charlie και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας, είναι οι αναμνήσεις που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό του. Έτσι, άρχισε να γράφει τα πρώτα του κομμάτια στα 14 και στα 21 του χρόνια ταξίδεψε από άκρη σε άκρη της Αμερικής. Γύρισε στην Αγγλία κατασταλαγμένος, με το μυαλό του γεμάτο μελωδίες και στίχους. Στις νυχτερινές βάρδιες, στο στάδιο Wembley όπου εργαζόταν, έγραφε τραγούδια με τη φαντασία του, με ανομολόγητο όνειρο κάποια στιγμή να βρεθεί κι ο ίδιος πάνω στη σκηνή.

Jonathan Jeremiah

Τελικά, το 2011 έκανε το μουσικό του ντεμπούτο με το "A Solitary Man". Τέσσερα άλμπουμ αργότερα, ο Jonathan Jeremiah κυκλοφορεί το "Horsepower For The Streets", που συνδυάζει folk και ορχηστρικές διασκευές. Ο πέμπτος αυτός δίσκος βρίσκει τον βρετανό μουσικό να "περπατά στην έρημο της Καλιφόρνια τραγουδώντας για όλες τις ακούραστες καρδιές". Hχογραφήθηκε με την ορχήστρα Amsterdam Sinfonietta στην Bethlehemker, την άλλοτε εμβληματική εκκλησία του Amsterdam Noord με τη συμμετοχή ορχήστρας 20 εγχόρδων.

​​​​​

Με το άλμπουμ του "Horsepower For The Streets" – ένα άλμπουμ φωτεινό, που "αναπνέει" ελεύθερο και ανεξάρτητο, σαν τον δημιουργό του και θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα του 2022 - και τη μπάσα, βαθιά φωνή του έχει κατακτήσει τα ευρωπαϊκά αλλά και τα ελληνικά ερτζιανά. Αποτυπώνει την ταραγμένη και αλλόκοτη εποχή που ζούμε σε όλο της το περίπλοκο μεγαλείο αλλά ταυτόχρονα, ακτινοβολεί αισιοδοξία. Μέσα σε αυτό το μπερδεμένο κουβάρι, μοιάζει να μας προσφέρει την άκρη της κλωστής. Μια αυθεντική φωνή, που ακουμπά όλους μας και τον καθένα χωριστά.

Ο Jonathan Jeremiah συνδέεται με τη μουσική κληρονομιά της Ευρώπης επηρεασμένος από τους Scott Walker, Cat Stevens, Serge Gainsbourg και John Martyn.Τον Οκτώβριο του 2022 ο Jonathan Jeremiah βρέθηκε στο εξώφυλλο του γαλλικού Rolling Stone με αφορμή το νέο του άλμπουμ αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μπορεί να είναι ένας μοναχικός καλλιτέχνης αλλά όχι μόνος.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.